لزوم اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت کرم گلوگاه انار
سازمان حفظ نباتات کشور در اطلاعیهای، بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت آفت کرم گلوگاه در باغات انار کشور، با توجه به نزدیک شدن به مرحله تشکیل میوه و زمان شروع فعالیت این آفت تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، با توجه به نزدیک شدن به مرحله تشکیل میوه و زمان شروع فعالیت آفت در باغات انار کشور، انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تخمگذاری حشره بالغ در تاج میوه، از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر این اساس، ضروری است دو موضوع تراشیدن میلههای پرچم در تاج میوه (پرچمزدایی) و یا پوشاندن تاج میوه براساس روشهای توصیه شده و همچنین جمعآوری میوههای آلوده روی درختان و یا پای درختان در طول فصل، در اولویت برنامههای اجرایی قرار گیرد.
مقتضی است؛ موضوع در اولویت پیگیریهای مجموعه حفظ نباتات، باغبانی و ترویج ستاد استان و تمامی مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها و مراکز خدمات قرار گرفته و عملیات فوق به موقع در باغات انار اجرایی شود تا کنترل آفت به خوبی انجام و از ایجاد خسارت جلوگیری به عمل آید.
به گزارش ایلنا، براساس گزارشها انار بومی ایران به شمار می رود و ایران یکی از کشورهایی است که غنیترین ذخایر ژنتیکی انار را دارد، چون منبع و منشا تولید و پراکنش انار در جهان کشور ایران است و بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار را در ایران موجود است.
ایران با تولید حدود 1/2 میلیون تن بعد از هند و چین سومین تولید کننده انار در دنیاست؛ به طوری که هند با بیش از ۳ میلیون تن و چین بیش از ۱.۷ میلیون تن رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص داده بودند، اما ایران از نظر سرانه تولید، رتبه نخست دنیا را دارد.