مدیرکل محیطزیست استان خبر داد؛
شناسایی 40 گونه جانوری در معرض خطر انقراض در استان مرکزی
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی گفت: 40 گونه جانوری در معرض خطر تهدید انقراض در این استان شناسایی شده که نیازمند اجرای برنامههای حمایتی هستند. گربه وحشی، پلنگ موش، گربه پالاز، گربه جنگلی، پلنگ، آهو، لک لک سفید، حواصیل ارغوانی و عقاب شاهی از جمله گونههای در معرض خطر تهدید انقراض استان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: تیمار و رهاسازی گونههای حیاتوحش آسیب دیده از جمله اقدامات لازم در راستای حفظ حیاتوحش و تنوع زیستی است که در استان با جدیت پیگیری میشود.
وی به اقدامات سال گذشته مجموعه محیطزیست در راستای تیمار و رهاسازی گونههای جانوری اشاره کرده و ادامه داد: سال گذشته بیش از 150 پرنده شامل بحری و بالابان، دال سیاه، عقاب طلایی، عقاب صحرایی، عقاب شاهی، سارگپه، دلیجه و سایر گونهها پس از تغذیه اصولی و تیمار به زیستگاه طبیعی خود بازگشتند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی اظهار داشت: این استان در جایگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی قرار دارد و تاکنون 403 گونه مهرهدار شامل 63 گونه پستاندار، 264 گونه پرنده، 55 گونه خزنده، 4 گونه دوزیست، 17 گونه ماهی بومی و 1336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
یوسفی تصریح کرد: در حال حاضر 12.25 درصد از مساحت استان مرکزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیستمحیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیاتوحش کشور محسوب میشوند و به طور مستمر تحت پایش و نظارت قرار دارند.