چالش جدی وزنه برداری ایران
جوانگرایی در مسابقات آسیایی اما به اجبار!

تیم ملی وزنه برداری ایران، به دلیل اختلافات و غیبت ستاره های وزنه برداری، تصمیم به جوانگرایی در مسابقات آسیایی کرده است.
به گزارش ایلنا، سال جدید میلادی(2025) برای فدراسیون وزنهبرداری و تیمهای ملی ردههای سنی مختلف سالی پرترافیک و شلوغ است. سالی پر از مسابقات قارهای و جهانی که از اردیبهشت ماه جاری قرار است استارت بخورد.
همین موارد و همچنین مشکلات جدی اقتصادی و ارزی کشور، همینطور نداشتن وزنهبرداران ششدانگ در برخی از اوزان و برخی موارد مشابه دیگر موجب شده تا مدیران اجرایی و فنی وزنهبرداری به فکر اعزام تیمهای ملی در هر دوبخش(مردان و زنان) با ترکیب ناقص بیفتند. اعزامهایی که شاید از نظر کیفی و نتیجهای به سود وزنهبرداری باشد، اما قطعاً دست کادرفنی را از نظر عیارسنجی پشتوانهها و محک استعدادها در میادین معتبر بینالمللی میبندد.
غیبت نامداران در دوئل آسیایی نینگبو
مشکلات اقتصادی، یکدست نبودن تیمهای ملی وزنهبرداری از پایه تا رده سنی بزرگسالان در هر دوبخش مردان و زنان، همچنین نداشتن وزنهبرداران ششدانگ در اوزان استاندارد وزنهبرداری، موجب شده تا تصمیمسازان فدراسیون وزنهبرداری برای اعزامهای متعدد بینالمللی پیش رو در سال 2025، اغلب تیمهای اعزامی را با ترکیبی ناقص و به شرط کیفی نتیجه گرفتن در مسابقات به تورنمنتهای مختلف گسیل کنند. درست مثل رقابتهای قهرمانی بزرگسالان آسیا که قرار است اواخر اردیبهشت ماه در شهر نینگبوی چین برگزار شود. کادرفنی با نظر فدراسیون تصمیم دارد تا فقط تیم مردان را بدون حضور ستارههای نامدار و عنواندار وزنهبرداری با ترکیبی جوان و شاید هم نصفه و نیمه به این رویداد آسیایی اعزام نماید.
طبق اعلام وحید ربیعی، دبیر فدراسیون وزنهبرداری درباره برنامه این فدراسیون برای اعزام تیمهای ملی مردان و زنان به مسابقات وزنهبرداری آسیایی چین که از ۱۹ تا ۲۵ اردیبهشت در نینگبو کلید میخورد، گویا بهخاطر اولویت داشتن بازیهای کشورهای اسلامی و نزدیکی آن به مسابقات جهانی 2025، تفکر کادرفنی و تیم مدیریتی فدراسیون در خصوص اعزام کاروان وزنهبرداری به آسیایی بزرگسالان، تفکر اعزام کیفی و حضور پشتوانهها در این رویداد قارهای است.
ربیعی در این خصوص معتقد است: «اگر بخواهیم نفرات اصلی را در هر مسابقه اعزام کنیم ممکن است آسیب ببینند؛ از طرفی ما آنها را برای قهرمانی جهان و بازیهای کشورهای اسلامی احتیاج داریم. کادرفنی تصمیم گرفت حالا که موقعیتی پیش آمده در قهرمانی آسیا از افراد جوانتر که تازه وارد اردوی بزرگسالان شده و مستعد هستند، استفاده شود.»
اگرچه این نگاه در کل نگاه و تفکر درست و قابل تمجیدی است اما برخی شنیدهها پیرامون اردوی تیم ملی حکایت از آن دارد که مشکل یا مسائل حاشیهای پشتپردهای در این خصوص(عدم اعزام برخی ستارههای وزنهبرداری به آسیایی چین) وجود دارد و همین موضوع دست فدراسیون و کادرفنی را در اعزامهای بینالمللی پیش روی وزنهبرداری در سالجاری بسته است.
به هرروی ما هم معتقدیم جوانگرایی و پوستاندازی در تیم ملی همواره مورد تأیید و تقدیر است. به همین دلیل امیدواریم که حواشی مطروحه حقیقت نداشته باشد و حقیقت همانی باشد که از زبان مسئولین فدراسیون و کادرهای فنی میشنویم.
بانوان وزنهبردار زیر ذرهبین
یکی دیگر از تصمیمات جالب توجه و متفاوتی که مسئولین فدراسیون وزنهبرداری نسبت به سنوات گذشته در اعزامهای بینالمللی سالجاری اتخاذ کردند، این است که اولاً بانوان وزنهبردار را بیشتر زیر نظر گرفتند، ثانیاً در برخی از مسابقات مجوزی برای اعزام دختران وزنهبردار به رویدادهای معتبر بینالمللی صادر نمیکنند!
اینکه دختران وزنهبرداری تحت ممیزی بیشتر و جدیتر باشند، کار و تصمیم درستی است، اما اینکه در اعزامهای بینالمللی آنها را از لیست اعزامی کاروان وزنهبرداری کلاً حذف کنیم، به هیچوجه نمیتواند موضع و تصمیم درستی برای این بخش از وزنهبرداری ایران باشد زیرا حضور در تورنمنتهای بینالمللی و رقابت دختران ما با ستارههای وزنهبرداری آسیا و جهان قطعاً میتواند نقش کلیدی در سازندگی و پیشرفت رکوردی و تجربی بچههای ما داشته باشد.