خبرگزاری کار ایران

نماینده فلاورجان در شورای اسلامی اصفهان:

ثروتمندان دیروز، امروز تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته‌اند/قطع درآمد قهدریجانی‌ها به‌خاطر سوءمدیریت آب زاینده‌رود

ثروتمندان دیروز، امروز تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته‌اند/قطع درآمد قهدریجانی‌ها به‌خاطر سوءمدیریت آب زاینده‌رود
کد خبر : ۶۸۶۷۲۷

نماینده فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان در رابطه با تاثیر بی‌آبی بر مردم قهدریجان گفت: اکنون برخی از همان افرادی که روزگاری ثروتمند و مستضعف‌پرور بودند آن‌چنان دچار فقر و محرومیت شده‌اند که تحت پوشش نهادهایی همچون کمیته امداد قرار گرفته‌اند. بسیاری از آنها کشاورزان پا به سن گذاشته‌ای هستند که عیال‌وار بوده و دارای فرزندان و بستگان زیادی هستند و هیچگونه منبع درآمد دیگری دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهر قهدریجان یکی از نقاط شهری فلاورجان (در استان اصفهان) با جمعیتی در حدود ۳۵ هزار نفر است. در توصیفات موجود از این شهر، گفته می‌شود که قهدریجان از هر سو، محاط در اراضی کشاورزی است. این امر نشان دهنده وابستگی دیرینه اقتصاد شهر به کشاورزی و متعاقبا، جریان آب زندگی ساز زاینده‌رود بوده است. از همین رو، عجیب نیست اگر طی چند هفته اخیر، شاهد اعتراضات کشاورزان این شهر به همراه کشاورزان دیگر شهرها و آبادی‌های حوضه آب‌ریز زاینده‌رود، به پایمال شدن حقآبه کشاورزی‌شان بوده باشیم.     

حسام نظری (عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان اصفهان و نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان) در ارتباط با اعتراضات اخیر کشاورزان قهدریجان، گفت: شهرستان فلاورجان در حدود ۲۷۰ هزار نفر جمعیت داشته و دارای ۳ بخش بوده و شغل اغلب مردم این شهرستان، کشاورزی است. بی‌اغراق نیست که بگویم ۹۰ درصد از مردم قهدریجان به انواع مشاغل مرتبط با کشاورزی اشتغال دارند. اغلب آنها کشت پیاز انجام می‌دهند. تا چندسال پیش نیز کشت برنج و سایر محصولات انجام می‌شد که به خاطر کم‌آبی، این کشت‌ها دیگر ادامه نیافت.

 ثروتمندان دیروز، امروز تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته‌اند

وی افزود: قهدریجان خطه‌ای نه فقط مذهبی و سنتی، بلکه شهری شهیدپرور بوده و سهم بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین ۸سال دفاع مقدس داشته و به عنوان شهر نمونه شاهد در شهرستان فلاورجان نیز به شمار می‌آید. چنین خصوصیاتی موجب شده که روحیه مطالبه‌گری در این مردم وجود داشته باشد. تا حدود چند سال پیش آب زاینده‌رود، به صورت دائم برای مردم جریان داشته و بسیاری از مردم قهدریجان هم به مدد کشت پیاز درآمد نسبتا خوبی داشتند. اما اکنون برخی از همان افرادی که روزگاری ثروتمند، خیر و مستضعف‌پرور بودند آن‌چنان دچار فقر و محرومیت شده‌اند که تحت پوشش نهادهای حمایت حداقلی‌ای همچون کمیته امداد قرار گرفته‌اند. اگر این فاجعه نیست پس نام آن را چه می‌توان گذاشت؟

مردم قهدریجان منبع درآمد دیگری جز کشاورزی ندارند

عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان اصفهان ادامه داد: این افراد امکان در پیش گرفتن شغل دیگری را ندارند. بسیاری از آنها کشاورزان پا به سن گذاشته‌ای هستند که عیال‌وار بوده و دارای فرزندان و بستگان بسیار زیادی هستند و هیچگونه منبع درآمد دیگری ندارند.

وی تصریح کرد: طرح بن-بروجن، آب‌رسانی بی‌حد و حصر به واحدهای صنعتی بزرگ و برداشت‌های بی‌رویه و بسیاری دیگر تصمیمات ناشی از سوءمدیریت، موجب اعتراض و خشم این مردم شده است. با توجه به خوی و اخلاق مطالبه‌گری این مردم شریف، آنها برای پیگیری وضعیت حقآبه‌های پایمال شده‌شان ناگزیر از اعتراض شده‌اند؛ اعتراضاتی که به حق هم هست. 

