حدنگاری بیش از ۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در کشور
کد خبر :
۱۴۵۶۴۸۷
مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی کشاورزی گفت: تاکنون بیش از شش میلیون هکتار از اراضی کشاورزی حدنگاری شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمد احمدی ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: سازمان امور اراضی متولی تأمین امنیت غذایی و حفظ اراضی کشاورزی است و بسیاری از فعالیتهای سازمان نیازمند اطلاعات مکانی و مهندسی است.
وی افزود: فعالیتهای بخشهای مختلف سازمان نیازمند اطلاعات و دادههای مهندسی است و این بیانگر اهمیت اداره کل مهندسی در سازمان است.
احمدی ادامه داد: رفع تداخلات، حفظ کاربری، یکپارچگی اراضی، واگذاری اراضی برای طرحهای توسعهای و آمایش سرزمین از مهمترین وظایف سازمان امور اراضی کشور است.
مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی اعلام کرد: رفع تداخلات اراضی مشکلات بین مردم و دولت را در حوزه مالکیت اراضی مرتفع میکند.
احمدی گفت: ۱۸ میلیون هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد و فقط حدود پنج میلیون هکتار آن زمین کشاورزی درجه یک و دو و تأمین کننده امنیت غذایی جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل زمین به کالای سرمایهای موجب خرد شدن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری آن شده است، این امر موجب تهدید امنیت غذایی شده است.
احمدی افزود: رصد و پایش هوشمند اراضی کشاورزی در اکثر نقاط کشور راهاندازی شده است و اراضی کشور در بازه زمانی ۵ تا۱۰ روز رصد میشود و تغییرات ایجاد شده در این اراضی بررسی میشود.
وی اضافه کرد: اطلاعات دریافتی از پایش اراضی منجر به شناسایی تغییر کاربری بهویژه در ۲۲ شهرستان حساس کشور شده است.
احمدی گفت: اراضی کشاورزی خرد بهرهوری پایینی دارند و با تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی به دنبال افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید در اراضی کشاورزی هستیم.
مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی ادامه داد: هدف نهایی سازمان آمایش سرزمین است، یعنی هر فعالیتی باید در مکان مخصوص انجام شود و با برنامهریزی مناسب اراضی کشاورزی را حفظ کنیم.