مدیرعامل شرکت پدیده فولاد برسام عنوان کرد:
افزایش کیفیت در گرو بهروزرسانی ماشینآلات
مدیرعامل شرکت پدیده فولاد برسام، تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی گفت: در حال حاضر بخش عمدهای از ماشینآلات مورد استفاده در خطوط تولید لوله و پروفیل فولادی قدیمی است و اگر ما بتوانیم این ماشینآلات را بهروز کنیم، بدون شک گام بلندی در راستای افزایش کیفیت محصولات تولیدی برداشتهایم.
به گزارش ایلنا به نقل از سایر رسانه، امیر جواد جعفری بیان کرد: ما فعالیت خود در عرصه تولید را از سال ۱۳۸۸ در قالب شخص حقیقی در زمینه ساخت تجهیزات فلزی و سوله آغاز کردیم و سپس در سال ۱۳۹۳با ثبت و راهاندازی شرکت پدیده فولاد برسام به صورت حقوقی به فعالیت خود ادامه دادیم. هماکنون علاوه بر ساخت سوله و انواع تجهیزات فلزی، در حال تولید پروفیل فولادی تا سایز ۹۰×۹۰ و لوله فولادی چهار، پنج و ۲/۱ اینچ به علاوه نبشی هستیم. کارخانه در شهرک صنعتی مبارکه واقع شده است و ۳۴ نفر به صورت مستقیم در مجموعه مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به کاربرد صنعتی و ساختمانی محصولات این شرکت، عنوان کرد: ماده اولیه اصلی مورد استفاده در کارخانه ورق گرم است که آن را از بورس کالای ایران تهیه میکنیم؛ البته از آنجایی که سهمیه در نظر گرفته شده جوابگوی نیاز مجموعه نیست و تنها نیمی از نیاز ما را تامین میکند، ناچار به خرید بخشی از ورق مورد نیاز خود از بازار آزاد هستیم.
چالشهای بیشمار تولید
مدیرعامل شرکت پدیده فولاد برسام در ادامه به چالشهای موجود در تولید لوله و پروفیل فولادی اشاره کرد و گفت: جدای از کمبود ورق گرم که پیشتر بدان اشاره شد، خرید این محصول از بورس کالای ایران به صورت ۵۰ درصد نقدی و ۵۰ درصد اعتباری نیز با مشکلاتی همراه بوده است زیرا از زمان رسیدن ورق به محل کارخانه تا انجام عملیات برشکاری، تولید محصول نهایی و بستهبندی و دپوی آن، حدود دو تا سه ماه زمان میبرد و در این بازه زمانی ممکن است که با کمبود نقدینگی مواجه شویم. از طرفی، بانکها نیز از اعطای تسهیلات کمکی سر باز میزنند و در نهایت این معضل به چرخه تولید تا فروش مجموعه آسیب وارد میکند. در حال حاضر اخذ مالیات از واحدهای صنعتی ساز و کار شفافی ندارد و به همین دلیل در ثبت فاکتورهای فروش در سامانههای مرتبط با چالش روبهرو هستیم؛ چراکه مشتریان ما به دلایل مختلف در این سامانهها عضو نیستند و از آنجایی که ما نمیتوانیم فاکتورهای محصولات فروخته شده به آنها را ثبت کنیم، متاسفانه بخش عمدهای از مشتریان خرد خود را از دست دادهایم.
جعفری محدودیت تامین انرژی در روزهای گرم و سرد سال را از دیگر مهمترین معضلات بخش تولید برشمرد و افزود: چالش قطعی برق طی هفتههای اخیر نه تنها به مجموعه ما بلکه به تمامی واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای مختلف صنعتی کشور آسیب و خسارت جدی وارد کرد و تبعات ناشی از این معضل در مرداد ماه و روزهای ابتدایی شهریور ماه نمایانتر شد. هماکنون قیمت هر بشکه روغن Z1 به ۱۸ میلیون تومان میرسد و اگر حدود ۴۸ ساعت از روغن خریداری شده به منظور خنک کردن دستگاه استفاده نشود، این روغن بدبو و غیرقابل استفاده خواهد شد. بنابراین قطعی برق در کارخانه ما علاوه بر توقف تولید، خسارت مالی ناشی از فاسد شدن این روغن را به همراه خواهد داشت. از طرفی، کارفرما موظف به پرداخت کامل حقوق نیروی انسانی، علیرغم تعطیلی کارخانه در زمانهای قطعی برق است و از سوی دیگر باید به تعهدات خود در قبال تحویل به موقع سفارشات که پیشتر آنها را ثبت کرده، عمل کند. در حالی که موفق به تولید محصول زیر سایه قطعی برق نشده است و عدم تحویل سفارشات در زمان مقرر، خسارات هنگفت مالی را برای واحدهای صنعتی به بار میآورد.
