مدیرعامل یکی از شرکت های لبنی در گفتگو با ایلنا:
برنامه شیر مدارس عجولانه اجرا شد/ دولت بدهی شرکتهای لبنی را پرداخت نکرد
مدیرعامل لبنیات کالبر (سهامی عام) ، گفت: دولت در حالیکه بودجه لازم را نداشت، توزیع شیر مدارس را بسیار عجولانه و بدون برنامه شروع کرد و بدهی شرکتهای لبنی را پرداخت نمیکند و از طرفی شرکتهای لبنی هم نمیتوانند پول دامداران را پرداخت کنند.
به گزاش ایلنا، تورج اسفندمند، مدیرعامل لبنیات «کالبر» با بیان این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: شرکتهای لبنی بسیار علاقمند بودند که برنامه عرضه شیر مدارس هر چه زودتر اجرائی شود اما نه به این شکل کنونی چرا که قیمت شیر خریداری شده از کارخانجات بسیار پائین هستند و حدود ۴۰ درصد کمتر از قیمت بازار نرخ گذاری شده اند و از سوی دیگر همان مبلغ ناچیز را هم پرداخت نمیکنند و باعث زیان جدی صنایع لبنی شده اند.
کمبود نقدینگی
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین چالشهای شرکتهای تولیدی در سالهای اخیر کمبود نقدینگی و افزایش نرخ سرمایهگذاری است؛ با توجه به اینکه قیمت ارز بسیار افزایش پیدا کرده است، هزینه سرمایهگذاری بالا رفته و این بالا رفتن قیمت ماشینآلات باعث شده تا توان جایگزینی ماشینآلات مستهلک از بین برود و جایگزینی این ماشینآلات سخت باشد.
اسفندمند با اشاره به اینکه شرکتهای لبنیاتی با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند، گفت: بهدلیل سیاستهای انقباضی دولت، بانکها اجازه پرداخت تسهیلات را ندارند و صحبت از برخی تسهیلات با سود ۳۸ درصد میشود که اصلا توجیه اقتصادی ندارد.
ارز چندنرخی و مشکلات رفع تعهدات ارزی
مدیرعامل لبنیات «کالبر» با اشاره به برخی مشکلات صادراتی، گفت: برنامه دولت برای رفع تعهد ارزی موضوع پرچالشی برای ما شده است؛ در حالیکه ما نمیتوانیم ارز را بهراحتی وارد کشور کنیم، همین ارزی هم که وارد کشور میشود را دولت انتظار دارد با قیمت نیمائی و پائینتر از نرخ بازار آزاد بخرد و متاسفانه با این اقدام دولت به صادرات ضربه وارد می شود و در مقابل به واردکنندگان خدمت می شود؛ یعنی بهجای اینکه به صادرکننده دلار ۶۰ هزار تومانی بدهند، آن را با قیمت نیمائی در اختیار واردکنندگان قرار میدهد.
اسفندمند افزود: در عین حال امکان جابه جایی ارز بهصورت رسمی هم بهدلیل تحریمها وجود ندارد و ارز را بهصورت دستی و چمدانی وارد کشور میکنند که بسیار هم سخت است.
وی گفت: افزایش قیمت لبنیات باعث شده که مصرف داخلی حدود ۳۵ درصد کاهش پیدا کند که باعث افزایش صادرات نیز شده است.
اسفندمند گفت: پیشنهاد ما این است که قیمت ارز تک نرخی و شناور باشد چرا که سیاستهای چندنرخی دولت باعث چنین مشکلاتی شده است و از طرفی تاثیر چندانی هم بر روی قیمت محصولات نداشته است و مصرفکنندگان آنرا با تورم خریداری میکنند. از طرفی تحریمها هم فشارها را مضاعف کرده است و کار صادرات را با سختی مواجه کرده است.
شرکت بورسی لبنیات «کالبر»
مدیرعامل شرکت لبنیات کالبر در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: این شرکت از جمله شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران است که سال ۱۳۷۹ شروع به کار کرده و سال ۱۳۸۲ وارد بورس شده است.
اسفندمند توضیح داد: این شرکت تولیدکننده انواع فرآوردههای لبنی و نوشیدنی و آبمیوه است و در حال حاضر با ظرفیت روزانه ۱۶۰ تن فعالیت میکند و از انواع ماست تا شیرهای استریل، شیر خشک، کره و سایر محصولات لبنی را تولید و در بازار داخل توزیع میکند.
صادارت
وی اضافه کرد: همچنین حدود پنجاه درصد تولیدات شرکت لبنیات کالبر به کشورهایی مانند افغانستان، عراق پاکستان، امارات متحده عربی، آذربایجان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود؛ محصولات این شرکت با دو برند «کالبر» و «کوچ» در سطح کشور و بازارهای بینالمللی عرضه میشود.
اشتغالزایی
اسفندمند در مورد اشتغالزایی این شرکت نیز گفت: در شرکت لبنیات کالبر ۱۷۰ نفر نیروی مستقیم مشغول به کار هستند؛ همچنین یک شرکت پخش دارد که محصولاتش را در سطح کشور توزیع میکند و حدود 110 نفر در این شرکت پخش فعالیت دارند، یعنی جمعا ۲۸۰ نفر بهصورت مستقیم در این شرکت فعالیت دارند و بهصورت غیرمستقیم نیز باعث اشتغال تعداد زیادی نیرو شده است.
مواد اولیه
مدیرعامل شرکت لبنیات کالبر با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد مواد اولیه شرکتهای لبنیاتی را شیر خام تشکیل میدهد که از سطح دامداریهای کشور تامین میشود، گفت: شرکت کالبر شیر مورد نیاز خود را عمدتا از گاوداریهای تهران، استان مرکزی و اصفهان تامین میکند؛ همچنین برخی مواد اولیه لازم از جمله پاکتهای استریل از خارج کشور تهیه میشود و بقیه مواد اولیه هم از داخل کشور تهیه می شود.