خبرگزاری کار ایران

مشاور وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی:

درآمد حاصل از صادرات گیاهان دارویی می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود

درآمد حاصل از صادرات گیاهان دارویی می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود
کد خبر : ۱۴۸۰۳۲۸

با تنوع‌بخشی به تولیدات حاصل از گیاهان دارویی ارزش افزوده یک محصول صادراتی از ۲۰۰ میلیون دلار کنونی به ۲ میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، حسین زینلی مشاور وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی افزود: محققان ما در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع توانستند براساس فناوری کشت بافت، گیاهان دارویی را تکثیر و در میان پرورش دهندگان گیاهان دارویی توزیع کنند.

وی گفت: ما در گذشته اصلاً رقم گیاه دارویی اصلاح شده نداشتیم، اما اکنون سه رقم اصلاحی داریم که در نوع خود دارای عملکرد بی‌نظیری است.

مجری طرح گیاهان دارویی افزود: محققان موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع همچنین برای نخستین بار واریته‌های جدید گل محمدی را به بهره‌برداران معرفی کردند.

زینلی همچنین با اشاره به این که در حال حاضر در ۳۱ استان کشور گل محمدی پرورش داده می‌شود، افزود: اگر در گذشته تنها طی یک تا دو ماه برای برداشت گل محمدی و گلاب‌گیری فرصت بود، این ایام اکنون در ایران با توسعه اراضی زیر کشت و ایجاد امکان ذخیره‌سازی به ۴ ماه افزایش یافته است.

وی تأکید کرد: همه گیاهان دارویی ارزشمند هستند، اما تمرکز آموزش، تحقیقات، پزشکی و دارویی، بازرگانی و بین‌الملل باید روی گیاه دارویی زعفران و گل محمدی که نماد ایران محسوب می‌شوند، باشد.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی گفت: تلاش برای تولید ارقام جدید و مقاوم در برابر کم‌آبی و آفات گیاهی، همکاری با موسسات تحقیقاتی خارجی و همکاری شرکت‌های خصوصی ایرانی و شرکت‌های بهداشتی و آرایشی معتبر جهانی می‌تواند عرصه‌های جدید صادراتی برای گیاهان دارویی کشور باشد.

وی با اشاره به شرایط مطلوب آب و هوایی ایران افزود: هم‌اکنون نیز شرکت‌های مهم دنیا اسانس گیاهان دارویی معروف کشور ما را در حد فراوان مطالبه می‌کنند که ما باید با پرورش انبوه این گیاهان در مراتع و دشت‌های وسیع، پاسخگوی این تقاضاهای پردرآمد باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز