لاریجانی در اجلاس دبیران حزب موتلفه اسلامی: / تکرار /
سیاستمدار بادکنکی حضور خود را در نفی دیگران میبیند
مرحوم عسگراولادی در تمامی شرایط دشوار انقلاب و در شرایطی که عدهای در شرایط سیاسی کشور غوغا ایجاد میکردند رفتاری متین و مشفقانه داشت و در همین چند سال اخیر هم ما شاهد سلوک و رفتار حکیمانه وی در فتنه اخیر بودیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: سیاستمدار بادکنکی حضور خود را در نفی دیگران و توفانی شدن شرایط میبیند، اما یک سیاستمدار ریشه دار فضا را آرام میکند و در نفی دیگران زندگی نمیکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی در اجلاس دبیران استان و شهرستانهای سراسر کشور حزب موتلفه اسلامی، طی سخنانی ضمن تجلیل از مرحوم عسگراولادی اظهار داشت: من همیشه حزب موتلفه را حزبی پایدار میدانستم و حرکت آنها را حرکتی ریشه دار ارزیابی میکنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه دستاوردهای مرحوم عسگراولادی در جامعه همچنان درخشندگی داشته است، گفت: مرحوم عسگراولادی همواره در تقویت نیروی انسانی و ساماندهی امور سیاسی نقشی اساسی داشته است.
وی در ادامه ضمن ابراز ارادت به روح مرحوم عسگراولادی، وی را یکی از سیاست مداران برجسته ایران دانست و گفت: بعید است که به این سادگی جای خالی ایشان پر شود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: عسگراولادی بیش از نیم قرن در ساحت سیاسی کشور حضوری موثر داشته و لذا برهمه ما واجب است که نسبت به این مرد بزرگوار قدرشناس باشیم.
وی با اشاره به مراسم چهلمین روز درگذشت مرحوم عسگراولادی افزود: موضوعیت دارد که ما نسبت به رفتار سیاسی و سلوک ایشان شناسایی دقیق تری داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در توضیح این مطلب اظهار داشت: نکته مهمی که در این زمینه باید به آن اشاره کرد این است که اوسیاستمداری ریشه دار بود و در عرصه سیاست رفتاری حکیمانه و سنجیده داشت و فرق یک سیاستمدار ریشه دار با سیاست مدار بادکنکی در همین نکته است.
وی افزود: سیاستمدار بادکنکی حضور خود را در نفی دیگران و توفانی شدن شرایط میبیند، اما یک سیاستمدار ریشه دار فضا را آرام میکند و در نفی دیگران زندگی نمیکند.
لاریجانی با بیان اینکه البته باید ارزیابی کرد که چطور سیاستمدارانی ریشه دار گاهی تحت الشعاع سیاستمداران بادکنکی قرار میگیرند، گفت: اما مرحوم عسگراولادی در تمامی شرایط دشوار انقلاب و در شرایطی که عدهای در شرایط سیاسی کشور غوغا ایجاد میکردند رفتاری متین و مشفقانه داشت و در همین چند سال اخیر هم ما شاهد سلوک و رفتار حکیمانه وی در فتنه اخیر بودیم.
وی گفت: نکته دیگری که لازم است در مورد مرحوم عسگراولادی یادآور شوم این است که شرایط را تغییر میداد و تابع شرایط نبود و این درحالی است که خیلی از افراد با توجیه زندگی میکنند و آرمانهایشان را در خودشان توجیه میکنند.
لاریجانی در ادامه افزود: از آنجا که علم سیاست جزو علوم علمی است در پی تعیین واقعیتها و تغییر دادن شرایط است.
لاریجانی با بیان اینکه یک سیاستمدار نمیتواند توهمی باشد، گفت: زمانی در همسایگی ما تحولاتی رح داد و افراطیونی که امروز غره هستند که سر مسلمانان را میبرند، روی کار آمدند برخی میگفتند این واقعیت است و ما باید آن را بپذیریم. در حالی که این یک اشتباه مبنایی است. همه سیاست مداران باید آرمان داشته باشند، اما در عین حال حرکت آنها باید واقع گرایانه باشد.
