خبرگزاری کار ایران

رئیس HSEشرکت گاز کشور:

HSE مقوله مهمی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت

کد خبر : ۲۰۹۲۷۸

رئیس HSE شرکت گاز کشور ضمن تاکید بر رعایت الزامات HSE به ویژه ایمنی، گفت: HSE چیزی نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذشت و چنانچه این الزامات رعایت نشود بایستی برخوردهای تنبیهی صورت گیرد.

به گزارش ایلنا از کردستان، یوسفی پور در گردهمایی خانواده بزرگ HSE به مناسبت ۷ مهر روز ایمنی و آتش نشانی در سنندج با تأکید بر رعایت مسائل HSE در شرکتهای گاز استانی، ریشه یابی و آسیب شناسی ها را در نظام HSE بسیار مهم دانست.

وی اشاره به عمر فعالیت ۴۰ ساله شرکت گاز در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۳۵ هزار کیلومتر خط لوله، ۱۱ پالایشگاه و در مجموع ۲۶۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز در کشور وجود دارد.

رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران در ادامه به حادثه نشت گازپروپن در ۳۱جولای سال ۲۰۱۴ در کشور تایوان و خسارت‌های ناشی از این انفجار اشاره کرد و گفت: این حادثه عظیم به علت نشت گاز در۶ کیلومتر از فاضلاب شهری یکی از خیابان‌های تایوان اتفاق افتاد و علاوه بر خسارت‌های مادی منجر به مرگ ۳۰ نفر و مجروح شدن ۳۰۵ نفر از مردم این منطقه شد.

یوسفی‌پور افزود: تخریب ۶ کیلومتر از طول خط به عمق ۲ متر از خیابان، قطع برق ۱۲ هزار مشترک، قطع آب ۸ هزار و قطع گاز ۲۴ هزار مشترک از دیگر خسارت‌های ناشی از این انفجار بزرگ بود.

وی ادامه داد: نگرانی اصلی ما در حال حاضر وجود فاضلاب‌ها و یا متروها است که در بسیاری از شهرها وجود دارد که قبل از وقوع حادثه باید فکری اساسی برای آنها کرد.

یوسفی پور عدم مشخص بودن متولی و بهره‌بردار خط را از دیگر عوامل بروز حادثه انفجار گاز در تایوان عنوان کرد و گفت: عدم نگهداری بازرسی و تغییرات خط، خوردگی خط از دیگر دلایل این انفجار بود که باید این مباحثبه صورت ویژه در شرکت‌های گاز استانی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس HSE شرکت ملی گاز ایران آگاه‌سازی مدیران از نشتی گاز در خطوط انتقال و شبکه و همچنین خطرات گسترده و بزرگ انفجار گاز و فرهنگ‌سازی در مورد خطرات نفوذ گاز و ریسک‌های ناشی از آن در سازمان‌های خدمات شهری خصوصاً آب و فاضلاب از نیازهای ضروری و اجتناب ناپذیری است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

یوسفی پور از صنعت گاز پس از صنعت هسته‌ای به عنوان یکی از پرمخاطره‌ترین صنعت‌ها در جهان نام برد و بیان داشت: به دلیل تخصص و آشنایی کارشناسان و فعالان شرکت ملی گاز، تاکنون کمترین میزان حوادثدر صنعت گاز کشور ما اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: HSE ضمن کاهش هزینه ها و مخاطرات و افزایش ایمنی و فرصتها، امکان ممیزی یکپارچه و مطمئن را نیز فراهم می آورد بدین ترتیب در کنار هم قرار گرفتن این سه مقوله تحت مدیریت یکپارچه، اثرات سینرژیک و هم افزایی قابل ملاحظه ای بر یکدیگر داشته و نتایج مثبت جمع جبری آن، به مراتب بیشتر از گذشته خواهد بود.

یوسفی پور اظهار داشت: با توجه به اهمیت ایمنی، بهداشت و محیط کار و نقش آن در بهبود و بالابردن سطح آگاهی درهمه سطوح سازمانی و مشارکت موثر در این زمینه و به مناسبت سالروز ملی آتش نشانی مقرر گردید که این همایش در استان کردستان برگزار شود.

در این گردهمایی دو روزه مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان هم گفت: گردهمایی خانواده بزرگ HSE به مناسبت ۷ مهر روز ایمنی و آتش نشانی با حضور معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز، مسئولین ارشد شرکت ملی نفت و گاز و همچنین مسئولین استانی در هتل شادی سنندج در حال برگزاری است.

