پس از گذشت نیمی از سال صورت گرفت:
شکایت ۸۰ نانوا در سقز از افزایش نیافتن دستمزد
چکیده: «در نتیجه این تاخیر بیسابقه تاکنون ۸۰ کارگر خباز سقزی، شکایتی را در خصوص عدم اجرای بخشنامه دستمز شورای عالی کار در اداره کار این شهرستان ثبت کردهاند.»
رئیس انجمن صنفی خبازان سقز از شکایت ۸۰ کارگر نانوا در این شهرستان در خصوص عدم اجرای بخشنامه دستمزد شورای عالی کار خبر داد.
«محمد پرویزی» در این باره به ایلنا گفت: تا زمانی که فرمانداری این شهرستان در خصوص افزایش بهای نان تصمیم گیری نکند، امکان افزایش دستمزد کارگران خباز وجود ندارد.
این فعال صنفی یاد آور شد: با وجود آنکه نیمی از سال ۹۲ سپری شده است اما هنوز فرمانداری سقز در خصوص افزایش بهای نان تصمیم گیری نکرده است.
وی دلیل این اقدام را تغییرات دولت و به تبع آن جابجایی مدیران استانی دانست و گفت: با توجه به بازبینی مصوبه دستمزدهای سال ۹۲ در شورای عالی کار و افزایش ۱۵ هزار تومانی بن خوار و بار کارگران، تاخیر در افزایش دستمزد کارگران نانوا مشکلاتی را برای کارگران و کارفرمایان خباز سقزی ایجاد کرده است.
به گفته این فعال صنفی در نتیجه این تاخیر بیسابقه تاکنون ۸۰ کارگر خباز سقزی، شکایتی را در خصوص عدم اجرای بخشنامه دستمز شورای عالی کار در اداره کار این شهرستان ثبت کردهاند.
وی بابیان اینکه در سالهای گذشته هیچگاه افزایش دستمزد کارگران خباز اینقدر طولانی نمیشد، در خصوص دلیل تاخیر افزایش دستمزد کارگران نانوا گفت: از آنجا که در ایران نان به عنوان قوت غالب مردم تلقی میشود دولت در تعیین و قیمت گذاری آن مداخله میکند.
به گفته این فعال صنفی، برخلاف تبلیغات، در ایران نان همچنان بصورت عمده با کمک یارانههای دولتی تهیه و توزیع میشود.
وی بابیان اینکه دولت به عنوان خریدار عمده گندم از کشاورزان، تعیین کننده اصلی بهای گندم، آرد و نان است، گفت: در سراسر کشور هیچکدام از تولید کنندکان آرد و نان نمیتوانند با تصمیم خود نسبت به افزایش قیمت این محصولات اقدام کنند. به همین دلیل در صنف خبازان بر خلاف سایر اصناف و صنایع نحوه افزایش دستمزد کارگران متفاوت است.
پرویزی گفت: در سراسر کشور استانداریها و فرمانداریها هرساله پس از ابلاغ بخشنامه دستمزدهای شورای عالی کار جلساتی را به منظور چگونگی افزایش بهای نان تشکیل میدهند.
وی افزود: کارفرمایان و کارگران خبازی که بصورت «آزاد پزی» فعالیت دارند مشکلی از بابت افزایش دستمزد و تغییر بهای نان ندارند، اما در خبازیهایی که سهمیه آرد خود را به نرخ دولتی دریافت میکنند امکان افزایش بهای نان و مزد کارگر وجود ندارد.
وی یادآور شد: اگر کافرمایانی که از سهمیه آرد دولتی استفاده میکنند بصورت خودسر مصوبه شورای عالی کار را اجرا کنند در آن صورت به دلیل ثابت ماندن بهای نان تمامی درآمد حاصل از فروش نان صرف مزد کارگران خواهد شد و پولی برای تهیه سوخت، انرژی و نگهداری مجموعه دستگاههای پخت و تنور باقی نخواهد ماند.