یکماه به فدراسیونها فرصت دادیم؛
هاشمی: همه چیز را نباید گردنفدراسیونها بیندازیم / برای وینگادا یکریال هم هزینه نکردیم
اگر روی گزینه خاصی پافشاری نکردیم چراکه اگر تیم نتیجه نمیگرفت، فدراسیونیها میگفتند این انتخاب ما نبود و کمیته ملی کرده و ما مقصر میشدیم.
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد که برای نلو وینگادا یک ریال هم هزینه نکردند و میدانستند با این مربی نتیجه نمیگیرند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کیومرثهاشمی در نشست مطبوعاتی بازیهای ساحلی آسیا با بیان این مطلب اظهار کرد: بعد از موفقیت کاروان ایران در نانجینگ و عملکرد خوب در اینچئون، بازیهای ساحلی آسیا را در پیش داشتیم که سعی کردیم با توجه به مشکلات موجود، حضور پررنگتری داشته باشیم، چراکه نگاه IOC این بود که به دلیل تنوع و جذابیت بالای این مسابقات، اهمیت آن نیز بیشتر شود.
وی با بیان اینکه جزو اصلی برنامههای توماس باخ درگیر کردن جهانیان در تمام ۳۶۵ روز با ورزش است، تصریح کرد: IOC هم در برنامه ۲۰۲۰ تلویزیون المپیک را در دستور کار خود قرار داده است. نگاه هیاتاجرایی کمیته ملی ایران نیز این بود که در این دوره رشتههای مدالآور را با تعداد افراد بیشتری اعزام کنیم.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه این چهارمین دورهای بود که ما در بازیهای ساحلی حضور پیدا میکردیم، متذکر شد: سال ۲۰۱۰ در ۴ رشته کبدی، فوتبالساحلی، والیبال و اسکیت اعزام داشتیم که در نهایت ۲ برنز در کبدی و فوتبالساحلی کسب کردیم. سال ۲۰۱۲ هم با همین ۴ رشته در بخش آقایان شرکت کردیم که با ۲ طلای فوتبال و کبدی عنوان هفتم را بدست آوردیم.
وی ادامه داد: با تصمیم هیاتاجرایی در این دوره با ۱۸ رشته به بازیها اعزام شدیم که با کسب ۹ مدال طلا، ۱۴ مدال نقره و ۸ مدال برنز عنوان چهارمی را کسب کردیم. کاروانایران این دوره ۳۱ مدال کسب کرد که با افزایش ۱۵ برابری همراه بود. این نشان داد که ورزشساحلی ایران ظرفیت لازم را دارد که باید از آن استفاده کرد. حتی رشتههایی که در بازیهای آسیایی موفقیتی نداشتند، در رقابتهای ساحلی نتیجه گرفتند.
هاشمی با بیان اینکه در این بازیها میتوانستیم ورزشکاران بیشتری را به همراه داشته باشیم، تاکید کرد: خواست و توقع مردم بیشتر شده، به عنوان مثال بهداد سلیمی در مسابقات جهانی، نقره کسب کرد، در حالیکه همه از وی توقع مدال طلا را داشتند. البته باید این موضوع را به فالنیک بگیریم، ولی این نشاندهنده نگاه و توقعمردم است که دوست دارند قهرمانان آنها طلا بگیرند.
وی با اشاره به وضعیت تیم ملی فوتبال امید و نتایج این تیم نیز گفت: برخلاف آنچه که میگویند تیم امید زیر نظر کمیته اداره میشود، باید بگویم تنها مسابقات زیر نظر این کمیته است و رشته فوتبال از منظر مدیریتی با سایر رشتهها برای ما تفاوتی ندارد. ما بر اساس قانون باید بر اساس اساسنامه فدراسیونها عمل کنیم و در تمام رشتهها بالاترین مرجع تخصصی، فدراسیونها و تصمیمگیرنده خود آنها هستند و کمیته ملی هیچ ورودی در بحثفنی نمیکند. نقش ما مشورتی است.
رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به جلسه مسئولان فدراسیونفوتبال با کمیته ملی پیش از بازیهای آسیایی گفت: نگاه فدراسیون فوتبال برای سرمربیگری روی وینگادا بود، ولی ما اعتقاد داشتیم در شرایط فعلی مربی داخلی بهتر است. ما همان جا زنگ خطر را اعلام کردیم که با وینگادا نتیجه نمیگیریم. چند گزینه معرفی شدند، ولی ما اگر روی گزینه خاصی پافشاری نکردیم چراکه اگر تیم نتیجه نمیگرفت، فدراسیونیها میگفتند این انتخاب ما نبود و کمیته ملی کرده و ما مقصر میشدیم. برای همین یک ریال هم برای وینگادا هزینه نکردیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه ثباتمدیریت در ۶ رشته پایه و پر مدال، مهم است، متذکر شد: نباید در یک فضایاحساسی تصمیم گرفت. مثلا در دوومیدانی که میگویند ضعیف بودیم، ولی مدالبانوان ما در دوومیدانی کسب شد که خیلی با ارزش بود. همه چیز را نباید گردن فدراسیونها بیندازیم. فدراسیونها باید پاسخگوی نتایج خود باشند و بهترین مربیان را جذب کنند.
هاشمی در ادامه افزود: زمانیکه ما بحثرشتههای پرمدال را مطرح کردیم اینگونه نبود که در دوره بعدی المپیک در ژیمناستیک و شنا مدال بگیریم. ما زخم کهنهای را باز کردیم که اگر یک روز کشتی و تکواندو ما مدال نگیرند فاجعه اتفاق میافتد. همچنین در مورد فدراسیونشنا هم اینگونه است. مثلا ۱۲۰۰ استخر خصوصی و دولتی داریم، اما بخشخصوصی هیچ فعالیتی در بخش قهرمانی نکرده و فقط از منابعدولتی وام گرفتهاند و استخر ساختهاند و تنها دنبال سودآوری هستند.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره برنامه کمیته ملی برای المپیک ریو نیز گفت: کار ما برای المپیک ریو از زمانی که وارد کمیته شدیم آغاز شد. همه برنامههایی که برای اینچئون شکلگرفت، در مسیر المپیک بود، از این به بعد هم به طور اختصاصی به نام المپیک ریو ادامه پیدا میکند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یک ماه به فدراسیونها فرصت دادیم تا برنامههای خود را برای المپیک ریو مشخص کنند و به روزهای آخر این یکماه نزدیک هستیم. هدف کسب بیشترین سهمیه و بعد از آن نتایج خوب در المپیک است.
شهنازی: شیخاحمد کار ما را سخت کرد!
همچنین دبیرکل کمیته ملی المپیک نیز در این نشست خبری گفت: مقامی که برای اولینبار در بازیهای ساحلی آسیا به دست آمد نشان میدهد پیروزیهای ما تصادفی نبود.
شاهرخ شهنازی ادامه داد: جرقه حرکتخوب ورزشایران در المپیک نوجوانان و جوانان زده شد که این جرقه در بازیهای آسیایی شعلهور شد. این نشان داد ورزشایران پویا است و ما استعدادهای خوبی داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه شیخ احمد از بازیهای المپیک ۲۰۱۶ پیشبینیهایی داشت که کار ما را سختتر کرد، گفت: شیخاحمد معتقد است ایران در المپیک ریو موفقتر از المپیک لندن عمل میکند که این حاصل تلاشورزشکاران، مربیان، فدراسیونهاع کمیته و وزارت ورزش بوده است.
شهنازی متذکر شد: در شرایطی که دنیا علیه ما جبهه گرفته، ایران باید در عرصه ورزش خود را نشان دهد و امیدواریم با این نتایج مجلس و دولت بیشتر به ورزش توجه کنند. هزینه در ورزش جایی نیست که بودجهها هدر برود.
وی در توضیحی درباره نقش «کمیسیون تأئید مربیان خارجی» نیز گفت: این کمیتهای مشترک با وزارت ورزش است که زیرمجموعه شورای برونمرزی است که نظر مشورتی خود را به کمیسیون میدهد. این شورا جدید نیست و از گذشته وجود داشته است.
شهنازی همچنین درباره نتایج نامهنگاری به دادگاه بینالمللی برای ناداوری در حق سعید عبدولی نیز خاطرنشان کرد: حکم آنها در جلسه اول اعلام شد. اعتراض ما به تداوم چنین ظلمهایی بود. مشخص بود که حکم عبدولی لغو نمیشود، اما شورایالمپیک آسیا با اعتراض ایران و چند کشور متوجه شد برای آینده باید پیشبینیهایی داشته باشد. به سعید ظلی شد و آنها هم اعتراف کردند عبدولی حق دارد ولی با توجه به تبصرهای در اساسنامه فیلا قدرت نداشتند که حکم را برگردانند.