وی با تأکید براینکه مرحوم عسگراولادی سیاستمداری تأثیرگذار بود، گفت: وی واقعیت را به سمت مرحله متعالیتر میکشاند و میتوان گفت او یک سیاستمدار واقعی و سرمایه بود. به گونهای که حتی قبل از انقلاب نیز تحت فشار قرار نگرفت و همواره تلاش میکرد که شرایط را تغییر دهد.
لاریجانی افزود: افرادی همچون مرحوم عسگراولادی از نفت پرارزشتر هستند، چرا که یک سیاستمدار وقتی فرمانده ملی کشور باشد میتواند آن کشور را بدون نفت هم اداره کند و شرایط را تغییر دهد. مرحوم عسگراولادی نیز یک رجل سیاسی مسلکی بود که در زندگی فردی و اجتماعی همواره هدفدار بود و گامهای خود را راسخ برمی داشت.
رئیس مجلس با اشاره به وصیت نامه مرحوم عسگراولادی یادآور شد: وصیت نامه ایشان نیز بسیار تأثیرگذار بود. ما باید افتخار کنیم که چنین شخصیتهایی در کشور اینگونه زندگی کردند. یک انسان مسلکی ابتدا رابطه خود را با خدا درست تنظیم میکند و مابقی امور تحت همان به درستی تنظیم میشود، اما نباید فراموش کرد که هر مسلکی انسان را به تعالی نمیرساند تنها مسلکی که محور آن خدا باشد متعالی است.
وی ادامه داد: شرایط سیاسی هیچگاه مرحوم عسگراولادی را تغییر نمیداد و وی همان عسگراولادی باقی ماند. همانطور که هیچگاه برای هیچ پستی تلاش نمیکرد و دردمندانه و هدفدار سخن میگفت. این شخصیتها در عصری که فریبکاری جزو اصول سیاستورزی محسوب میشوند تراز دیگری را نشان میدهند. این نمونه تربیت انقلاب اسلامی است که بسیار ارزشمند است.
لاریجانی با بیان اینکه مرحوم عسگراولادی بسیار اخلاق گرا بود، گفت: جنس سیاست کمی خشن است، اما آقای عسگراولادی همواره نسبت به مخالفین با ادب واخلاق حرف میزد نمونه مکاتبات او در دوره دوم خرداد نیز همینها را نشان میدهد. نقدهای وی برسر حکمت است اگر چه گاهی صحبتهای تیزی دارد، اما اخلاق در آن هست و این نشان دهنده فکر دینی وی است.
وی با بیان اینکه مرحوم عسگر اولادی در نظردادن شجاع بود، گفت: اینکه دیگران برای وی فریاد بزنند برایش مهم نبود و گاهی حس میکرد باید خود را هزینه کند و شجاعت این کار را نیز داشت و از نقد کردن هراسی نداشت اگرچه برخی نسبت به وی ایراداتی را میگرفتند. من توصیه میکنم مکاتبات وی را مدون کنید تا از درون آن مسلکی برای نحوه نقد دیگران دربیاوریم چرا که یک عمر تجربه در این مکاتبات نهفته است.
رئیس مجلس همچنین یادآور شد: وجود همچون شخصیتی در حزب موتلفه اسلامی برای این حزب افتخار آمیز است، ضمن اینکه فقدان ایشان نیز خسارت بار است البته شما جمعیت مسلکی هستید که راه وی را دنبال خواهید کرد.
لاریجانی با اشاره به مسائل روز کشور خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی گاهی آوردههای ما دقیق دیده نمیشود در شرایط بین المللی عدهای به دنبال این هستند که با فریب کاری و لفاظی برخی نقاط قوت کشور را نادیده بگیرند، در حالی که جمهوری اسلامی طی ۳۴ سال ملت ایران را سرافراز کرد و حرکتی که امام ایجاد کرد و رهبران جمهوری اسلامی برای آن تلاش کردند ایجاد کننده ظرفیت بزرگی شد که البته قطعا این ظرفیت بدون کاستی نیست و میشد که بهتر از این کار شود که البته دموکراسی نقاط ضعف و قوت خود را دارد اما در مجموع میبینیم شرایط کشور از نظر بین المللی و منطقهای جلو رفته است.
