خبرگزاری کار ایران

گلایه رئیس نظام صنفی کشاورزی گلستان از جولان دلالان در بازار:

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت برنج از شالیزار تا بازار

افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت برنج از شالیزار تا بازار
کد خبر : ۷۹۳۵۳۱

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان گلستان گفت: همان برنجی که در بازار با قیمت بالای ۲۰ هزار تومان عرضه شد از کشاورز هر کیلو ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان خریداری شده بود.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، قاسم سوخته‌سرایی (رئیس نظام صنفی کشاورزی استان گلستان) با گلایه از عدم ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، گفت: درست زمانی که کشاورز می‌خواهد حاصل دسترنج خود را برداشت کند، شاهد اتفاقاتی هستیم که به ضرر او تمام شده و او را سرخورده می‌کند.

او تصریح کرد: در فصل برداشت برنج شاهد واردات برنج هستیم و اینطور قیمت‌ها شکسته شده و جالب اینکه در مواردی می‌بینیم وقتی فصل برداشت تمام می‌شود، واردات هم متوقف می‌شود. کشاورز محصول خود را با قیمتی ارزان فروخته و دلالان و عوامل پشت پرده همان محصول را گران می‌فروشند.

سوخته‌سرایی درباره اینکه برخی دلیل عدم ممنوعیت واردات برنج را متعادل کردن قیمت برنج در بازار می‌دانند، گفت: در یک سال اخیر شاهد گرانی برنج در بازار بودیم، طوری که در مواردی این محصول ۱۰۰ درصد افزایش داشت، اما همان برنجی که در بازار با قیمت بالای ۲۰ هزار تومان عرضه شد از کشاورز هر کیلو ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان خریداری شده بود.

او تصریح کرد: دلیل گرانی برنج به هیچ وجه کشاورزان نیستند که حالا با اجرای طرح‌هایی بخواهیم آنها را تنبیه کنیم. همین حالا هم برنج از کشاورز هر کیلو ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان خریداری شده و با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت روانه بازار می‌شود.

مافیای برنج داریم

رئیس نظام صنفی کشاورزی استان گلستان در جواب این سوال که آیا نمی‌توان ساز‌و‌کاری تعبیه کرد که کشاورز مستقیما یا با حداقل واسطه محصولش را به دست مشتری برساند تا شاهد نوسانات شدید قیمتی نباشیم، گفت: در شرایط کنونی این کار شدنی نیست. برنج‌کار در مراحل کاشت، داشت و برداشت مقروض می‌شود و چاره‌ای جز فروش محصول خود در اسرع وقت ندارد. دلالان و عوامل پشت پرده هم درست در همان زمان و وقتی کشاورز به شدت نیازمند است، قیمت محصول را پایین می‌آورند و او را مجبور به فروش می‌کنند.

او با اشاره به ساز‌و‌کار‌هایی که قاعدا باید باعث شود کشاورز محصولش را به آسانی به دست مصرف کننده برساند، اما عملا مانع این کار می‌شود، تصریح کرد: تعاونی‌های روستایی باید تسهیل‌کننده فروش محصولات کشاورزان باشند. در واقع این تعاونی به همین منظور تشکیل شده‌اند، اما در مواردی شاهد هستیم که همین‌ها نقش دلال را ایفا می‌کنند.

سوخته‌سرایی با تاکید بر اینکه در حوزه محصولات کشاورزی از جمله برنج آشکارا عوامل پشت پرده‌ای وجود دارند که کشاورزان را سرخورده می‌کنند، گفت: یا در زمینه قوانین یا در حوزه اجرا مشکل داریم، شاید هم در هر دو مورد باید اصلاحات و تغییراتی اتفاق بیفتد. به هر حال کشاورزان، آن هم کسانی که محصولات مهم و استراتژیک مثل برنج کشت می‌کنند، نیازمند حمایت هستند. ورشکستگی آنها خسارت‌های جبران‌ناپذیری به دنبال دارد و باعث می‌شود در زمینه تامین کالا‌های اساسی به مشکل برخورد کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز