در نشست رسانهای جشنواره فیلم مقاومت مطرح شد؛
جشنواره فیلم مقاومت با شعار «گفتمان مقاومت، طوفانالاقصی و آزادی قدس شریف» برگزار میشود/ مقاومت راه و رسم خوب زیستن است
نشست رسانهای هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت صبح امروز در حسینیه جماران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این نشست با یادبود و گرامیداشت یاد شهیده معصومه کرباسی آغاز شد که جلال غفاری دبیر جشنواره، سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی جشنواره و سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از پدر شهید کرباسی تجلیل کردند.
در ابتدای نشست جلال غفاری با یادی از امام خمینی (ره) و اشاره به هفته بسیج اظهارات خود را آغاز کرد و گفت: سینمای مقاومت درک نمیشود مگر زمانی که ما مقاومت را بفهمیم. ما یک سینما مثل دیگر سینماها نیستیم، بنای جشنواره فیلم مقاومت هیچوقت این نبوده که در کنار سینماهای دیگر باشد. ما اگر درک درستی از مقاومت نداشته باشیم در پیشبرد این سینما راه به جایی نمیبریم. مقاومت یک پیام سلبی یا مبارزه صرفا تدافعی نیست، گفتمان مقاومت یک گفتمان ایجابی است. تنها مقاومت است که میتواند ساختهای درونزا برای بشریت به بار بیاورد. یک انسان مقاوم، یک انسان زاویهنشین نیست و این سینما نمیتواند گوشهگیر باشد بلکه رو به جلوست، محرک حیاتبخش است، مطالبهگر و جمعگراست. سینمای مقاومت بدون پیشرفت میمیرد و این سینما هم تکثرگرا و هم وحدتگراست. مقاومت در منظومه فکری اسلام و در اندیشه رهبری معظم زاییده حکمرانی دستور از بالا نیست بلکه برآمده از روح اجتماعی و نهادهای اجتماعی مردمی است. مقاومت بدون جوشش مردمی درک نمیشود. سینمای مقاومت بیانگر روحی لطیف و خستگیناپذیر است. آن صحنه باشکوه شهادت حضرت سنوار را دیدید و دیدید که این چند ثانیه جهان را تکان داد و دنیا و همه آزادیخواهان جهان از این اتفاق متاثر هستند. مقاومت راه و رسم خوب زیستن است و گفتمانش خودخواهی نیست و نفع همه و حاوی آوردهای است که برای امت اسلام و امت مستضعف حاصل میشود.
وی با یادی از شهید آوینی گفت: بنای ما بر این بود که رویکرد جدید داشته باشیم، انتخاب خلیج فارس که هنوز هم آثار استعمار غربیها و شرقیها در آن منطقه مشخص است برای اختتامیه هفدهمین جشنواره مقاومت بسیار مناسب بود. مسیر جشنواره مقاومت از فرش قرمز نمیگذرد از حسینیه جماران آغاز میشود. سینمای مقاومت حامی هنرمندی است که در برابر اسرائیل بایستد، سینما باید راه خودش را انتخاب کند و امروز با پیگیری آرمان غزه و با بهرهگیری از ظرفیت هنرمندان انشاالله این اسراییل خبیث را به برکت سینما قبل از موشکهایمان زایل کنیم. ما سینما را برای سینما نمیخواهیم، تنها جشنوارهای که ندای مظلومانه مردم غزه را از سیاستهای خود قرار داده جشنواره مقاومت است. همه بخشهای جشنواره با افتخار متبرک به نام شهداست و نامگذاری بخش شهید عماد مغنیه به نام شهید سید حسن نصرالله تغییر کرده است.
در ادامه این نشست سیدمحمد حسینی اظهار کرد: اسرائیل بر سه پایه مبتنی بر رسانه بنا شده است. سینما همیشه بیش از اسلحههایشان برایشان مهم بود. افسانه مظلومیت یهود، دروغهای عجیب و غریب از جمله هولوکاست که هیچکس امکان بررسی در آنها را نداشته زمینه اصلی را فراهم کردند تا بگویند ما ملت مظلوم نیازمند سرزمین هستیم. گام دوم این بود که گفتند ما دینمدار هستیم درحالیکه گارودی در کتابش گفت که صهیونیستها اصلا دین ندارند. آنها تصویری که از دین دادند، خواسته خودشان بود و ریخت دینمداری را در عالم عوض کردند. گام دوم این بود که گفتند ما شکستناپذیر هستیم، ما قوم برگزیده هستیم و دیگران برای خدمت به ما به دنیا آمدهاند.
حسینی تأکید کرد: فکر میکنم مجموعه سینمایی «طالع نحس» از خاطرات نتانیاهو ساخته شده است، کسانیکه انسان میکشند و داعش تولید میکنند. شما وسط جنگ هستید و من فقط پشتیبانی میکنم و انتظار دارم سینما را کمی جدی بگیریم، این سینمای مبتذل مثلا کمدیمان یا سینمای بیخاصیتی که تحت عنوان ژانرهای مختلف خلق کردیم کدامش تاثیر بر تاریخ تمدنیمان دارد. ما باید برای فرزندانمان تصویر بسازیم تا عرقی نسبت به سرزمین را در وجود خود زنده نگاه دارند و اجازه ندهند که جریان صهیونیست بتواند به راحتی کشتار کند.
در ادامه این نشست غفاری گفت: «گفتمان مقاومت، طوفانالاقصی و آزادی قدس شریف» شعار امسال جشنواره مقاومت است. تبیین، تبلیغ و ترویج گفتمان مقاومت و استکبارستیزی ملل مظلوم جهان و مبارزه با صهیونیسم بینالملل، گسترش سینمای مقاومت و الهام بخشی در خلق آثار سینمایی استبدادستیز و استکبارگریز، ایجاد جریان هنری مقاومت منطقهای و جهانی در مقابل جریان هنری لیبرال و جهانخوار، راهبری موثر در بسط فرمی و محتوایی سینمای مقاومت و تحول در رویکرد برگزاری جشنوارههای فیلم، کشف و استعدادیابی و شکلدهی نسل فیلمسازان مقاومت و حمایت و شبکهسازی شرکت کنندگان، درگیر کردن فیلمسازان معتقد به گفتمان مقاومت و جذب حداکثری فیلمسازان حرفهای، فراگیر کردن نمایش فیلم مقاومت در کشور در قالب جهاد تبیین تصویری و گسترش روح و بیرق مقاومت، کمک به ائتلاف فیلمسازان جریان مقاومت و طرح موضوع مقاومت در یک تراز بینالمللی از هشت هدف اساسی این رویداد است.
وی افزود: امروز مفتخر هستیم که اعلام کنم جشنواره مقاومت به عنوان گرید یک هنری جشنوارههای بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است و برگزیدگان زیر سی سال تمام امتیازات هنری نخبه را خواهند داشت. بیرق جشنواره مقاومت در ۱۸ کشور دنیا برقرار است. محورهای ۱۸گانه دوره هجدهم در فراخوان اعلام شده است.
در ادامه این نشست غفاری بخشهای جشنواره را به این شرح معرفی کرد: 1بخش اصلی: (جایزه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی 2- بخش دفاع مقدس: (جایزه مرحوم رسول ملاقلی پور)- 3- بخش روایت قلم؛ فیلم نامه (جایزه شهید سید مرتضی آوینی (ره)- 4- بخش نقد و پژوهش علوم انسانی و سینمای مقاومت: جایزه مرحوم نادر طالب زاده 5- بخش نسل روایت: جایزه شهید محسن حججی 6- جهان بدون اسراییل: (جایزه شهید سید حسن نصرالله 7- بخش مواد تبلیغی و اطلاع رسانی: (جایزه شهید داریوش گودرزی نیا ) 8- بخش ویژه تولیدات با هوش مصنوعی(جایزه شهید سید حسین
در ادامه این نشست پوستر هجدهمین جشنواره سینما مقاومت رونمایی شد.
غفاری در بخش پرسش و پاسخ نشست گفت: فراخوان جشنواره به زودی منتشر میشود، دریافت آثار تا آخر دیماه خواهد بود. از بهمنماه فرایند انتخاب داوری را داریم، داوران کاملا سینمایی هستند، زمان و مکان خلیج فارس و یک نقطه در خطه جنوب است.
وی افزود: این رویداد درکشورهای مختلف برگزار میشود ولی الآن نمیتوانم دقیق بگویم که در کدام کشورها برگزار خواهد شد چون باید با ملاحظاتی این رویداد برگزار شود. ۱۸ دبیر استانی منصوب خواهد شد و ۱۸ رویداد استانی نیز خواهیم داشت و ماشین سیار اکران سینمای مقاومت از هفته آینده به عنوان یک خانه نمایش سیار اکران سینمایی خواهد داشت و در تمام استانها سینماهای اصلی برای اکران فیلمهای این جشنواره هماهنگ شده است. مهلت ارسال آثار تا چهارم دی خواهد بود. تفاهمی با جشنوارههای بینالمللی صورت گرفته که آثاری هم تا امروز به دبیرخانه جشنواره رسیده است. برگزاری جشنواره چهارم تا نهم اسفندماه خواهد بود.
در ادامه حسینی درباره تولیدات موسسه روایت فتح گفت: سه فیلم تا امروز ساخته شده که در جشنواره فجر و مقاومت رونمایی خواهد شد. موتور انجمن برای تولید آثار دفاع مقدس راه افتاده است.
وی درباره راهکارهای افزایش مخاطبان آثار دفاع مقدس و مقاومت گفت: بستههای تشویقی را برای اکران فیلمها امتحان کردیم ولی پاسخ نداد. هاضمه کوچک سینمای ایران به دو روش سالنسازی و ایجاد زمینه اکران آثار سینمای ایران در خارج از مرزها افزایش پیدا میکند.
در پایان این نشست پدر شهیده معصومه کرباسی طی سخنانی با ابراز تشکر از برگزارکنندگان جشنواره فیلم مقاومت از اهمیت سینما در جریانهای رسانهای روز صحبت کرد.