مدیرعامل انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی خبر داد:
مصرف بیش از 100 هزار تن چای در کشور
مدیرعامل انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی با اشاره به نبود آمارهای قابل اتکا در مورد تولید چای در کشور، گفت: لازم است سازمان چای کشور بهعنوان متولی چای، این آمارها را به شکل قابل قبول تهیه کند.اما سالانه بین 100 الی 120 هزار تن چای در کشور مصرف می شود.
به گزارش ایلنا، احمدرضا بخشی، مدیرعامل انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی با بیان اینکه لازم است، میزان تولید چای در کشور بهصورت دقیق مشخص شود، گفت: این کار وظیفه سازمان چای کشور است و امیدواریم با کمک پژوهشکده چای، یک بار بهصورت دقیق، آمار واقعی چای تولید داخل مشخص شود؛به دلیل اینکه مسئله سفره و نیاز جامعه است و نباید در این موارد با آمارها بازی کرد.
وی افزود: انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی نیز آمادگی دارد که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
بخشی گفت: البته انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی آماری را در سالهای قبل با همکاری و کمک نهادهای دانشگاهی آماده کرد که این آمارها نشان داد، سالانه بین 100 الی 120 هزار تن چای در کشور مصرف می شود.
وی ضمن اشاره به وضعیت واردات چای به کشور، گفت: در سال 1401 سختگیریها و ممنوعیتهایی به منظور ثبت سفارش چای در نظر گرفته نشده بود و یکی از شرکت های واردکننده مشکلاتی را پیش آورد و حجم ثبت سفارش گستردهای را در این زمینه انجام داد و سایر شرکتها نیز توانستند بارهای خودشان را وارد کشور کنند.
مدیرعامل انجمن تخصصی چای، دمنوش و فرآوردههای گیاهی افزود: در واقع ثبت سفارشهای شرکت متخلف بیشتر صوری بوده و عمده تخلفاتش مربوط به چای سنواتی و تاریخ مصرف گذشتهای بود که از کشور صادر و دوباره تحت عنوان چای ممتاز خارجی وارد میشد.
بخشی در ادامه و در مورد واردات چای توضیح داد: در سال 1402 با توجه به ورود نهادهای امنیتی، نظارتی و قضایی به موضوع و تمهیداتی که وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفت، در 6 ماه اول سال، واردات به سختی انجام میگرفت؛ در شش ماهه دوم سال 1402 که این ثبت سفارشها باز شد، شرکتها توانستند، محمولههای چای خود را بهصورت محدود وارد کشور کنند، اما چون این شرکتها برای یک بازه زمانی در صحنه تجارت بینالمللی حضور نداشتند، این کار با سختی انجام گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: باید برای سال 1403 یک برنامهریزی صحیح داشته باشیم و با توجه به نیاز کشور و تعیین میزان دقیق تولید داخلی، اقدام به برنامهریزی مناسب برای واردات و تامین چای مورد نیاز جامعه کرد.