وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران اعلام کرد:
تلاش میکنیم در تصمیم گیری ها از نظرات تشکلها استفاده کنیم/ برنامه ریزیهای قابل انعطاف با توجه به منابع پایه مد نظر است/ اعتبارات پروژههای زیرساختی آب و خاک وزارتخانه نصف شده است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش میکنیم در مجموعه وزارتخانه از تصمیم گیری های عجولانه و بدون مشورت با تشکل ها، کارشناسان و اصحاب رسانه خودداری کنیم و از هر منبعی که بتواند در این زمینه کمک کند، همفکری لازم انجام میگیرد که البته رسانه ها نیز از جایگاه ویژه برخوردارند.
به گزارش ایلنا، محمدعلی نیکبخت، که به مناسبت روز خبرنگار در جمع اصحاب رسانه صحبت میکرد، با بیان این موضوع گفت: اعتقاد من این است که خلاف واقع با هیچ قشری صحبت نکنیم و سعی میکنم ارتباط نزدیک و موثری با رسانه ها داشته باشیم.
احترم به جایگاه تشکلها
وی در ادامه به نقش مهم تشکلها اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه سیاست گذاری و نظارت را بر عهده دارد و کار اصلی در بخش کشاورزی را تشکل ها و تولیدکنندگان انجام میدهند؛ وزارتخانه باید سیاستگذاری مناسبی داشته باشد و ریل گذاری درست میتواند در این میان تاثیرگذار باشد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: انتظاری که در سطح کشور از وزارتخانه و شخص وزیر میرود، دستیابی به امنیت غذایی و تامین غذای سالم، کافی و مطمئن برای جامعه است و وزارتخانه نیز در این جهت حرکت می کند و در تلاش است که موانع را از جلوی پای تولیدکنندگان بردارد.
نیکبخت افزود: توانمندسازی تشکلهای بخش کشاورزی به گونهای انجام نشده که بتوانند کارها را بر عهده گیرند، لذا واگذاری امور به تشکل ها باید گام به گام و به مرور اتفاق بیفتد و امیدواریم که تشکلها به جایی برسند که امورات به خود آنها واگذار شود و وزارتخانه نیز با افتخار در کنار آنها خواهد بود.
وی افزود: به طور مثال باید به جایی برسیم که مثلا دو انجمن جوجه یکروزه و مرغ گوشتی در تعامل کامل با همدیگر تولید گوشت مرغ را مدیریت کنند.
لزوم توجه به طرحهای زیرساختی و منابع پایه کشاورزی
نیکبخت در ادامه گفت: برنامه ریزی ها در بخش کشاورزی باید قابلیت انعطافپذیری داشته و با نگاه به منابع پایه و به ویژه آب و خاک باشد. اگر قرار است افزایش تولید صورت بگیرد، نباید با افزایش سطح زیر کشت باشد، بلکه بر آنیم که این امر باید با کمک شرکت های دانش بنیان و از طریق افزایش تولید در واحد سطح باشد؛ در این زمینه با کمک کارشناسان و کشاورزان پیشرو، مسائل ترویجی را به پیش میبریم.
وی با بیان اینکه منابع پایه برای ما اهمیت زیادی دارد، ادامه داد: طبق برنامه هفتم، مصرف آب در بخش کشاورزی باید حداقل 18 درصد کاهش پیدا کند و بدون در نظر گرفتن ملاحظات این مسئله و اگر مشخص نشود که این کاهش مصرف با چه ابزارهایی صورت گیرد و اعتبارات لازم لحاظ نشود، مجموعه وزارتخانه و حتی مجلس را گرفتار این موضوع خواهد کرد.
کاهش اعتبارات آبخیزداری و آبخوانداری
نیکبخت در مورد پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری گفت: متاسفانه در سال 1402 اعتبارات وزارتخانه در این مورد نسبت به سال قبل از آن کمتر از نصف شده است و تلاش میکنیم که دستگاه های متولی را متوجه این موضوع کنیم که اگر بخواهیم به امنیت غذایی مناسبی برسیم، پروژه های زیرساختی باید مورد توجه ویژه باشند.
توسعه صنایع تبدیلی
وی با اشاره به اینکه در کشور از نظر صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری محصولات کشاورزی ضعف های جدی وجود دارد، گفت: کشورهای توسعه یافته تا 90 درصد محصولات را فرآوری و به بازارهای مختلف عرضه می کنند اما در ایران حدود 25 درصد محصولات فرآوری می شود و باید این نقص را برطرف کنیم؛ اگر تولید، صنعت، تجارت و بازرگانی هر کدام کارشان را به درستی انجام دهند، به هیچ وجه محصولی روی دست کشاورزان نخواهد ماند.
کاسبان سیاسی و اقتصادی را از خود دور میکنم
نیکبخت در پاسخ به سوالی در مورد استفاده از نیروهای کارآمد و متخصص در بدنه وزارتخانه
گفت: من نه کاسب سیاسی هستم و نه کاسب اقتصادی و هیچ کدام از این افراد را نیز در اطراف خودم را نمیدهم.