در مراسم ارسال نخستین محموله صادراتی هپکو به آفریقا عنوان شد:
قاره آفریقا بازار پررونقی برای تجهیزات صنعتی ایران محسوب میشود / شاهد رویداد تاریخی در هپکو هستیم
انتخاب هپکو از سوی کشورهای آفریقایی برای تأمین تجهیزات معدنی و راهسازی
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به انتخاب هپکوی اراک از سوی کشورهای آفریقایی برای تأمین تجهیزات معدنی و راهسازی، گفت: قاره آفریقا مشتمل بر 60 کشور است و بازار پررونقی برای تجهیزات صنعتی ایران محسوب میشود که باید از این فرصت در راستای ارزآوری و توسعه تجارت جهانی بهرهگیری کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیتاله قربانعلی دری نجفآبادی در مراسم ارسال نخستین محموله صادراتی شرکت هپکو به قاره آفریقا، افزود: آفریقا دروازه بزرگی برای توسعه صادرات کشور است و ظرفیتهای بسیاری را در اختیار دارند که با یک همت بزرگ میتوان بازار این قاره را در اختیار داشت.
وی با تأکید بر اینکه تفاوت ایران اسلامی با سایر کشورها در خدمتگذاری است، ادامه داد: بر خلاف غرب و آمریکا از استعمار و ظلم به دور بوده و برادر و خدمتگزار هستیم. سعی بر این است که با حضور خود در بازارهای مختلف در خدمتگزاری و ارائه خدمات مناسب، تلاش بیشتری داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار داشت: هپکو وارد عرصه صادرات شده و ماشینآلات معدنی را صادر میکند که اقدام بزرگی است و در وهله نخست باید به هپکو تبریک گفت. این شرکت در گذشته تجهیزات راهسازی را صادر میکرد و اکنون گام بلندی در صادرات تجهیزات معدنی برداشته که جای افتخار و غررو ملی است.
دری نجفآبادی به ضرورت ایجاد یک معاونت و حوزه قدرتمند صادراتی تأکید داشته و در این رابطه تصریح کرد: در راستای توسعه بخش صادرات میتوان یک معاونت قدرتمند در این حوزه راهاندازی کرد تا این بخش توسعه یابد و تراز تجاری و صادرات غیرنفتی کشور بالا رود.
وی بیان داشت: شرکت هپکو آمادگی لازم را در حوزه تولید و صادرات را دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد. این شرکت تا امروز بالغ بر 800 دستگاه در جریان تولید دارد و امید است تا تمامی امور مربوط به حوزه تولید در این شکرت با قدرت پیگیری شود و در صادرات مورد حمایت قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تأکید کرد: به فعالیت مؤثر مرکز تحقیقات و پژوهش در هپکو اشاره کرد و با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان میتوان در راستای توسعه این شرکت گام برداشت. سرمایهگذاری در حوزه دانشمحوری، بهرهوری، راندمان و کیفیت کار را بالا میبرد.
دری نجفآبادی ابراز داشت: شرکت هپکو باید اتاق فکر، قطعهسازی و ارتباط با شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای خارجی در بازار داخل و خارج، حضور پررنگتری داشته باشد. در این شرایط میتوان با کشورهای تولیدکننده ماشینآلات سنگین رقابت کرد. بازار امروز جهان، بازار رقابتی است و نباید اجازه داد این بازار از دست برود.
وی اضافه کرد: اکنون که شرکت هپکو در تجارت جهانی به موفقیتهای بزرگی دست یافته است، تولید محصولات با کیفیت مورد اهتمام جدی قرار گیرد و برای ساخت قطعات داخلی سرمایهگذاری شود. با تلاش متخصصان داخلی باید کشور در این صنعت نیز، همانند صنعت موشکی روی پای خود بایستد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی همچنین گفت: هپکو در کنار صادرات ماشینآلات خود، باید خدمات دیگر نیز ارائه کند تا بتواند بازار این کشور را کامل در اختیار داشته باشد. این مجموعه عظیم صنعتی همچنان باید همت کنند و کیفیت محصولات را بیش از گذشته افزایش دهند.
دری نجفآبادی افزود: کیفیت محصولات بسیار مهم است و در صورت نیاز چندین مرتبه تست و آزمایش شود تا بدون مشکل از کشور خارج شود. باید در داخلیسازی نیز عمق بیشتری به تولیدات بخشید. برای محصولات نیز باید ضمانت پس از فروش و پشتیبانی نیز در نظر گرفته شود و برای بهرهبردار دوره آموزشی برگزار گردد.
وی ادامه داد: استفاده از این ماشینآلات ساده نیست. مسلماً، رانندگان آن باید مجرب، ماهر، لایق، دوره دیده، صاحب تجربه و فنی باشند تا به درستی راهاندازی شوند. با توجه به موقعیت مکانی و جغرافیایی، این ماشینآلات را مورد استفاده قرار دهند. به امر تعمیرات توجه داشته باشند و با رسیدگی درست عمر آنها افزایش یابد.
استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: امروز به واسطه ارسال محموله صادراتی هپکو، شاهد یک رویداد تاریخی در شرکت هپکو هستیم. ارسال نخستین محموله ماشینآلات معدنی به قاره آفریقا گام بسیار بزرگی است و به تمامی علاقمندان هپکو این رویداد تاریخی را تبریک میگویم.
فرزاد مخلصالائمه به روند رو به رشد شرکت هپکو در سالهای اخیر اشاره کرده و افزود: هپکو در بازه زمانی 2 سال اخیر شاهکار کرده است. این شرکت از مسیری که همگان آن را غیرقابل بازگشت عنوان میکردند، به خوبی و سربلند عبور کرد و امروز یک گام به مراتب بلندتر از گامهای پیشین برداشته است.
وی با اشاره به اینکه پزشکیان حمایت ویژه خود از هپکو را اعلام کرده است، ادامه داد: امروز دولت چهارم از هپکو حمایت ویژهای دارد. در این راستا حامل پیام حمایت ویژه رئیسجمهور و دولت چهاردهم هستم. این دولت تمامی سعی خود را برای حمایت از تولید به کار گرفته است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: در روز معارفه خود از هپکو به عنوان مجموعهای با پیشینه موفق، اما با نماد خصوصیسازی ناکارآمد بازدید داشتم و کارگاههای هپکو خالی از تولید بود. حتی شهید آیتاله رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری در بدو ورود به استان مرکزی در هپکو حاضر شد که این حضور پیام ویژه داشت.
در این مراسم نخستین محموله صادراتی شرکت هپکوی اراک به قاره آفریقا شامل 8 عدد ماشینآلات معدنی با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و تنی چند از مدیران صنعتی استان مرکزی تحویل شرکت بهرهبردار کشور آفریقایی شد. مجموع این قرارداد 21 دستگاه ماشینآلات معدنی به ارزش 6 میلیون دلار است که از این تعداد 8 دستگاه تحویل شرکت بهرهبردار شد.