اجرای 207 دوره آموزشی برای کشاورزان استان همدان
![اجرای 207 دوره آموزشی برای کشاورزان استان همدان](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/L7SyxOJYbIUy/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pv1PHvlfVqbz7otfNPZWXfo,/5.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان گفت: امسال ۲۰۷ دوره آموزشی به میزان ۱۲ هزار و ۴۳۵ نفر روز برای بهره برداران بخش کشاورزی در استان برگزار شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی همدان، محمد یزداندوست افزود: استان همدان پیشرو در اجرای طرح یاوران تولید و افزایش نفوذ دانش در عرصه های بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین بخش تولیدی، رُکن اصلی در امنیت غذایی کشور محسوب می شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان یکی از راهبردهای مهم این مرکز را که توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در دستور کار قرار دارد، ارتقای بهره وری بخش کشاورزی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه باید با استفاده از حداقل منابع و نهادهها حداکثر تولید بدست آید، افزود: طی سالیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و علیرغم وجود چالش های محیطی و اقلیمی، خشکسالی و کمبود منابع آب و نیز محدودیت اراضی زراعی، میزان تولید مواد غذایی در کشور بیش از پنج برابر افزایش داشته است و از حدود ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۳۰ میلیون تن رسیده است که بخش اعظم آن ناشی از عوامل پژوهشی، دانش بنیان و افزایش دانش کشاورزان بوده است.
یزدان دوست تاکید کرد: آشنایی کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی با آخرین دستاوردهای علمی و یافته های تحقیقاتی و بکارگیری آنها در مدیریت واحدهای تولیدی، در بسیاری از موارد باعث دستیابی به رکوردهای تولید در زمینه های مختلف شده است.
وی بیان کرد: یکی از وظایف مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانها، آموزش نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان تصریح کرد: آموزش های این مرکز شامل برگزاری دوره های آموزشی ویژه کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه شاغل در مدیریتها و مراکز خدمات جهاد کشاورزی و همچنین آموزش بهره برداران و تولید کنندگان بخش کشاورزی است که با هدف افزایش سطح دانش کارشناسان و آشنایی آنها با آخرین دستاوردها و یافته های تحقیقاتی انجام می شود.
وی اضافه کرد: به تمامی شرکت کنندگان در این دوره ها گواهی معتبر آموزشی اعطا می شود.
یزدان دوست یکی دیگر از دیگر برنامه های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان را افزایش نفوذ دانش در عرصه های بخش کشاورزی، حضور اعضای هیئت علمی و محققان این مرکز در عرصه های تولیدی و در کنار کشاورزان و تولید کنندگان دانست.
وی ادامه داد: در این زمینه محققان مرکز تحقیقات همدان در قالب طرح های یاوران تولید و حضور میدانی محققان معین بصورت مستقیم در قالب گروه های تخصصی ضمن مراجعه به عرصه های تولیدی بخش کشاورزی، از نزدیک در جریان مسائل، مشکلات و چالشهای تولید قرار گرفته و راهکارها و آموزشهای تخصصی لازم به تولید کنندگان و بهره برداران ارائه می شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به برنامه های آموزشی مرکز تحقیقات کشاورزی همدان که به صورت مجازی و به شکل برخط برگزار می شود نیز اشاره کرد و گفت: برنامه های آموزشی تخصصی در بستر شبکه آموزش کشاورزی (شاک) نیز تدارک و برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این برنامه ها مسائل تخصصی کشاورزی توسط محققان این مرکز تشریح شده و علاقمندان در سراسر کشور می توانند از طریق سامانه های اینترنتی از دوره های برگزار شده استفاده کنند ، افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون تعداد ۱۶۶ برنامه آموزشی شاک با حضور سه هزار و ۵۱۵ نفر کارشناس و بهره بردار اجرا شده است.