به مناسبت روز جهانی سیمبان؛
مرگ دلخراش چند سیمبان در هر سال/ امنیت شغلی نداریم/ وزارت نیرو مسئولیت ما را نمیپذیرد

کارگران حجمی و شرکتی سیمبان کشور به مناسبت روز جهانی سیمبان انتظار دارند دولت به مشکلات آنها رسیدگی کند.
یکی از کارگران سیمبان در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: ۱۸آوریل (۲۹ فروردین) به عنوان روز جهانی سیمبانان شناخته شده و این روز در خیلی از کشورها گرامی شمرده میشود. امیدواریم روزی برسد که مهندسان، تکنسینها و کارگران برق به جایگاه واقعی خود دست یابند.
او گفت: حرفه سیمبانی، شغلی پرخطر و سخت است. صعود و فرود از تیر و دکل برق، قرار گرفتن در میدانهای مغناطیسی، کار با خط گرم و برقدار، اشتباهات انسانی و خطاهای حفاظتی و… موجب شده تا سالانه تعدادی از همکاران سیمبان ما جان خود را از دست بدهند.
به گفته وی؛ سیمبانان در سختترین شرایط شبکه و در سرما و گرمای طاقت فرسا وظیفه مانور و تعمیر و نگهداری شبکه برق را عهده دار هستند. با این وجود عموما از شرایط کاری و حقوقی خود ناراضی بوده و بیشتر آنها با حداقل حقوق در حال کار هستند. در موارد متعددی حتی پیمانکاران صنعت برق حاضر به بیمه کردن این افراد نیستند و بدون بیمه آنها را در شرایط پرخطر کاری به کار میگیرند.
این کارگر در تشریح مطالبات خود وهمکارانش گفت: کارگران حجمی و شرکتی سیمبان که در خطوط سرد و گرم توزیع برق مشغول کارند، سالهاست به دنبال تبدیل وضعیت قراردادهای خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم و تصویب قانونی هستند که امنیت جانی آنها را تضمین کند.
به گفته یکی دیگر از کارگران، متاسفانه نیروهای سیمبان شرکتی و حجمی که در خط مقدم شرکت توزیع نیروی برق از جان و سلامتیشان مایه میگذارند تا چراغ هیچ خانه و کارخانهای خاموش نباشد و آنها که در بحرانهایی مثل سیل، زلزله، توفان، برف و… اولین نیروهای خدمترسان هستند، از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
به گفته وی؛ رفع تبعیض و بیعدالتی، یک خواسته قانونی است؛ وقتی ما برای شرکت توزیع برق کشور کار میکنیم، چرا قراردادمان مستقیم نیست و در عین حال از بسیاری از مزایای رفاهی و قانونی همانند بیمه تکمیلی و لباس کار مناسب حتی در این فصل سرد سال محروم هستیم.
این کارگر همچنین اظهار کرد: چندین سال است پیگیر تبدیل وضعیت و دریافت مطالبات قانونی از مسئولان هستیم که انجام نمیشود این در حالیست که وزارت نیرو؛ سیمبانان را جزو نیروی انسانی خود به حساب نمیآورد و میگوید آنها از نیروهای پیمانکاری هستند و وزارت نیرو مسئولیتی در قبال آنها ندارد.
کارگران با بیان اینکه جدا از موضوع تبدیل وضعیت، سیمبانان از امنیت جانی برخوردار نیستند، گفتند: ما سیمبانان سالهاست با حقوق نابرابر در ارتفاع تیرکهای برق در سختترین شرایط و استرسزا به کار مشغولیم و در این راه شماری از همکارانمان را از دست دادهایم با این حال انتظارمان از مسئولان این است که پیگیر مشکلاتمان باشند.