سامانه کارا در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به منظور اجرای دو طرح «اشتغال فراگیر» و «اشتغال روستایی» سامانهای مشترک به عنوان «کارا» راه اندازی شده که در دسترس سرمایه گذاران و کارآفرینان قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایلنا، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به منظور اجرای دو طرح «اشتغال فراگیر» و «اشتغال روستایی» سامانهای مشترک به عنوان «کارا» راه اندازی شده که در دسترس سرمایه گذاران و کارآفرینان قرار خواهد گرفت.
عیسی منصوری درباره سامانه کارا گفت: متقاضیان راه اندازی کسب و کار که کارآفرینان و سرمایه گذاران (اعم از خرد و کلان) هستند میتوانند از امروز طرح خود را به صورت الکترونیک ثبت کنند.
وی با بیان اینکه اولویت سرمایه گذاری در مناطق روستایی است، افزود: متقاضیان میتوانند از طریق سامانه Kara. mcls. gov. ir طرحهای خود را ثبت کنند و طرحهای ثبت شده در کمتر از یک ماه مورد بررسی قرار میگیرند و به متقاضیان سه ماه فرصت داده میشود تا مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات را تکمیل کنند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، درباره برنامههای اشتغال این وزارتخانه گفت: برنامه اشتغال فراگیر در دستور کار قرار دارد و این برنامه پس از تصویب در دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به فعالان و کارگزاران امر ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه برنامه اشتغال فراگیر، برنامه عام اشتغال در کشور است، اظهار کرد: همچنین یک برنامه خاص اشتغال هم تحت عنوان «حمایت از توسعه اشتغال مناطق روستایی و عشایر» وجود دارد؛ در برنامه اشتغال فراگیر ۲ لایه اصلی مورد توجه قرار گرفته که یکی بحث اشتغال پذیری نیروی کار است که از طریق طرحهای کارورزی و آموزش در محیط کار واقعی ارائه میشود.
منصوری در ادامه توضیح داد: اشتغال پذیری یکی از جنبههای اصلی این برنامه است که از طریق اجرای طرح کارورزی ویژه جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین کاهش هزینه آموزش با ارائه طرح مشوقهای کارفرمایی برای جذب نیروی کار و ارائه یارانه دستمزد برای کارفرمایانی که نیروی کار شغل اولی را استخدام میکنند، تعلق میگیرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در ادامه به بعد دیگر اشتغال فراگیر اشاره و خاطرنشان کرد: بحث توسعه کسب و کارهای پر ارزش و مبتنی بر مزیتها و قابلیتهای مناطق کشور است که بر این اساس میدانیم که چه رستههایی دارای ظرفیت بالاتری هستند بنابراین به توسعه این رسته فعالیتها کمک میکنیم.
وی در ادامه افزود: در سطح ملی و هم مناطق، برای اشتغال فراگیر علاوه بر بحث مداخلات توسعهای ارائه تسهیلات همراه با یارانه در نظر گرفته شده که به مبلغ معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم فقط برای ارائه در سال جاری نیست و مداومت خواهد داشت.
منصوری با اشاره به برنامه دوم که به صورت خاص برای اشتغال در مناطق روستایی در نظر گرفته شده است، گفت: مجلس شورای اسلامی این قانون را در تابستان به تصویب رساند و آیین نامه اجرایی در هیات دولت به تصویب رسید که دستورالعمل اجرایی آن توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ادامه داد: بحث توسعه اشتغال روستایی متضمن ۲ لایه مداخلات توسعهای و تسهیلات توسعه اشتغال روستایی است.
وی ادامه داد: تسهیلات توسعه اشتغال روستایی ۳ دسته است که نوع اول برای شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و نواحی صنعتی است که مشمول سود ۱۰ درصدی میشوند؛ برای مناطق روستایی معمولی نرخ سود ۶ درصدی را در نظر داریم و برای مناطق روستایی و عشایری مرزی نرخ سود ۴ درصدی را در نظر گرفتهایم و برای اینکه این کار شکل بگیرد از صندوق توسعه ملی معادل ریالی ۱/۵ میلیارد دلار اختصاص یافته که حدود ۶ هزار میلیارد تومان میشود.
منصوری توضیح داد: معادل این رقم را هم بانکها و موسسات عامل به عنوان آورده میآورند که جمع آنها حدود ۱۲ میلیارد تومان میشود؛ یک سهمی را هم به طور اختصاصی برای کرمانشاه در نظر گرفتهایم که آن را هم جداگانه از این مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان استفاده خواهیم کرد.