 احتمال تنش آبی بین کشاورزان اصفهان و چهارمحال و بختیاری

نظری با انتقاد از وضع موجود، گفت: اگر روند به همین صورت پیش برود و وزارت نیرو به‌عنوان متولی اصلی توزیع آب و همچنین مجموعه دستگاه‌های دولتی اقدامی برای کمک به کشاورزان معترض حوضه آب‌ریز زاینده‌رود در اصفهان انجام ندهند، دیر نیست که شاهد این باشیم که بین کشاورزان عزیز و زحمت‌کش پایین‌دست زاینده‌رود در استان اصفهان و بالادست زاینده‌رود در چهارمحال و بختیاری به خاطر سوءمدیریت مسئولان در حوزه توزیع آب تنش‌های شدیدی به وجود آید.

خواسته کشاورزان؛ عدالت در توزیع آب

نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان، اظهار داشت: مطالبه این مردم صرفا آب است و نه چیزی بیشتر. آنها اصلا قصد ندارند کاری برخلاف منافع نظام انجام دهند؛ فقط آب مورد نیاز برای کشاورزی را لازم دارند. وابستگی معیشت این مردم به آب برای کشاورزی آن چنان زیاد است که برخی از آنها این روزها از سر استیصال و نومیدی فریاد می‌زنند: ما را بزنید و بکشید و یا از ایران بیرون کنید. می‌گویند: مگر ما کشاورزان، جزو مردم این کشور نیستیم؟ آنها خواسته‌شان این است: باید عدالت در توزیع آب رعایت شود.

وی ادامه داد: متاسفانه وزارت نیرو، مصوبات نه‌گانه شورای عالی آب را در تصمیماتش لحاظ نمی‌کند و کشاورزان را نادیده گرفته است. آیا صنایع سنگین واقع در حوضه آب‌ریز زاینده‌رود در استان اصفهان، رضایت مردم را برای گرفتن حقآبه آنها هیچگاه جلب کرده‌اند؟ مطالبه آب این مردم بسیار به حق و کاملا قانونی است. هیچگاه نباید فراموش کرد که پدران همین افراد در سال‌های قدیم با پول و کار و زحمت فراوان توانستند موجبات احداث تونل اول زاینده‌رود را فراهم آورند.

نظری تصریح کرد: وزارت نیرو و مجموعه دستگاه‌های دولتی مرتبط با توزیع آب، مخاطب کشاورزان معترض هستند. اگر مسئولان نتوانند به مطالبات معترضان رسیدگی کنند باید بدانند که این اعتراضات و مطالبات ممکن است مورد سوءاستفاده دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرد.

قسمت‌های شرقی پیربکران در حال تبدیل به بیابان‌های بی‌آب و علف است 

عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان اصفهان با اشاره به دیگر بخش‌های شهرستان فلاورجان، گفت: اکنون مشکلات یادشده فقط به بخش و شهر قهدریجان محدود نمی‌شود. بخش پیربکران در شهرستان فلاورجان نیز در شرایطی مشابه قرارداشته و کشاورزان این منطقه نیز در وضعیت بسیار بدی قراردارند. عدم جاری شدن آب در بستر زاینده‌رود باعث خشک شدن همه چاه‌ها ازجمله چاه‌های آب اشامیدنی شده و تابستان امسال در بعضی از روستاهای این بخش بعضا تا چند روز مردم حتی آب آشامیدن هم نداشتند که البته به همت مسئولان شهرستان و استان مشکل آب آشامیدنی تاحدودی حل شد. بسیاری از مردم و کشاورزان روستاهای پیرامون این بخش، در حال مهاجرت به مرکز استان و شهر اصفهان بوده و بعضی از قسمت‌های شرقی بخش پیربکران  در حال تبدیل به یک بیابان بی‌آب و علف است که تمام این اتفاقات ناشی از سوءمدیریت مدیران و مسئولان توزیع آب در ادوار مختلف است.

در قهدریجان اکثر مردم دچار بیکاری و قطع درآمد شده‌اند

نماینده شهرستان فلاورجان در شورای اسلامی استان اصفهان در پایان، تصریح کرد: اگر آبی در رودخانه زاینده‌رود وجود دارد همه مردم و بویژه حقآبه‌داران باید به صورت مساوی از آن برخوردار باشند. البته ما حق را به کشاورز می‌دهیم چون کشاورز معیشتش به طور کلی به آب وابسته است. صنعت را با روش‌‌ها و تکنولوژی‌های نوین نیز می‌توان یاری نمود اما این امر در مورد کشاورزی به سختی مصداق می‌یابد. فرد وقتی معاشش دچار مشکل می‌شود آسیب‌های بسیار زیادی را باید تحمل کند. متاسفانه در حال حاضر، در قهدریجان اکثر مردم دچار بیکاری و قطع درآمد شده‌اند. طبیعتا، باید منتظر افزایش آسیب‌های اجتماعی ناشی از وقوع این معضلات، باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز