معرفی معاون جدید پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در حکمی فاطمه جان احمدی را به عنوان معاون پژوهش و منابع دیجیتال این سازمان منصوب کرد.
به گزارش ایلنا، مراسم تودیع و معارفه معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
بروجردی گفت: چرخش در مدیریت به منظور بهره مندی ازتجربیات، حائز اهمیت است و حرکت در مسیر فعالیت های فرهنگی ایده و خلاقیت های بسیاری را می طلبد و ارائه این ایده و خلاقیت فقط در انحصار فرد خاصی نبوده بلکه بسیاری از افراد که در این سازمان حضور داشته و دارند، امکان ارائه ایده های بزرگ را دارند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: مقوله دانش باید در راستای رشد و توسعه فردی و جمعی به کارگرفته شود زیرا این مقوله همواره فضا و بستر مناسب برای رشد و اعتلای فرد و جامعه را فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: به اعتقاد من باید درمقوله دانش به شعارسازمان ملل متحد مبنی بر «جهانی ببینید ومحلی عمل کنید» توجه بیشتری کرد و براساس آن برنامه هایی را در طولانی مدت پیش بینی کرد.
بروجردی ضمن قدردانی از تلاش معاون سابق پژوهش و منابع دیجیتال، برای جان احمدی در ادامه مسیر آرزوی موفقیت کرد.
هانیه گرائیلی مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: حیات جوامع در استمرار فرهنگ و اندیشه علمی تداوم دارد و باید از تاریخ آموخت. هر جایی که علم و فرهنگ صدرنشین بود کشور خوش درخشیده است و هر زمان که تفکر جایگاه اصلی خود را پیدا کرد و از ظرفیت و امکانات هم افزای کشور استفاده شد، ارزش ها احیا و اخلاقیات به ظهور رسید.
گرائیلی یادآور شد: علم و فرهنگ بال های اصلی تعالی است که جایگاه مهم و تعمیم یافته روز افزون علوم انسانی و پژوهش های معطوف به این حوزه، در جهان امروز از اهمیت دوچندان برخوردار است.
وی ابراز امیدواری کرد که تحقق برنامههای این معاونت با حرکت و شتاب بیشتر به سرانجام برسد و نتایج آن برای همگان ملموس باشد.
در ادامه این مراسم معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: یکی از برنامه های مهم سازمان اسناد و کتابخانه ملی این بوده که این نهاد فرهنگی نه به عنوان یک کتابخانه بزرگ بلکه به عنوان کتابخانه مادر، راهبر و سیاستگذار مراکز دانش اطلاعاتی، کتابخانه ها و مراکز آرشیوی باشد.
وی افزود: در این دوره برای رسیدن به این مسئله چهار پروژه مهم در حوزه دیجیتالسازی عملیاتی شد.
پاسدار خاطر نشان کرد: خدمات جدیدی که این سازمان به پژوهشگران ارائه میدهد، فعالیتهایی بود که با دشواری به نتیجه رسیده و امید است برای پژوهشگران مفید واقع شود.
سمیه توحیدلو معاون سابق پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: کتابخانه ملی ایران همیشه دو دسته مخاطب داشته است، افرادی که به صورت مقطعی و برای گذراندن آزمونهای کنکور و وکالت به اینجا میآمدند و مخاطبانی که خانه خود را کتابخانه ملی میدانستند.
وی ادامه داد: در این مدت همراهان عزیز و رفقایی داشتم که با همکاری آنها پروژههای مهمی را در زمینه دیجیتالسازی و پژوهش انجام دادهایم.
معاون سابق پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: کتابخانه ملی پایگاه حفظ ذخایر فرهنگی ایران است کاری که میتواند در تکریم اصحاب فرهنگ خرد و اندیشه کند، کاری که میتواند برای زبان فارسی انجام دهد، کاری که می تواند در فراگیری دانش و اطلاعات انجام دهد، کاری که در توزیع عادلانه علم و دانش به انجام برساند، کاری که میتواند در دورترین نقاط این کشور برای فرزندان محروم مانده این سرزمین انجام دهد، کاری که می تواند در ساماندهی علم و دسترس پذیری و تسهیل کردن اطلاعات برای پژوهشگران انجام دهد، بی نهایت است.
توحیدلو افزود: در نهایت ابراز خوشحالی میکنم جایگاهی که به امانت در آن خدمت میکردم در اختیار استاد خودم خانم جان احمدی سپرده شده است. جای خرسندی است دیدن فردی که کارها و مسئولیتی را که میشناسد بر عهده گرفته است.
در پایان این مراسم فاطمه جان احمدی معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به رسالت متعالی کتابخانه ملی در بنای علمی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: کتابخانه خانه اول من است و این نهاد فرهنگی برای علوم انسانی نه فقط ارزش بلکه حیات است.
معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: امروز خرسندم از اینکه این مسئولیت را عهده دار شده ام و مامور به خدمت در این حوزه هستم و امیدوارم در آینده زمانی که این مسئولیت به اتمام میرسد نتایج خوبی را برای ارائه داشته باشم و سربلند باشم.
وی با تاکید بر ضرورت مطالبهگری برای پیشبرد امور یادآور شد: مطالبه، خاص و ذات کار اجرایی است و باید این مطالبه گری را از یکدیگر داشته باشیم تا نتایج خوبی حاصل شود.