پاسخ وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به اظهارات وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم
به دنبال حضور دکتر حجت الله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی در جلسه رای اعتماد مجلس شورای اسلامی و طرح سخنانی درباره «تحقق شفافیت» به عنوان محور اصلی برنامه ها، این وزارتخانه در اطلاعیهای اعلام کرد: بستر شفافیت و فساد ستیزی از زمان حضور محمد شریعتمداری در این وزارتخانه مهیا شده و امروز این مجموعه شفافترین دستگاه اجرایی در کشور به شمار میرود.
به گزارش ایلنا، در این اطلاعیه آمده است: یکی از وعدههای اصلی محمد شریعتمداری در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی در آبان ماه ۱۳۹۷ تحقق شفافیت و فساد ستیزی در این وزارتخانه مهم و مردمی بود که خوشبختانه در دوران سهساله سکانداری وی، این شعار نه تنها در عمل محقق و در همه ارکان و فعالیتها ساری و جاری شد، بلکه به گواه ارزیابیهای مستمر نهادهایی چون «سازمان فناوری اطلاعات» و «شورای اجرایی فناوری اطلاعات» برای دو دوره پیاپی در صدر دستگاههای شفاف کشور قرار گرفت.
این اطلاعیه میافزاید: هرچند اقدامات این وزارتخانه در حوزه شفافیت بارها رسانهای شده است اما برای اطلاع بیشتر مردم به ویژه وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم به بخشی از این اقدامات میپردازیم:
این وزارتخانه با تدبیر و تاکید همواره محمد شریعتمداری و به همت و تلاش مدیران و کارکنان توانست حائز کسب رتبه اول شفافیت بین ۱۴۰ دستگاه اجرایی (دولتی و حکومتی)، رتبه اول کیفیت خدمات الکترونیک در بین ۱۶۶ دستگاه و سازمان دولتی و حکومتی و رتبه برتر در عملکرد سال ۹۹ در شاخصهای عمومی و اختصاصی در بین همه دستگاهها در جشنواره شهید رجایی شود.
سامانههای شفافیت (سامانه جامع روابط کار، تعاون، سامانه ملی اشتغال و کسب و کار، سامانه هوش تجاری (BI) در صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه، مشاغل خانگی، … )و داشبوردهای مدیریتی در مجموعههای اقتصادی تابعه و همه صندوقهای بازنشستگی زیرمجموعه مستقر شده است. سامانه مجامع شرکتها و سامانه قراردادها تکمیل و تمامی قراردادهای مربوط به معاملات بزرگ و متوسط در آن بارگذاری شده است، همچنین با راه اندازی سامانه اطلاعات اعضاء هیات مدیره و مدیران عامل شرکتهای تابعه صندوقها، منتشر و به روزرسانی شده است.
در این اطلاعیه تصریح شده است: شرکتهای زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف شناسایی وزن عملیاتی و مالی شرکتها، شناسایی، گزینش و انتصاب مدیران متناسب با هر سطح و تدوین نظام جبران خدمات و پاداش دهی منصفانه رتبهبندی و سطحبندی شده اند.
در اطلاعیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید شده است: دسترسی آنلاین به مشخصات مدیران زیرمجموعههای وزارتخانه فراهم شده و در سامانههای مربوطه مشخصات مدیران عامل، هیات مدیرهها و همه تغییراتی که در آن رخ میدهد به صورت آنلاین قابل دسترس است، بر همین اساس اطلاعات حدود ۱۲۰۰ مدیر در کسوت مدیرعامل یا عضو هیات مدیره با همه ویژگیهای سنی، تحصیلی و سوابق در یک سامانه متمرکز شده است.
در بخش پایانی این اطلاعیه آمده است: این وزارتخانه با عرضه سهام برخی شرکتهای زیرمجموعه صندوقهای چهارگانه در بورس از جمله شستا، توانست قدم بزرگی در عرصه شفافیت بردارد و پس از سالها از تاریکخانه خارج و به اتاق شیشهای تبدیل کند.
الکترونیکی کردن بسیاری از خدمات در ستاد و سازمانهای زیرمجموعه از جمله صدور مجوزها و نسخ پزشکی و درمانی، تنقیح بخشنامهها از ۲هزار به ۶۰ بخشنامه و… این وزارتخانه را در صدر وزارتخانههای هوشمند و ارائه دهنده خدمات دولت الکترونیک قرار داده است.
بسیاری خدمات دیگر در حوزه فساد ستیزی و شفافیت انجام شده که در این مجال کوتاه امکان بازگویی همه آنها نیست، ضمن آرزوی موفقیت برای فردی که تصدی این وزارتخانه را برعهده میگیرد، امید میرود به یاری خداوند متعال همچنان ادامه دهنده مسیر شفافیت عملی باشد.