سید امیر رضوی در گردهمایی خانواده بزرگ HSE با بیان به اینکه در این مراسم از شرکت‌های برتر استانی، پالایشگاه‌ها و مناطق عملیاتی تقدیر خواهد شد، گفت: طبق بررسی انجام گرفته از سوی واحد بهداشت، ایمنی ومحیط زیست شرکت ملی گاز و ارزیابی‌های به عمل آمده در نحوه عملکرد سال ۹۲، شرکت گاز استان کردستان رتبه اول شرکت‌های استانی را کسب کرده است که به همین منظور نیز این مراسم در استان کردستان برگزار شده است.

رضوی با اشاره به نحوه امتیاز دهی امور HSE شرکت ملی گاز، گفت: روال امتیازدهی بدین شکل است که در چهار بخش آموزش HSE، ایمنی و آتش نشانی، بهداشت و محیط زیست، عملکرد شرکت‌ها ارزیابی و امتیازدهی صورت خواهد گرفت که مجموع امتیازات ۴ فاکتور در نظر گرفته شده حاصل عملکرد و نتیجه آن خواهد بود.

وی، اظهار داشت: این همایش در دو روز انجام می‌گیرد که امروز به مسائل آموزشی همچون بررسی کارشناسانه، تبادل اطلاعات روسای HSE، اساتید و مسئولین ارشد شرکت ملی گاز پرداخته خواهد شد و در روز دوم طبق ارزیابی‌های انجام گرفته سال ۹۲ از شرکت‌های برتر زیرمجموعه شرکت ملی گاز تقدیر می‌گردد.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان گفت: تاکنون تعداد ۴۱۰ هزار و ۹۰۷ خانوار شهری و روستایی استان کردستان از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند.

رضوی افزود: ضریب نفوذ گاز در جمعیت شهری ۸/۹۹ درصد و ضریب نفوذ گاز در جمعیت روستایی ۶۴ درصد می‌باشد.

وی با اشاره به تسریع و برنامه‌ریزی برای گازرسانی به شهرها و روستاهای باقیمانده، گفت: با توجه به گازرسانی به دو شهر باقیمانده اورمان، که در حال اجراست، و شهر چناره که در مسیر سدسازی وجود دارد، در صورت رفع این موانع امیدواریم تا پایان سال جاری صد درصد شهرهای استان گازدار شوند.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان تعداد روستاهای گازدار استان را ۸۱۴ روستا ذکر کرد و گفت: تعداد ۸۹ پروژه روستایی به پیمانکار واگذار شده و در دست اقدام است و در صورت گازدار شدن این میزان از روستای مذکور، تا پایان سال تعداد روستاهای گازدار شده به ۹۰۳ روستا خواهد رسید.

رضوی با بیان اینکه کل خطوط انتقال فشار قوی سطح استان ۱۴۵۲ کیلومتر است، گفت: در مجموع میزان ۷۲۶۳ کیلومتر شبکه انتقال گاز شهری و روستایی انجام گرفته است.

وی تعداد مشترکان گاز استان را ۳۸۶هزار و ۹۲۳ مشترک عنوان کرد و افزود: از این میزان شهرستان سنندج با ۱۲۵هزار و ۱۹۳، شهرستان سقز ۴۹هزار و ۸۳۰، مریوان ۴۶هزار و ۷۰۱ و شهرستان قروه ۴۲هزار و ۶۳۲ به ترتیب بیشترین تعداد اشتراک را در سطح استان دارند.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان میزان مصرف گاز طبیعی در سال گذشته را دو هزار و ۴۲۸ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: تعداد کل انشعابات نصب شده شهری و روستایی سطح استان ۲۱۶ هزارو ۴۲۶ علمک است.

رضوی خاطر نشان کرد: در سال ۹۲ میزان ۷۰۶ کیلومتر شبکه گذاری شهری و روستایی توسط واحد مهندسی و اجرای طرح‌های این شرکت انجام گرفته است.

گفتنی است که این مراسم سال گذشته در استان آذربایجان شرقی برگزار شد که شرکت گاز استان کردستان در بخش HSE سال ۹۲ و سال ۹۱ رتبه اول، سال ۹۰ رتبه دوم و در سال ۸۹ رتبه چهارم را کسب کرده است.

ارسال نظر