وی با بیان اینکه استفاده از ژنراتورهای گازسوز میتواند بخشی از معضل کمبود برق در کارخانههای صنعتی را جبران کند، مطرح کرد: در حال حاضر قیمت ژنراتورهای برق که از سوخت گاز در آنها استفاده میشود، به حدود پنج تا ۶ میلیارد تومان میرسد. با توجه به مشکلات عدیدهای که واحدهای صنعتی کوچک و متوسط مقیاس با آن مواجهند، مبلغ مذکور رقم قابلتوجهی است و بر همین اساس بانکها با در نظر گرفتن تسهیلات مدتدار جهت خرید این ژنراتورها، میتوانند نقش خود را به بهترین شکل جهت رفع بخشی از مشکلات موجود در این شرایط سخت و دشوار اقتصادی ایفا کنند.
عدم تولید با وجود صدور مجوز!
مدیرعامل شرکت پدیده فولاد برسام در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزاتآنلاین» مبنی بر اینکه جنابعالی دلایل اختلاف چشمگیری که میان تولید واقعی و ظرفیتهای تعریف شده برای کارخانههای لوله و پروفیل فولادی کشور وجود دارد را چه نظری دارید، گفت: در سالهای اخیر، مجوزهای فراوانی در زمینه احداث کارخانههای لوله و پروفیل فولادی در کشور صادر شده و با این وجود، متاسفانه برخی از این واحدها اقدام به تولید نکردهاند. در واقع یکی از دلایل اصلی این اختلاف را میتوان عدم بهرهبرداری از کارخانههای تولید لوله و پروفیل که مجوز راهاندازی آنها صادر شده است، دانست. هماکنون بازار داخلی از انواع محصولات لوله و پروفیل فولادی اشباع شده است و از این رو باید مازاد نیاز داخل به بازارهای منطقهای و فرامنطقهای صادر شود. متاسفانه وضعیت بازار این محصولات در کشور به هیچ وجه مناسب نیست و چارهای جز عرضه تولیدات داخلی در بازارهای صادراتی وجود ندارد. لازم به ذکر است که ما پیشتر توانستهایم محصولات خود را از طریق واسطه به کشورهای همسایه یعنی عراق و افغانستان صادر کنیم و به دنبال توسعه بازارهای هدف خود پس از نشستی که در راستای توسعه صادرات به برخی کشورها در آبان ماه سال جاری در اتاق بازرگانی با حضور سفیر کشور و مدیران بالادستی صنایع فولاد برگزار خواهد شد، هستیم.
جعفری با تاکید بر اینکه رشد کیفیت لوله و پروفیلهای فولادی، در صورت بهروزرسانی ماشینآلات محقق خواهد شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش عمدهای از ماشینآلات مورد استفاده در خطوط تولید لوله و پروفیل فولادی قدیمی است و اگر ما بتوانیم این ماشینآلات را بهروز کنیم، بدون شک گام بلندی در راستای افزایش کیفیت محصولات تولیدی برداشتهایم. مدتی قبل پیشنهاد استفاده از یکسری ماشینآلات جدید با حضور طرف چینی در مجموعه پدیده فولاد برسام مطرح شد که در صورت تحقق آن، تولید لوله و پروفیل فولادی به جای سه خط، در یک خط انجام خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه بهروزرسانی ماشینآلات خطوط تولید را در قالب طرح توسعهای در دستور کار خود قرار دادهایم و به دنبال تولید لوله اسپیرال هستیم، یادآور شد: قیمت حاملهای انرژی و همچنین حقوق نیروی انسانی در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه مناسبتر است و شاهد تولید محصولات فولادی در سراسر زنجیره توسط شرکتهای مختلف هستیم. بر همین اساس معتقدیم که اگر اندکی حمایت دولت و مسئولان از فعالان این صنعت در حوزه صادرات افزایش پیدا کند، شاهد توسعه و جهش روزافزون تولید و صادرات محصولات فولادی به ویژه لوله و پروفیل در آینده خواهیم بود و آینده روشنی پیش روی فعالان فولادسازان کشور قرار دارد.