در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
در لایحه بودجه، حتی نیمی از مطالبات تامین اجتماعی دیده نشد/چگونه ۶۵۰۰ میلیارد بدهی دولت به سازمان سر به فلک کشید؟!
کوروش تیموریفر با انتقاد از سیاستهای نئولیبرالی دولت گفت: با این سیاستهایی که دولت در پیش گرفته، امکان ندارد سازمان تامین اجتماعی بتواند روی پای خود بایستد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اقشار مختلف بازنشستگان به چیدمان و تدوین بودجه ۹۸ انتقاد دارند؛ کارگران بازنشسته نگرانند چراکه مطالبات سازمان تامین اجتماعی در این بودجه دیده نشده است.
کوروش تیموری فر (بازنشسته فلزکار مکانیک) در رابطه با لایحه بودجه و نگرانیهای کارگران میگوید: روز سهشنبه ۴ دی، در زمان ارائۀ لایحۀ بودجۀ ۹۸ به مجلس، آقای رئیس جمهور سخنانی بر زبان آوردند که مایۀ تعجب بسیاری از کارشناسان شد. ایشان در بخشی از سخنان خود گفتند: «زمانی وقتی مشکلی داشتیم به سمت صندوقها میرفتیم. صندوق بازنشستگی آنقدر پول و ذخیره مالی داشت که به دولت کمک میکرد. در زمان جنگ در شرایطی این کار را کردیم. در یک مقطعی از صندوق کمک گرفتیم. این صندوق که به دولت کمک میکرد، امروز ببینید به چه روزگاری افتاده است».
وی ادامه میدهد: شنونده تصور میکند که ایشان در ادامه خواهد گفت: ما متأسفیم که با در پیش گرفتن سیاستهای نئولیبرالی، با خصوصیسازیها، با مقرراتزداییها، با واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی غیرمولد (ازطریق نقض صریح اصل ۴۴ قانون اساسی) و عدم نظارت بر اهلیت آنها (که تخلف از همین قانون خانمان برانداز است)، با میدان دادن به سرمایههای مالی و بانکها و مؤسسات اعتباری غیرقانونی، با باز کردن راههای فرار آسان برای کارفرمایان دولتی و خصوصی از پرداخت حق بیمه، با استقراض سنگین از سازمان تأمین اجتماعی و خالی کردن صندوق، با عدم پرداخت %۳ سهم دولت در طول سالیان و نهایتاً بدهی عظیم ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی به سازمان تأمین اجتماعی (به صندوقی که منابعش متعلق به مردم است نه دولت)، وادارش کردهایم که ۳۰ هزار میلیارد تومان از بانک رفاه کارگران وام بگیرد و به حساب کارگران سود بانک را بپردازد.
تیموریفر میافزاید: شنونده تصور میکند که ایشان خواهد گفت: "برای جلوگیری از ورود خسارت بیشتر به این سازمان عمومی (و نه دولتی)، فوراً بدهی خود را خواهیم پرداخت؛ با لوایح قانونی فوری، جلوی فرار از پرداخت حق بیمه را خواهیم گرفت؛ به وسیلۀ ملی کردن بانکها و برگرداندن اموال عمومی واگذار شده، سطح اشتغال را بهسرعت بالا خواهیم برد تا منابع مالی سازمان ترمیم شود." ایشان باید میگفت: "جلوی واگذاری بنگاههای زیانده به شستا را خواهیم گرفت تا کارگران هزینۀ سوءمدیریت و اختلاسها را نپردازند...."
گویی سازمان تامین اجتماعی بدهکار دولت هم هست!
این بازنشسته با افسوس بسیار ادامه میدهد: اما زهی خیال باطل! ایشان چنین فرمودند: «۸۱ هزار میلیارد تومان برای بخش صندوقها است. چه زمانی باید صندوقها را در مسیر درست قرار دهیم تا کی باید بودجه صندوقها از بودجه سالانه پرداخت شود؟ پس این همه سرمایهگذاری برای صندوق چه بود؟». باتوجه به حرفهای آقای رئیسجمهور، سازمان تأمین اجتماعی بدهکار دولت هم هست و باید پاسخ دهد که چه موقع «در مسیر درست» قرار خواهد گرفت!
تیموریفرد در ادامه رئیس جمهور را خطاب قرار میدهد و میگوید: آقای رئیس جمهور! ۱۳ سال پیش، دولت آقای خاتمی، ۶۵۰۰ میلیارد بدهی به سازمان داشت. این بدهی اینک به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. شما باید پاسخ دهید که با اموال کارگران چه کردهاید، نه سازمان! شما در قانون بودجۀ سال ۹۸، کمتر از نیمی از بدهیهای خود را تعهد کردهاید. آیا فراموش کردهاید که در بودجۀ سال ۹۷ هم تعهد نموده بودید ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را بپردازید، ولی عمل نکردید؟
وی افزود: شما با یک روحیۀ عالی در مجلس فرمودید: «تأمین اجتماعی که امروز باید روی پای خود بایستد». حتماً همینطور است. اما تا زمانی که شما وانمود میکنید که پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان، کمک به سازمان است و به این طریق به صحت شایعات مربوط به خصوصیسازی سازمان دامن میزنید، امکان ندارد سازمان روی پای خود بایستد.