سعید نجفیان:
سرمایه ضامن کیفیت تئاتر نیست/ برخی برای جذب تماشاگر عوامگرایی میکنند
کارگردان نمایش «زندگی با طعم خردل» که در سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد، گفت: وجود سرمایههای کلان در تولید یک اثر نمایشی تضمین کننده پرمخاطب بودن آن نیست.
کارگردان نمایش «زندگی با طعم خردل» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره توجه ویژه هنرمندان به بخش مسابقه تئاتر ایران در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: رقابت تا حدودی برای دوستان فعال در حوزه تئاتر انگیزه ایجاد میکند، همچنین فضایی را میسازد تا هنرمندان بتوانند در مقایسه با همصنفان خود، سنجیده شوند.
سعید نجفیان با اشاره به اینکه «مسئله رقابت اتفاقی انگیزشی برای اهالی تئاتر است» خاطرنشان کرد: به نظرم چندان بحث دریافت جایزه در این رقابت و مسابقه، مطرح نیست.
او با بیان اینکه «رقابتی و غیررقابتی بودن یک اتفاق است، اینکه برای رقابت تا چه اندازه آماده شویم مهم است.» گفت: در دوره دبیری آقای نادر برهانیمرند اتفاقی ویژهای رخ داد و آن هم انتخاب آثاری بود که پیش از این اجرای عمومی رفته بودند.
این هنرمند در پاسخ به اینکه تا چه اندازه با عناوینی چون تئاتر لاکچری موافق است، گفت: من مخالف هیچ گونهای از تئاتر نیستم و معتقدم طبیعتا فضای تئاتر نیز عرصهای رقابتی است اما اگر در هر حوزهای اقتصاد وارد شود، مسلما گروههای ضعیفتر قربانی میشوند.
نجفیان ادامه داد: برخی از آثار برای آنکه بتوانند نظر مخاطبان عام را جلب کنند به سراغ عوامگرایی میروند. به نظرم ما باید با تمام خوبیها و بدیهای این گونهها اقدام به حذف نکنیم و فراوانی و تنوع موضوع را مدنظر داشته باشیم و انتخاب از میانشان را به مخاطب واگذار کنیم.
او خاطرنشان کرد: حضور هر گونهای از تئاتر و فعالیتش، منافی گونههای دیگر نیست، البته مسلما وجود سرمایههای کلان در تولید یک اثر نمایشی تضمین کننده پرمخاطب بودن آن نیست.
نجفیان تصریح کرد: در سالهای اخیر، بارها شاهد روی صحنه رفتن آثاری هم بوده و هستیم که چندان پرهزینه نبوده اما نظر مخاطبان را به خود جلب کردهاند.