مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی:
عدم مازوتسوزی در نیروگاه حرارتی شازند در اولویت باشد
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی گفت: شرایط تأثیرگذاری مازوتسوزی نیروگاه حرارتی شازند بر اراک با سایر کلانشهرهای کشور قابل مقایسه نیست و عدم مصرف این سوخت برای این شهر باید در اولویت باشد. آمار بیماریهای مرتبط با آلایندگی دیاکسید گوگرد در اراک رقم بالایی گزارش شده است که نظر به اهمیت سلامت شهروندان و مطالبات مردمی اولویت قطع مصرف مازوت در نیروگاه حرارتی شازند نسبت به سایر کلانشهرها را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: شهر اراک تنها کلانشهری است که سال گذشته به خاطر آلاینده دیاکسیدگوگرد ناشی از سوختن مازوت در نیروگاه حرارتی شازند، 27 روز در وضعیت ناسالم قرار گرفت. از این رو اولویت عدم مصرف مازوت در نیروگاه شازند به دلیل تأثیر آن بر هوای اراک، نسبت به سایر کلانشهرها بالاتر است.
وی به مهمترین دلایلی که سبب آلودگی هوا در شهر اراک میشود اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: از دلایل مهم قطع مازوتسوزی در نیروگاه حرارتی شازند باید به استقرار 3 صنعت بزرگ نیروگاه حرارتی، پالایشگاه و پتروشیمی در کنار یکدیگر در یک منطقه اشاره کرد که منجر به تشدید آلایندگی و اثرات تجمعی و انتقال در جهت وزش باد غالب از غرب به شرق و خط سیر به سمت شهر اراک میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی اظهار داشت: توقف مازوتسوزی نیروگاه شازند اقدامی مبارک و مؤثر در کاهش آلودگی هوا است و مردم شهرهای اراک و شازند، هوای بهتری را نسبت به سالهای گذشته تنفس میکنند. شکی نیست که نه تنها باید این شرایط را حفظ کرد، بلکه باید گامهای بعدی را برای کاهش دیگر آلایندهها و داشتن هوای پاک که حق مسلم شهروندان است، برداشت.
یوسفی تصریح کرد: در مطالعه جدیدی که سال جاری توسط دانشگاه اراک به عنوان مشاور طرح سیاهه انتشار آلودگی هوا انجام شده است، سهم منابع متحرک در آلودگی کلانشهر اراک، حدود 25 درصد است که نشان میدهد نبود سیستم حمل و نقل شهری به روز نظیر مترو، اتوبوس و تاکسیهای برقی مانند سایر کلان شهرها مثل تهران، اصفهان، مشهد و ... در زمان وارونگی دما منجر به اضافه شدن بیشتر آلودگی منابع متحرک به آلودگی ناشی از سایر منابع ساکن میشود.
وی بیان داشت: اینورژن یا وارونگی هوا از پدیدههای زیستمحیطی در فصل سرما است و به دلیل خصوصیات اقلیمی و جغرافیایی اراک خط اینورژن در این شهر نسبت به سایر کلانشهرها پایینتر و انباشت آلودگی در سطح شهر بسیار بیشتر است. از ابتدای مهر ماه تا هشتم آذر ماه سال گذشته تعداد روزهای ناسالم هوای شهر اراک به 23 روز رسید، اما در مدت مشابه سال جاری این عدد به 17 روز رسیده است. بر این اساس کاهش 20 درصدی روزهای ناسالم را شاهد بودهایم.