مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر:
آخرین پیشرفتها در زمینه بیمهی روستاییان محروم/ محرومیتزدایی اجرایی نشده است
قادرمرزی فقر زدایی را از اهداف تاسیس صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر خواند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در نشست چهارم عدالت اجتماعی فراگیر، حامد قادرمرزی (مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر) اظهار کرد: فقر معضلی چند وجهی است و به تناسب شرایط مناطق متفاوت است. همیشه فقرا از محرومیت چندگانه رنج میبرند و ابعاد فقر فقط به فقر درآمدی ختم نمیشود و فقر دسترسی، آموزشی، بهداشتی، معنوی، اجتماعی و فرهنگی، مسکنی و.. در پی فقر درآمدی وجود دارد و تشدید میشود.
وی افزود: فقر مطلق به معنای عدم دسترسی به نیازهای اساسی خوراک، پوشاک و مسکن را داشته باشند. فقر نسبی اما در هر محیط متفاوت است. حاکمان نیز برای مقابله با فقر به تناسب منابع خود اقداماتی انجام میدهند. ما از زمان مشروطه برنامه مقابله با فقرزدایی داشتیم. یعنی ۱۲۰ سال سابقه قانونی فقر زدایی داریم.
قادرمرزی اضافه کرد: در پس از انقلاب نیز در قانون اساسی رفع نیازهای اولیه در مقدمه قانون اساسی آمده است. اصل سوم قانون اساسی مشخصا به فقرزدایی اشاره کرده است. در قانون اساسی اصول ۱۹، ۲۰، ۲۹، ۳۰، ۳۱، ۴۰ و ۴۸ مباحث فقرزدایی آمده است.
وی با اشاره به موضوع فقر زدایی جغرافیایی گفت: فقر گاهی متاثر از عوامل طبیعی است. یعنی مناطقی بخاطر محرومیت منابع آب و خشکسالی و.. دچار مشکل هستند. در ایران نیز به دلیل نیمه خشک بودن اکثر مناطق کشور، بخشی از این فقر طبیعی است که باید رفع شود.
قادرمرزی تاکید کرد: فقر نسبی توسط هیچ حکومتی از بین نمیرود، اما مساله ما فقر مطلقی است که باید به نسبت جمعیت به آن توجه شود. ما ۲۲ میلیون جمعیت روستایی داریم اما بخش زیادی از آن در آبادیهایی زندگی میکنند که کمتر از ۲۰ خانوار دارد و این ناشی از فقر است.
وی با اشاره به این موضوع که «ما خودمان فقر را به روستا تحمیل کردیم و در ادامه با مهاجرت روستانشین به شهر مخالفیم» گفت: سیاست ما یک بام و دو هواست. ما هیچ بخشی از اصول قانون اساسی درباره روستاییان و محرومیتزدایی را اجرا نکردیم و بیقانونی کردیم، اما وقتی روستایی برای رهایی از فقر به شهر فرار میکند، او را متهم به سکونت غیر رسمی و غیرقانونی میکنیم!
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر تصریح کرد: یکی از نتایج بحث فقر زدایی در روستا این بود که در سال ۱۳۸۳ ما باید مشکل بیمه روستاییان را حل کنیم که در پی آن همان سال صندوق بیمه اجتماعی تشکیل شد و نقشی قابل ملاحظه در فقرزدایی و اشتغال در روستا داشت. ما چون بخشی از منابع دولتی را به روستا هدایت میکردیم، نقش قابل ملاحظهای در حفظ جمعیت روستایی داشتیم.
وی افزود: باتوجه به اینکه نظام بیمهای و سطح پوشش بیمه نمود توسعه یافتگی است، ما توانستیم پوشش بیمه اجتماعی را در روستا افزایش دهیم و باعث حفظ جمعیت روستایی و افزایش تولید در این مناطق شدیم. این صندوق در راستای قانون اساسی و دستورات رهبری درباره فقر زدایی، به دنبال گسترش پوشش بیمه به ویژه در استانهای مرزی محروم بوده است. افزایش پوشش بیمه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز برای آنکه در دوران پیری و کهنسالی این افراد پوشش حمایتی داشته باشند، در دستور کار امروز ماست.