طی سال گذشته در استان مرکزی؛
50 میلیون مترمکعب از منابع آبهای زیرزمینی صرفه جویی شده است
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی با بیان اینکه تعادلبخشی به منابع آبهای زیرزمینی یکی از طرحهای اولویتدار آب منطقهای مرکزی است، گفت: در سال گذشته با اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی، بالغ بر 50 میلیون مترمکعب صرفهجویی در منابع آبهای زیرزمینی این استان حاصل شده است.
به گزارش ایلنا، عزتالله آمری افزود: طرح تعادلبخشی به سفرههای آبهای زیرزمینی شامل چندین پروژه است. در این راستا حفظ، حراست، گشت و بازرسی از دشتهای استان مهمترین پروژه به شمار میرود. این فرایند یک عامل در راستای پیشگیری از تخلفات بخش آب و حفاریهای غیرمجاز است و موجب شده تا حفاریهای غیرمجاز در استان مرکزی به ندرت اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: نصب کنتورهای هوشمند پروژه دیگری در راستای طرح تعادلبخشی سفرههای آبهای زیرزمینی است. طبیعی است که آبهای زیرزمینی باید به طور حجمی به کشاورزان تحویل داده شود. تاکنون از حدود 7000 چاه پروانهدار کشاورزی، بر روی قریب به 2000 چاه پروانهدار کنتور هوشمند نصب شده است. با توجه به تنش آبی استان این پروژه با سرعت بیشتری دنبال میشود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی اظهار داشت: تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه که در گذشته حفر شده از دیگر پروژههای تعادلبخشی منابع آبهای زیرزمینی است. این چاهها به 2 دسته چاههای فرم یک و چاههای فرم 5 تقسیم بندی شدهاند. باید چاههای فرم یک تا نیمه نخست سال جاری تعیین تکلیف شوند و پروانههای آنها صادر گردد. همچنین چاههای فرم 5 نیز بر اساس احکام قضایی صادره مسلوبالمنفعه شوند.
آمری همچنین بر لزوم صرفهجویی در مصرف آب به ویژه در حوزه کشاورزی در شرایط کنونی کمبود منابع آبی استان تأکید داشته و تصریح کرد: شرایط آبی استان ایجاب میکند که از انجام هرگونه کشت با نیاز آبی بالا اجتناب شود. بدین معنا که از کشت محصولات جالیزی نظیر هندوانه و کشت لوبیا، سیبزمینی و ... پرهیز و به کشتهای مکانیزه با نیاز آبی کمتر پرداخته شود.
وی بیان داشت: به کشاورزان توصیه میشود که در شیوه و زمان آبیاری دقت کرده و عموماً آبیاری خود را به ساعات خنک روز منتقل کنند تا آب کمتر و مدیریت شدهای مصرف شود و همچنین از تبخیر آب جلوگیری شود.