رئیس مجلس با بیان اینکه ما پیش از انقلاب کشور مطرحی نبودیم، گفت: در این دوران به خاطر نسبت شاه با آمریکا و اسرائیل باید خجالت میکشیدم و در داخل کشور نیز تنها چند شهر آباد داشتیم و مابقی در وضعیت اسفباری زندگی میکردند و شرایط دیکتاتوری حاکم بود در حالی که در این سالها شرایط تغییر کرده است. اگر چه ژئوپلوتیک ایران نیز بسیار برجسته است و این از تیزهوشی امام و رهبری بود که از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
رئیس مجلس با اشاره به ظرفیتهای نیروی انسانی در کشور، خاطرنشان کرد: ظرفیت علمی خوبی در کشور داریم که نباید آن را دست کم گرفت، نتیجه سی سال زحمت الآن در حال به بار نشستن است. امروز ما حتی قدرت ساخت نیروگاه در دیگر کشورها را داریم که نیروگاههای هستهای بخشی از آن است. من از قبل نیز گفتهام که غربیها نگرانی از بابت ساخت بمب هستهای ندارند کما اینکه ما نیز هیچگاه به دنبال آن نبوده و نیستیم اما مسئله آنها چیز دیگری است که گاهی در الفاظ آنها مشاهده میکنیم.
وی افزود: همانطور که بارها اشاره کردهاند ظرفیت منطقهای ایران بالا رفته و نفوذ آن نیز بیشتر شده است. گاهی همه مسائل بخوبی درک نمیشود و صورت ظاهر جلوه پیدا کرده و باطن آن دیده نمیشود. مسئله هستهای موضوع مهمی است که میتواند تراز کشور را بالا ببرد. ما طی این سالها در زمینه دفاعی نیز رشد بسیاری داشتیم که این حرکت نباید تحت الشعاع مسائل دیگر قرار گیرد.
لاریجانی ادامه داد: من سالها در فضای مسئولیتهای مختلف بودم و میتوانم شهادت بدهم که قالب مسائل استراتژیک که توان کشور را بالا برد با هدایت رهبری صورت گرفت و این از نعمتهایی است که ساختار حکومت ما دارد. علاوه بر نیروی انسانی یکی دیگر از آوردههای کشور ما توان دفاعی است که نمیتوانیم در این خصوص پوشیده حرف بزنیم. اینکه دیگران نگران هستند دلیل نمیشود که ما آورده خود را کم ببینیم. قطعا امروز ما از قدرتهای موشکی منطقه هستیم. و دلیلی ندارد که این را پنهان کنیم. آنها که باید این مسئله را میدانند.
وی خاطرنشان کرد: کشوری امروز میتواند استقلال خود را حفظ کند که توان بازدارندگی داشته باشد ما این را در سلاح کشتار جمعی نمیبینیم، اینکه امروز توان دفاعی ما توانسته روی پای خود بایستد بسیار مهم است نیروی دفاعی ما با مانور نیروی دفاعی نشد بلکه آزمون جنگ را گذرانده و دفاعی جانانه کرده است.
رئیس مجلس با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور عنوان کرد: اقتصاد ما از ابتدای انقلاب تاکنون مسیر خوبی را دنبال کرده البته در دورهای از جمله سالهای گذشته مشکلاتی ایجاد شد و فرمان اقتصاد درست عمل نکرد و ظرفیتهای کشور فعال نشد. این از اشکالات کار بود اگر دولت جدید به این ظرفیتها توجه کند میتواند پایههای خوبی گذاشته و کشور را به جلو ببرد.
