خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت گاز استان:

هفت هزار مشترک خانگی گاز در قزوین مشمول افزایش تعرفه هستند

هفت هزار مشترک خانگی گاز  در قزوین مشمول افزایش تعرفه هستند
کد خبر : ۱۵۶۵۴۱۶

مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: ۷ هزار مشترک گاز قزوین که ۱.۵ درصد مشترکین هستند، مشمول افزایش تعرفه هستند، که البته این مشترکین رصد و آسیب‌شناسی خواهند شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، علی حجتی‌پور در نشست فرهنگ‌سازی مصرف درست گاز طبیعی و جنبش "هوادار انرژی" که صبح امروز در سالن اجتماعات شرکت گاز برگزار شد، گفت: ۵ میلیارد مترمکعب گاز به شرکت گاز استان تحویل و براساس الگوی مصوف، بین مشترکین توزیع می‌شود که نیازمند مدیریت جدی است.

مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین ادامه داد: حدود ۴۱ تا ۴۲ درصد گاز استان سهم نیروگاه شهید رجایی، تقریبا ۳۰ درصد هم سهم صنعت و ۲۶ تا ۲۷ درصد هم سهم گرمایش خانگی است، در فصل سرد سال سهم خانگی و بخش غیرمولد به بالای ۶۴ درصد می‌رسد.

وی عنوان کرد: افرایش سهم تولید راهکار عقلانی‌تر است اما باتوجه به ملاحظات، ابتدا سهم بخش خانگی تامین می‌شود؛ البته این شرایط در تمام کشور صدق می‌کند و مختص قزوین نیست.

کاهش سهم گاز و قطعی برای برخی بخش‌های صنعتی

این مسئول اظهار کرد: ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمعکب در مجموع کشور ناترازی داریم که برای جبران این میزان تکالیفی به استان‌ها ابلاغ شده؛ شب گذشته بیش از ۱۵ میلیون مترمکعب گاز در استان مصرف شده که نسبت به مصرف آبان افزایش ۲۵ درصدی داشت و این روند با کاهش دما، بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: درحال حاضر مصرف گاز صنایع شیشه ۵۰ درصد و کاشی و سرامیک ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده‌، برای ۱۲ نیروگاه مقیاس کوچک هم قطع شده و سایر صنایع هم باید میزان مصرف خود را نسبت به آبان ۳۰ درصد کاهش داشته باشند.

حجتی‌پور بیان کرد:  کوره‌های آجرپزی سنتی هم در مرحله قطع کامل قرار دارند، تولیدکننده‌های آجر دارای کوره‌های هافمن کاهش ۵۰ درصدی داشته و آجرپزی‌های دارای کوره طونلی هم مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به طرح همیاری گاز گفت: ۱۸ تا ۲۱ درجه دمای رفاه در منازل است که رعایت آن ضرورت دارد، برای سایر بخش‌ها هم اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شده است.

تعرفه گاز پله‌های ۱۱ و ۱۲ بخش خانگی افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین با اشاره به افزایش تعرفه‌ها اظهار کرد: بخش خانگی به ۱۲ پله تقسیم‌بندی شده که بیشتر مشترکین ما در پله یک تا ۳ قرار دارند.

وی ادامه داد: پله‌های ۴ تا ۶ هم مصرف کنندگان متوسط هستند، پله‌های ۷ تا ۱۰ هم پرمصرف‌ها هستند که برای آن‌ها هم مشوق‌هایی معرفی شده و افزایش تعرفه ندارند، اما برای برای پله‌های ۱۱ و ۱۲ افزایش تعرفه خواهیم داشت.

این مسئول افزود: پیش از تعرفه پله یازدهم به ازاری هر مترمکعب ۵ هزار تومان و برای پله دوازدهم ۶ هزار تومان بود که درحال حاضر برای هر دوپله ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان محاسبه خواهد شد، در این بخش ۷ هزار مشترک داریم که ۱.۵ درصد مشترکین هستند و این موارد آسیب‌شناسی خواهد شد.

بانک‌ها نسبت به الگوی مصرف بی‌تفاوت هستند

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی اظهار کرد: باتوجه به این موضوع در سال گذشته کاهش مصرف را شاهد بودیم و در سطح کشور تعداد زیادی از مشترکین از مشوق‌ها بهره‌مند شدند.

حجتی‌پور درباره مصرف گاز در صنایع گفت: در استان ۴ هزار و ۱۷۰ واحد صنعتی و تولیدی داریم که هر کدام از آن‌ها الگوی مصرف دارند و لازم است اصلاح مصرف داشته باشند و در این راستا تاکنون ۴ صنعت جریمه شده‌اند؛ بانک‌ها هم از مکان‌های عمومی هستند که مصرف بهینه را رعایت نمی‌کنند، در این رابطه تاکنون چند مورد اخطار صادر شده، پایش‌ها تداوم دارد و درصورت عدم توجه به قطعی گاز منجر خواهد شد.

وی با اشاره به صدور گواهی صرفه‌جویی برای صنایع گفت: اگر واحدی بتواند به میزان تعریف شده صرفه‌جویی کند، امکان فروش میزان ذخیره شده، در بورس برای آن فراهم می‌شود.

این مسئول عنوان کرد: سرقت گاز هم یکی از مواردی است که با آن مواجه هستیم اما تعداد و حجم آن به میزان زیادی نیست، مصرف‌های غیرمتعارف هم به طور جدی مورد توجه قرار دارد.

وی با اشاره به افزایش تعرفه در بخش کشاورزی گفت: در این قسمت صرفا برای گلخانه‌ها افزایش تعرفه داشتیم و نرخ از ۵۸۰ به ۱۱۵ رسید، تعرفه‌ها در سایر صنایع هم به نرخ خوراک پتروشیمی‌ها وابسته است.

حجتی‌پور افزود: برای صنایع فولاد که سه بخش دارد و احیای فولاد ازجمله آن‌ها است تعرفه مطابق با ۴۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها، ۸۴۴ بخش صنایع فلزی مطابق با ۳۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها و سایر صنایع که ۹۰ درصد مجموع صنایع هستند براساس ۱۰ درصد خوراک پتروشیمی را پرداخت می‌کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز