هفتمین کنگره بینالمللی "تحقیقات شیلات و آبزیان" سوم الی پنجم دیماه برگزار میشود
هفتمین کنگره بینالمللی "تحقیقات شیلات و آبزیان" و "رویداد فناوریهای نوین شیلاتی" ۳ الی ۵ دیماه در مرکز آموزش عالی کشاورزی امام خمینی(ره) برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، سید داوود میررحیمی، رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) و رئیس این کنگره در نشست خبری که امروز ۲۹ آذرماه برگزار شد، گفت: هفتمین کنگره بینالمللی تحقیقات شیلات و آبزیان و "رویداد فناوریهای نوین شیلاتی" با همکاری مرکز آموزش عالی امام خمینی و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور سوم تا پنجم دیماه به مدت سه روز برگزار میشود که دو روز اول مربوط به کنگره و روز سوم به رویداد فناوریهای نوین شیلاتی اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: رویداد فناوریهای نوین شیلاتی، برای اولین بار در جنب این نمایشگاه با هدف تجاری سازی ایدهها و کارآفرینی در این زمینه برگزار میشود.
میررحیمی در ادامه با اشاره به رسالت مرکز آموزش عالی امام خمینی در خصوص آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی و کارآفرینی در بخش کشاورزی، گفت: بر اساس این رسالت مرکز آموزش عالی امام خمینی در تمام حوزههای بخش کشاورزی کارگاهها و همایشهای مختلفی برگزار میکند و در وجه کارآفرینی، بیشترین همکاریها را با بخش خصوصی دارد؛ به طوریکه در همین زمینه بیش از ۶۰ شرکت فناور و دانش بنیان در این مجموعه مستقر هستند که بخشی از آنها زیرمجموعه پارک علمی و فناوری کشاورزی محسوب میشوند.
وی با اشاره به موقعیت ارزشمند ژئوپلیتیک ایران از نظر دریایی، گفت: حدود ۵۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی، نشان از قدرت قابل توجه ایران از این نظر دارد و یکی از ظرفیتهایی که این موقعیت خدادادی در اختیار ما قرار میدهد، در حوزه امنیت غذایی است.
میررحیمی با اشاره به تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصولات شیلاتی و آبزیان در کشور، گفت: این تولیدات در مقایسه با کل تولیدات بخش کشاورزی تقریبا یک درصد تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است که بخشی از آن در آبهای سرزمینی انجام میشود و امیدواریم که از ظرفیتهای بخش دریایی بیشتر استفاده شود.
وی ادامه داد: دست اندکاران صنعت شیلات و آبزی پروری درصدد هستند که میزان تولید محصولات این حوزه تا سال ۱۴۰۴ دو برابر شود و ما نیز در این همایش و دیگر برنامههای خود، سعی خواهیم کرد که در راستای دستیابی به این اهداف موثر باشیم.
میررحیمی اضافه کرد: طبق آمارها سرانه مصرف سالانه آبزیان در کشور ۱۳ کیلوگرم به ازای هر نفر است که تقریبا نصف میانگین جهانی است و لازم است به افزایش سرانه مصرف نیز توجه صورت گیرد.
وی همچنین گفت: در سال جاری تاکنون ۳ دوره آموزشی برای کارشناسان وزارتخانه و ۱۰ دوره آموزشی نیز برای بهره برداران حوزههای شیلاتی و آبزی پروری توسط مرکز آموزش عالی امام خمینی انجام شده است.
خبرنگار: حسین کاظمی