در نشست معاون گردشگری با سفیر اتریش بررسی شد:
برگزاری سمینار تخصصی گردشگری ایران و اتریش
مقدمات برگزاری "سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" همزمان با سومین "کارگروه فنی همکاریهای گردشگری ایران و اتریش" در دیدار معاون گردشگری با سفیر اتریش در تهران، بررسی شد.
به گزارش ایلنا، ولی تیموری (معاون گردشگری)، در نشست با اشتفان شولتس (سفیر اتریش در تهران) که در محل معاونت گردشگری برگزار شد؛ مقدمات برگزاری "سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" در تاریخ ۴-۳ مهرماه و نیز برپایی سومین "کارگروه فنی همکاریهای گردشگری ایران و اتریش"در تاریخ ۲ مهرماه سال جاری در تهران را بررسی کرد.
او ضمن تشکر از حمایت سفارت اتریش در ایران به منظور بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای حوزه گردشگری نسبت به همکاری در هر دو رویداد مذکور اعلام آمادگی کرد و گفت: با توجه به اینکه رویدادهای مهم پیش رو با محوریت طبیعتگردی و اکوتوریسم خواهد بود؛ آشنایی با اقدامات انجام گرفته در معاونت گردشگری مرتبط با این حوزه شامل "به کارگیری توان فرابخشی دستگاههای ذینفع در کمیته ملی طبیعتگردی"، "به روزرسانی سند ملی طبیعتگردی و ابلاغ آن به زودی"، "همکاری با سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) مطابق با شعار سال ۲۰۲۰ با عنوان "اکوتوریسم و توسعه گردشگری روستایی" و میزبانی از وزرای گردشگری کشورهای مختلف در اجلاسی جهانی تحت همین عنواندر استانهای کرمانشاه و کردستان"،نشاندهنده آن است که موضوع اکوتوریسم همواره در اولویت برنامههای ما قرار دارد و گامهای برداشته شده میتواند در برگزاری" سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" که قرار است با همکاری معاونت گردشگری، سفارت اتریش و دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شود؛ تاثیرگذار باشد.
تیموری همچنین با بیان اینکه نگاه ما به حوزه گردشگری در کنار ابعاد اقتصادی و اجتماعی آن یک نگاه غالب فرهنگی است؛ اظهار کرد: گردشگری ابزاری مناسب برای تعامل و ارتباطات میان فرهنگی بین ملتهاست.
معاون گردشگری ادامه داد: شاید یکی از دلایل اینکه جهان امروز درگیر چالشها و تنشهای روزافزون شده است این باشدکه مسئولین حوزههای فرهنگی به اندازه سیاسیون فعال نبودهاند تا با تقویت روابط میان ملتها، دوستیها و تعاملات مسالمتآمیز جایگزین چالشها، خصومتها و تنشها شود.
تیموری از ایران به عنوان مقصدی فرهنگی برای گردشگران نام برد و گفت: وجود تفاوت نگاه گردشگران قبل و بعد از ورود به کشور و تحسین از وجوه فرهنگی ایران نشان از این ادعاست که به تکرار در تورهای ورودی شاهد آن هستیم.
معاون گردشگری خاطرنشان کرد: بهرهمندی از گردشگری به عنوان محرک جهت پویایی و نشاط، افزایش کیفیت زندگی اجتماعی در میان مردم ایران و تلاش برای توزیع سفر و انتقال ثروت به استانهای محروم و کمتر شناخته شده را به عنوان سیاست وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در عرصه گردشگری داخلی و به عنوان یک مسئولیت اجتماعی برای حوزه گردشگری عنوان کرد.
تیموری تاکید کرد: "سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" نیز هم راستا با زوایای فرهنگی گفته شده؛ برگزار خواهد شد؛ چراکه اکوتوریسم در ایران یک ظرفیت است و با توجه به اینکه این ظرفیت در شهرها و روستاهای کوچک متمرکز است؛ لذا فرایند توزیع سفر و ثروت میتواند در شکوفایی استعدادهای بالقوه این بخش موثر واقع شود.
تیموری همچنین با اشاره به پیشینه همکاریهای گردشگری میان جمهوری اسلامی ایران و اتریش گفت: سومین "کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش" که قرار است همزمان در مهرماه سال جاری در تهران برگزار شود؛ چندی پیش در خرداد ماه سال جاری با عنوان "دومین نشست کارگروه مشترک گردشگری جمهوری اسلامی ایران و اتریش" با موضوع آموزش برگزار شد و بخش نخست این رویداد نیز سال ۹۵ با هدف آشنایی ظرفیتهای گردشگری طرفین در تهران برپا شده بود.
وی ضمن اعلام حمایت ازروند برگزاری کارگروه مذکور افزود: بخش نخست سومین "کارگروه همکاره ایایران و اتریش" با موضوع "گردشگری کوهستان" و بخش دوم این رویداد با محوریت "طبیعتگردی" برگزار خواهد شد و فعالین بخش خصوصی و دولتی طرفین به تبادل اطلاعات و تقویت تعاملات در این حوزه خواهند پرداخت .
تیموری همچین جهت برگزاری مراسم امضای پروتکلسومین "کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش" به منظور ثبت تعهدات طرفین، در روز چهارشنبه، ۳ مهرماه پیش رو در حاشیه " سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" در دانشگاه علم و فرهنگ، اعلام آمادگی کرد.
همچنین در این نشست اشتفان شولتس (سفیر اتریش درایران نیز ضمن تشکر از رویکرد وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مقوله گردشگری و با تاکید اینکه گردشگرییکی از کانالهایی است که به تعمیق روابط دولتها و ملتها میانجامد؛ خاطرنشان کرد: میتوانیم ادعا کنیم که رابطه ایران و اتریش در زمینه گردشگری جزو ارتباطات ابرقدرت است؛ چرا که بیش از ۷۰۰ سال، پیشینه این ارتباط به شمار میآید.
وی با بیان اینکه یکی از وجوه اصلی گردشگری یادگیری از یکدیگر است؛ اظهار کرد:جانمایی صحیح ساختار" سمپوزیوم گردشگری کوهستان و طبیعتگردی" باهدف آموزش میتواند در فرهنگسازی گردشگری داخلی، ارتباط با کشورهای همسایه و نیز در سطح بینالملل تاثیرگذار باشد.
سفیر اتریش افزود: پیشنهاد میشود با دعوت از استانهای فعال در حوزه طبیعتگردی در سمپوزیوم پیش رو، زمینه ارتقای کیفی خدمات این حوزه را سبب شویم.
"شولتس" گفت: کشور اتریش با جمعیت ۸ میلیون نفر، شاهد ۱۵۰ میلیون نفر شب -اقامت و افزایش ۳۸ درصد رشد در سال گذشته نسبت به سال قبل است.
سفیر اتریش تصریح کرد: با توجه به رشد حاصل، نکات منفی نیز در زمینه مدیریت مقاصد، ازدحام گردشگران در برخی نقاط خاص و عدم توزیع سفر در اتریش دیده میشود.
وی همچنین نسبت به دستاوردهای سومین "کارگروه فنی همکارهای گردشگری ایران و اتریش" نیز ابراز امیدواری کرد تا با ترسیم نقشه راه در حوزه گردشگری کوهستان و طبیعتگردی، چشماندازی روشن در زمینه همکاری دو کشور ترسیم شود.