رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان مطرح کرد؛
روز صنعت و معدن، فرصتی برای همگرایی بیشتر دولت و بخش خصوصی
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کردستان روز صنعت و معدن را فرصتی برای همگرایی بیشتر دولت و بخش خصوصی دانست که از آن میتوان برای رفع مشکلات و چالشهای پیشروی تولیدکنندگان صنعتی و معدنی، استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد دره وزمی روز دوشنبه در گرامیداشت روز صنعت و معدن اظهار داشت: از آنجایی که ظرفیتها و پتانسیلهای صنعتی در استان ما بسیار بالا است، تعامل بیشتر دولتمردان و مسئولان با تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی، بسیار مهم است و میتواند به توسعه همهجانبه و بهبود فضای کسب و کار و نیز رفع مشکل صنعت و تولید، بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه استان کردستان دارای ۸۴۲ واحد تولیدی در حوزه صنعت است، افزود: ۳۲۱ واحد تولید در حوزه معدن و ۶۵ هزار واحد صنفی در بخش بازرگانی دارای فعالیت هستند.
دره وزمی تولید محصولات صادر محور را در مسیر توسعه یافتگی استان مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: در این راستا سال گذشته ۳ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم گرم طلا در استان تولید و ۱۱ هزار حلقه تایر خودرو که بناست به ۱۸ هزار حلقه ارتقا یابد، نیز ساخته شد.
وی عنوان کرد: تمایل و خواسته مردم در زمینه صنعت به سرمایهگذاری در استان در سال گذشته به نسبت سال ۹۵ نیز فراگیرتر بوده به طوریکه رشد ۸۳ درصدی در تعداد جواز و ۱۲۸ درصدی اشتغال جوازهای صادر شده از تبعات روی آوری به تولید و سرمایهگذاری بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: در این حوزه تعداد پروانه بهرهبرداری ۵ درصد، از نظر سرمایهگذاری ۲ هزار و ۷۲۴ درصد و از جهت اشتغال نیز ۲۵۷ درصد رشد را در حوزه صنعت داشتیم.
دره وزمی در خصوص آمار سرمایهگذاری در حوزه معدن گفت:در سال گذشته تعداد پروانه مجوز بهرهبرداری به ۹۴ درصد و گواهی کشف صادره به ۴۰۰ درصد و نیز پروانه بهرهبرداری به ۱۹ درصد افزایش از دیگر رویکردهای مثبت سرمایهگذاری در این حوزه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: مشکل تولید کنندگان عمدتا معطوف به سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه است و چون تعداد واحدهای کلان به نسبت واحدهای خرد در استان محدودتر است، بایستی حمایت از واحدهای کوچک را در تمام ابعاد داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در این مراسم گفت: دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده و اختصاص این روز، فرصت مناسبی است تا به مهمترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن توجهی ویژه شود.
کمال حسینی به نوسانات ارزی و اثرات آن در عملکرد بازرگانان اشاره کرد و گفت: مشکلات تغییرات ارزی مشکلات خاصی است که متاسفانه گریبانگیر همه شده است که صنعت و معدن جزیی از آن است که امیدوارم ساماندهی شود.
وی با بیان مشکلات صنعت و معدن، تصریح کرد: خرید مواد اولیه صنعتگران، انتقال پول و صادرات کالاهای صنعت و معدن در چنین آشفته بازاری تنها با بسته هاای حمایتی قابل جبران خواهد بود.
در این مراسم از تعدادی تولید کننده برتر استان با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.