دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان:
تسویه حسابهای سفید امضا به مثابه ترکهای بر بالای سر کارگران است
به گفته دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان قراردادها و تسویه حسابهای سفید امضا، به مثابه ترکهای بر بالای سر کارگران است که برخی کارفرماها با گرفتن این برگههای، شرایطی ایجاد میکنند تا کارگر جرئت حرف زدن و دفاع از خود را پیدا نکنند.
به گزارش ایلنا، حبیبالله محقق که در آستانه هفته کارگر در جمع خبرنگاران تصریح کرد: البته این مشکل بیشتر در واحدهای کوچک وجود دارد و این مشکلات در واحدهای بزرگ و متوسط بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: روند روزافزون حقوقهای عقبافتاده، اخراج از کار، مشکلات معیشتی، تسویهحساب قبل از کار و... از مهمترین مشکلات جامعه کارگری در کشور و استان است که باید برای رهایی از آن چارهای اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه قوانین کشور، صراحتا اجازه انعقاد قرارداد موقت برای مشاغل با ماهیت کار دائم را نمیدهد، افزود: با این وجود برخی کارفرمایان با سوءاستفاده از عدم نظارت دستگاههای مسوول در حق جامعه زحمتکش کارگری جفا میکنند.
این فعال کارگری، از کارگران ایرانی به عنوان نجیبترین کارگران جهان نام برد و ادامه داد: کارگران در بخشهای صنعت، معدن، کشاورری و خدمات با وجود همه دشواریها و مشکلات معیشتی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال حمایت از کالای ایرانی مزین شده، همه تلاش خود را در راستای شکوفایی اقتصادی کشور به کار میگیرند.
محقق با بیان این مطلب که برخلاف قوانین حق اعتصاب از کارگران گرفته شده گفت: کارگر باید این اجازه را داشته باشد که لااقل در روز کارگر بیاید و به ظلمی که در حقاش روا دانسته شده اعتراض کند.
وی با بیان داشت: مشکلات کارگران به عدم اجرای قانون کار برمیگردد.
وی اضافه کرد: متاسفانه یک سری ملاحظهکاریهای بیدلیل در کشور سبب شده که کارگران ایرانی به حقوق قانونی خود نرسند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با انتقاد از عدم شفافیت در برخی قوانین کار گفت: ما کارگران هم قانون کار موقت را قبول داریم اما حداقل این قانون باید از یک چارچوب برخوردار باشد تا حقوق حداقلی کارگران هم رعایت شود.
وی با تقدیر از حمایت دستگاه قضایی در دفاع از حقوق کارگران افزود: دستگاه قضایی از معدود دستگاههایی است که به حق کارگران احترام گذاشته و از آن دفاع میکند.
محقق با بیان اینکه استاندار و تیم اقتصادی آن در این مدت حمایت خوبی از حوزه تولید و اشتغال داشتهاند، خاطرنشان کرد: تیم اقتصادی استانداری با تشکیل هفتگی جلسات رونق تولید، کمک خوبی به واحدهای تولیدی استان داشته که جای تقدیر دارد.
این فعال کارگری با بیان اینکه دولت به افزایش نقدینگی واحدها در چند سال اخیر کمک خوبی کرده است، افزود: البته برخی کارفرمایان نیز از این شرایط سوءاستفادههایی داشتند که باید یک کمیته تخصصی در این بخش با نظارت بر تسهیلات اعطایی، زمینه استفاده بیشتر از این ظرفیت را فراهم کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان از عضویت بیش از ۲۰ هزار کارگر در خانه کارگر استان سمنان خبر داد و گفت: خانه کارگر خدمات زیادی به اعضای خود ارائه میدهد که ارائه مشاوره رایگان، بیمه تکمیلی، برخی خدمات ارزانقیمت، برپایی نشستهای مختلف، برنامههای فرهنگی و هنری، دورههای آموزشی و... از این جمله است.
وی به وجود ۹۰۰سوئیت خانه کارگر در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: اعضای خانه کارگر با پرداخت مبلغی حداقلی میتواند از این زیرساختها و امکانات استفاده کنند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص کارگران اخراجی و تعدیل شده در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اظهار کرد: متاسفانه آمار دقیق و درستی از این کارگران وجود ندارد اما بسیاری از آنها با مراجعه به خانه کارگر خواستار رسیدگی به حقوق خود هستند که مشاوران حقوقی ما مشاورههای لازم را به آنها میدهند.
محقق با اشاره به برنامههای این تشکل کارگری در هفته کارگر گفت: برگزاری جشن سالانه کارگران، گردهمایی تشکلهای کارگری استان، دیدار کارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار، اعزام جمعی از کارگران به دیدار سالانه کارگران با رهبری انقلاب و رئیس جمهوری، راهپیمایی و پیاده روی در روز جهانی کارگر، و... از برنامههای خانه کارگر در استان است.