خبرگزاری کار ایران

عضو شورای مرکزی خانه پرستار:

بی‌عدالتی در اجرای «تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری»/ برای همه پرستاران اضافه کاری اجباری می‌گذارند

بی‌عدالتی در اجرای «تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری»/ برای همه پرستاران اضافه کاری اجباری می‌گذارند
کد خبر : ۱۲۱۶۳۸۴

عضو شورای مرکزی خانه پرستار، گفت: اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری برای یک گروه به شکلی و برای گروه دیگر به شکلی دیگر اجرا شود، قطعا بی‌عدالتی و تبعیض را تشدید می‌کند.

به گزارش ایلنا به نقل از رادیو گفتگو، محمود عمیدی، عضو شورای مرکزی خانه پرستار با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد تحلیل مسائل و مشکلات جامعه پرستاران گفت: چون جامعه پرستاری از انتشار اخبار و مسائل پرستاری در رسانه‌های خارجی جلوگیری کرده است در این موضوع از نجابت این قشر سوءاستفاده شده است. 

عمیدی گفت: متاسفانه در مورد جامعه پرستاری قوانین دور زده می‌شود، اقدامات نهادهای پرستاری از جمله سازمان نظام پرستاری نمایشی است و برخی مسائل برجسته شده که واقعیت ندارد. 

عضو شورای مرکزی خانه پرستار اظهار داشت: در دوره‌های قبل جایگاهی در وزارت بهداشت مانع اجرای بسیاری از مطالبات پرستاری مانند تعرفه‌گذاری بود به طوری که در دوره چهارم نظام پرستاری قانون تعرفه‌گذاری با آیین نامه بسیار عالی به شورای عالی بیمه ارسال شد، ولی دوستان وزارت بهداشت جلسه را ترک کردند تا این موضوع از دستور کار جلسه خارج شود. 

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه بی‌توجهی به قوانین در حوزه پرستاری بسیار شدید است و قوانینی که اجرا شده‌اند دور زده شده است گفت: قانون ارتقاء بهره‌وری اسماً اجرا شده ولی رسما پرستاران نمی‌توانند از قانون ارتقاء بهره وری در جهت کم کردن ساعت کاری استفاده کنند و ساعت کاری‌های اضافه به عنوان اضافه کاری به آن‌ها پرداخت می‌شود و به دلیل اینکه کمبود نیرو وجود دارد برای همه پرستاران اضافه کاری اجباری می‌گذارند. 

عضو شورای مرکزی خانه پرستار بیان داشت: دست آویز بودن قوانین یکی دیگر از مشکلات پرستاران است و در مورد همین‌عدم اجرای قوانین در تامین اجتماعی، وزارت بهداشت و… هزاران حکم علیه مدیرانی که قوانین را اجرا نمی‌کنند وجود دارد. 

 عامل اصلی اعتراضات جامعه پرستاری تبعیض و بی‌عدالتی بود

وی در ادامه با تاکید بر اینکه عامل اصلی اعتراضات جامعه پرستاری تبعیض و بی‌عدالتی بوده است گفت: علیرغم تصویب بودجه برای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، ولی با این شکل اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مخالف هستیم و اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری برای یک گروه به شکلی و برای گروه دیگر به شکلی دیگر اجرا شود قطعا بی‌عدالتی و تبعیض را تشدید می‌کند. 

عضو شورای مرکزی خانه پرستار یادآور شد: نحوه اجرای قانون به این شکل نمی‌تواند اهداف مورد نظر قانون را اجرایی کند و امید می‌رود مسئولین با اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران از تبعیض و بی‌عدالتی جلوگیری کنند. 

 مسئولین با مطالبات جامعه پرستاری شعاری برخورد نکنند

عمیدی تصریح کرد: مهمترین مطالبه‌ای که جامعه پرستاری دارد اجرای قانون فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت یعنی همسان‌سازی استخدام نیروها است که انتظار می‌رود مسئولین با این مطالبات شعاری برخورد نکنند. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل کمبود نیروی شدید در حال حاضر شاهد این موضوع هستیم که در بسیاری از درمانگاه‌های و کلینیک‌های خصوصی و حتی درمانگاه‌ها و مراکز دولتی کارهای پرستاری را پرستاران انجام نمی‌دهند گفت: روش‌هایی مانند به کار گیری دانشجویان پرستاری و تمدید طرح که در دوره‌های قبل برای رفع کمبود نیرو بکار گرفته شده است تاثیری نداشته است. 

شرط تسلط به زبان مانع مهاجرت ۹۰درصدی پرستاران

عمیدی در ادامه با اشاره به افزایش مهاجرت پرستاران گفت: عاملی که مانع مهاجرت پرستاران شده و پرستاران را در کشور نگه داشته است شرط زبان است و اگر کشورها در جذب نیروی پرستاری شرط تسلط زبان را برای پذیرش مهاجرت پرستاران بردارند بیش از ۹۰ درصد پرستاران مهاجرت می‌کنند. 

وی ادامه داد: شرایط کار در برخی کشورها مانند کانادا، آمریکا و استرالیا برای پرستاران ما به دلیل بنیه علمی قوی و توان فنی و مهارتی آن‌ها بسیار بالا است و در حال حاضر در برخی مراکز درمانی شاهد هستیم که ۸۰ درصد پرستاران در حال آموزش زبان هستند تا بتوانند برای مهاجرت اقدام کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز