رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان:
یکی از چالشهای جدی جامعه پدیده سقط جنین عمدی است / پیشگیری از سقط جنین در استان مرکزی رشد 10 برابری داشته است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با بیان اینکه یکی از چالشهای جدی جامعه پدیده سقط جنین عمدی است و گفت: دلایل متعددی در بروز این معضل نقش دارند. اما با شناسایی موارد و ارائه خدمات مشاورهای توسط تیمهای مامایی و روانشناسی، میتوان نگرشها را اصلاح کرد و خدمات موثری ارائه داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد نظری در دوره آموزشی «حفظ حیات جنین و انصراف از سقط عمدی» که با هدف ارتقای آگاهی و توانمندسازی نیروهای حوزه سلامت برگزار شد، افزود: کاهش موالید در کشور زنگ خطری جدی است که در صورت ادامه، پتانسیل زایش نسل آینده را از بین میبرد.
وی ادامه داد: سقط جنین و کاهش موالید موجب سالمندی جامعه و کاهش توان و قدرت ملی خواهد شد. بر این اساس توجه ویژه به این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. باید در نظر داشت که جوانی جمعیت و افزایش نرخ موالید بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به اقدامات انجام شده در رابطه با جلوگیری از سقط جنین و ترویج حفظ آن در جامعه اشاره کرده و در این خصوص اظهار داشت: با اقدامات انجام شده سال گذشته، پیشگیری از سقط جنین در استان مرکزی رشد ۱۰ برابری داشته است.
نظری به افزایش قابل توجه پیشگیری از سقط جنین در استان مرکزی اشاره داشته و تصریح کرد: در سال 1401 حدود 34 مورد پیشگیری از سقط گزارش شد. این رقم در سال 1402 به 304 مورد رسیده و رشد 10 برابری داشته است. این دستاورد نشاندهنده تلاشهای مستمر مجموعه سلامت استان است که جای تقدیر دارد.
وی بیان داشت: از تمامی حوزههای مرتبط و خیرین درخواست میشود تا با حمایتهای خود، در توسعه این خدمات و حفظ حیات جنین مشارکت بیشتری داشته باشند. همچنین مراکز جامع سلامت به عنوان یکی از بازوهای اجرایی ارزشمند در زمینه پیشگیری از سقط جنین محسوب میشوند و باید خدمات این مراکز گسترش یابند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در ادامه به تجربیات موفق سایر استانها اشاره داشته و تأکید کرد: طرح نفس در استان خراسان به نتایج قابلتوجهی دست یافته است. امیدواریم استان مرکزی نیز با بهرهمندی از نوآوریها و همت بلند مسئولان، در این زمینه سرآمد شود.