کارگران ساختمانی سوئیس هم به موج معترضان شغلی پیوستند
حدود ۱۵ هزار کارگر ساختمانی از سراسر سوئیس علیه «دستمزد اندک به نسبت هزینهها و طمعکاری و سوءاستفاده پیمانکاران ساختمانی» به پایتخت این کشور آمده و تظاهرات نسبتا بزرگی را شکل دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه خبری سوئیس اینفو، کارگران ساختمانی سوئیس در زوریخ پایتخت این کشور روز گذشته یک روز اعتصابی را پشت سر گذاشتند.
حدود ۱۵ هزار کارگر ساختمانی از سراسر سوئیس علیه «دستمزد اندک به نسبت هزینهها و طمعکاری و سوءاستفاده پیمانکاران ساختمانی» به پایتخت این کشور آمده و تظاهرات نسبتا بزرگی را شکل دادند.
کارگران کشور مرفه سوئیس پس از ۱۵ سال یک روز اعتصابی بزرگ را پشت سر گذاشتند.
حدود ۲ هزار کارگر ساختمانی معترض از کانتونهای آلمانی زبان این کشور بودند که آنان نیز خواستار رفع تبعیض شغلی میان کارگران ساختمانی در بخشهای شرکتی و پیمانکاری مختلف و در میان اقوام متنوع این کشور شدند.
این اعتراضات با هماهنگی اتحادیههای کارگران ساختمانی سوئیس شامل دو تشکل «Unia» و «Syna» در ظهر روز جمعه سازماندهی شده بود و در این روز کلیه فعالیتهای کارگاههای ساختمانی کشور نیز متوقف شد.
از ماه گذشته (۱۷ اکتبر)، حدود ۱۵۰۰۰ کارگر ساختمانی در کمپینها و کارزارهای مجازی نسبت به وضعیت خود در سراسر سوئیس نامهای اعتراضی را امضا کرده بودند که در آن نسبت به شرایط شغلی و معیشتی و همچنین «خواستههای نامتناسب پیمانکاران» اعتراض کرده بودند.
آنها در بیانیه خود از ساعات طولانی کار به نسبت مزد خود -یعنی روزهای کاری ۱۲ساعته یا هفتههای کاری ۵۸ ساعته- شکایت کرده و اظهار کردند که این میزان کار سلامت و زندگی شخصی کارگران را به خطر میاندازد.
قرارداد کار کارگران سوئیس که شامل ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل این کشور است، همواره در پایان سال منقضی میشود.
اتحادیهها میگویند استادکارهای سازهها خواهان افزایش دستمزد هستند اما شرکتهای پیمانکاری آنها را به پذیرش تعدادی از مواد قراردادی مجبور میکنند که شامل لحاظ نشدن طبقهبندی کارگران ساختمانی براساس میزان مهارت و سابقه کار است.
انجمن کارآفرینان سوئیس (SSE) به عنوان اصلیترین تشکل کارفرمایی این کشور از اقدامات اعتصابی روزهای اخیر کارگران سوئیس آن هم در آستانه دور هفتم مذاکرات بین شرکای اجتماعی در وزارت کار سوئیس، انتقاد کرده و آن را سهمخواهی در لحظات حساس خواند.