لاریجانی در ادامه سخنان خود ظرفیت ایران در مسائل منطقه ای را نکته مهم دیگری دانست و همچنین اظهار داشت: ما از اینکه حزب الله یک نیروی مقاومی است که توانست کمر رژیم صهیونیستی را خم کند افتخار می کنیم چرا که حزب الله توانست با مقاومت خود برای همه کشورهای منطقه ای عربی آبرو ایجاد کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ماجرای جنگ ۳۳ روزه حزب الله و لبنان را ماجرایی پند آموز عنوان کرد و افزود: فلسطینی ها نیزتوانستند با کمک ایران در جنگ ۲۲ روزه مقاومت کنند و شکست دیگری را به اسرائیل وارد آورند.
وی با اشاره به جنگ های ماجراجویانه در سوریه خاطرنشان کرد: نزدیک سه سال است که سوریه همچنان در مقابل دشمنان مقاومت می کند و پیشبینی های دشمن در زمینه پیروزی در سوریه هم غلط از آب درآمد و دشمنان نتوانستند این سد را از مقابل اسرائیل بردارند.
لاریجانی تأکید کرد: ما از مردم مظلوم دفاع کردیم و این اقدام ما برای صحنه بین المللی آورده ای مهم داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این که اگر در زمان بوش رئیس جمهور سابق آمریکا آن سرو صدا ها را بعد از ۱۱ سپتامبر به راه انداخت و ادعا کرد که در عراق یک دموکراسی ایجاد خواهد کرد که به کشورهای منطقه سایه انداز باشد اما دیدیم که دست آخر مجبور شد که با خجالت از عراق بیرون برود.
لاریجانی گفت: وقتی آمریکایی ها به عراق حمله کردند تنها سه کشور بودند که مخالف این حمله بودند، اما وقتی که اشغال عراق صورت گرفت همان کشورها هم بلافاصله از آمریکایی ها عذرخواهی کردند اما ما همچنان مخالفت کردیم.
وی افزود: اگر جمهوری اسلامی در مقابل این جریانات ایستادگی نمی کرد نه تنها به خود، بلکه به کل منطقه صدمه می زد و منطقه دچار یک دیکتاتوری بین المللی می شد و این خدمت بزرگ جمهوری اسلامی به منطقه بود که شر یک دیکتاتوری بین المللی را از منطقه کم کرد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به توافقات هسته ای ایران با کشورهای ۱ + ۵ گفت: من معتقدم تغییر شرایط برای غربی ها به این دلیل است که بدون جمهوری اسلامی نمی تواند در منطقه کاری انجام دهد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در کشور، مشکلات اقتصادی را مهمترین مشکل جمهوری اسلامی دانست و بردرستی روش سیاسی جمهوری اسلامی در منطقه و صحنه بین المللی تأکید کرد.
وی همچنین اظهار داشت: نقطه ضعف کشور ما این است که ما از لحاظ اقتصادی دچار مشکلاتی هستیم که قسمت کمتری از آنها مربوط به تحریم هاست، اما بخش عمده آن به مسائل مدیریتی و سوء مدیریت در کشور مربوط می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در خصوص مشکلات اقتصادی کشور، نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه ها را اشتباه دانست که باعثلطمه زدن به تولیدات داخلی کشور شده است.
وی گفت: ما باید بپذیریم سوء مدیریت باعثمشکلات اقتصادی کشورشده تا بتوانیم مسائل را به درستی حل کنیم.
لاریجانی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب چند سال است که بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تأکید می کنند؟ آیا این اصل ۴۴ را اجرا کردن چیزی است که مقام معظم رهبری گفته اند؟ اینکه منابع را از دولت بگیریم و به دستگاه های دیگر بدهید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود بار دیگر به عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص اصل ۴۴ قانون اساسی تأکید کرد و گفت: بخش مهمی که می تواند سربلندی کشور را حفظ کند بخش اقتصادکشور است و همین مسئله هم در مذاکرات هسته ای تأثیرگذار خواهد بود. به این معنی که اگر رقیب متوجه شود که ما دلیل مشکلات اقتصادی خود را به خوبی دریافته ایم در مذاکرات هسته ای هم موفق عمل خواهیم کرد.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای با فهم و ارزیابی درست شرایط بتوانیم با سرافرازی رو به جلو حرکت کنیم و زمینه برای رفع مشکلات موجود فراهم شود.