خبرگزاری کار ایران

رئیس هیات‌مدیره کانون علم، فن و دانش بازار صنعت زنبورعسل عنوان کرد:

عرضه عسل تقلبی بلای جان تولیدکنندگان/ الزام بر معافیت عسل از پرداخت ارزش افزوده

عرضه عسل تقلبی بلای جان تولیدکنندگان/ الزام بر معافیت عسل از پرداخت ارزش افزوده
کد خبر : ۱۵۲۰۵۱۰

رئیس هیات‌مدیره کانون علم، فن و دانش بازار صنعت زنبورعسل کشور با اشاره به مشکلات عدیده زنبورداران، گفت: وضعیت زنبورداران در سال‌های اخیر اسفناک بوده و دستگاه‌های متولی توجه چندانی به این صنعت ارزشمند نداشته‌اند.

 عفت رئیسی، رئیس هیات‌مدیره کانون علم، فن و دانش بازار صنعت زنبورعسل در گفتگو با خبرنگار ایلنا با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات زیاد، تعداد بالائی از زنبورهای کشور از بین رفتند، گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های این صنعت جدی نگرفتن استاندارد اجباری عسل و اجرایی نشدن آن بود؛ به‌ همین دلیل شاهد حجم زیادی از عسل‌های تقلبی با قیمت‌های بسیار پائین در بازار هستیم که کسب و کار زنبورداران را با مشکلات جدی مواجه کرده است و باعث شده که عسل تولیدی آنها روی دست‌شان باقی بماند؛ چرا که بسیاری از عسل‌های تقلبی در بازار با قیمت‌های پائین به فروش می‌رسند و زنبورداران توان رقابت با آن را ندارند.

وی تاکید کرد: درآمد زنبورداران پاسخگوی هزینه‌های بالای تولید آنها نیست، متاسفانه برخی شرکت‌ها عسل تقلبی و مواد مصنوعی شبه‌عسل را به بازار عرضه می‌کنند و حجم زیادی از عسل‌های سطح بازار تقلبی است که کار زنبورداران را سخت کرده است.

عسل نباید مشمول ارزش افزوده باشد

مدیرعامل اسبق اتحادیه زنبورداران کشور در ادامه گفت: متاسفانه دستگاه‌های متولی به‌ویژه وزارت جهاد کشاورزی در رسیدگی به مشکلات زنبورداران، تسهیل کسب و کار آنها و رفع موانع تولید، بسیار ضعیف عمل کرده اند؛ به‌عنوان مثال در حالی که عسل یک محصول کشاورزی است و مانند دیگر محصولات کشاورزی از ارزش افزوده معاف است، اما از سال ۱۴۰۱ به بعد به‌دلیل عملکرد ضعیف این وزارتخانه، ۹ درصد ارزش افزوده به محصول عسل تعلق گرفته است که باعث چالش‌های فراوانی برای این صنعت شده است و متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در این موضوع عملکرد مناسبی نداشته است.

رئیسی افزود: با وجود آنکه این موضوع با تلاش‌های فراوان به صحن علنی مجلس رفته است و مجلس به حذف ارزش افزوده رای داد، اما این موضوع هنوز در شورای نگهبان تائید نشده و به آن ایراد گرفته است. درحالی‌که هیچ پروسه و فرآیند تبدیلی بر روی محصول عسل انجام نمی‌شود و یک ماده خام کشاورزی است که نباید مشمول ارزش افزوده شود.

وی گرانی نهاده‌های تولید و بالا بودن هزینه‌ها را ازجمله مشکلات جدی تولیدکنندگان عنوان کرد و افزود:

 نبود داروهای لازم برای زنبورعسل، سمپاشی‌های بی‌رویه در اراضی، ورود داروهای مخرب برای زنبورعسل، وجود باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌های غیرمجاز و دیگر مواد باقی‌مانده در عسل، باعث شده که عرضه عسل ایران در بازارهای جهانی با مشکلاتی مواجه شود و شاهد افت شدید صادرات عسل نیز باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز