خبرگزاری کار ایران

اتابک نادری:

امروز عده‌ای کار می‌کنند و مابقی بازیگران بیکار هستند/ به یک تحول در سینما و تلویزیون نیاز داریم

امروز عده‌ای کار می‌کنند و مابقی بازیگران بیکار هستند/ به یک تحول در سینما و تلویزیون نیاز داریم
کد خبر : ۸۰۰۸۷۵

اتابک نادری ضمن بیان اینکه اکنون عده‌ای خاص کار می‌کنند و مابقی بازیگران بیکار هستند، گفت: وضعیت مطلوبی حاکم نبوده و برای بهبود شرایط به یک تحول همه‌جانبه در سینما و تلویزیون نیاز داریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اتابک نادری، بازیگر تلویزیون و تئاتر متولد سال ۱۳۴۹ در اردبیل است که تاکنون در کارهای متعددی به ایفای نقش پرداخته است. «در پناه تو»، «او یک نویسنده بود»، «روزهای زندگی»، «آواز پر جبرئیل»، «حکایت میرزا یحیی»، «کریم خان زند»، «ولایت عشق»، «پول کثیف»، «بابای من یه قهرمانه»، «عمارت فرنگی»، «یک وجب خاک» و «که عشق آسان نمود اول» از جمله آثاری‌ست که نادری در آنها به ایفای نقش پرداخته است. بازپخش سریال پاتوق از تلویزیون بهانه‌ای شد تا با این بازیگر به گپ و گفتی دوستانه بپردازیم.

اتابک نادری (بازیگر تلویزیون و تئاتر) در پاسخ به این پرسش که شرایط بازیگری نسبت به یک دهه پیش چه تفاوت‌هایی کرده است، گفت: به نوعی اکنون تکنولوژی در خدمت بازیگری قرار گرفته است. در گذشته ما یک دوربین داشتیم و باید از زوایای مختلف تصویربرداری انجام می‌دادیم و این موضوع سبب از بین رفتن حس بازیگر می‌شد اما اکنون فناوری به کمک ما آمده و تصویربرداری به صورت همزمان با چند دوربین انجام می‌شود. به این صورت خللی در احساس بازیگر ایجاد نشده و کارها کیفیت بهتری پیدا کرده است.

وی افزود: هم‌اکنون تکنولوژی‌های مختلفی در حوزه جلوه‌های بصری به کمک فیلمسازان آمده اما این موضوعات تاثیر چندانی در بازیگری ایجاد نکرده است چراکه در بازیگری مهم این بوده که بازیگر بتواند با نقش خود زندگی کند. یعنی با وجود تمام امکانات و فناوری‌ها، بازیگر باید بتواند برای نقش خود شناسنامه ایجاد کند. به نوعی او باید نقش را از وجود خودش عبور دهد و بعد ارائه کند. بنابراین در نهایت باید بگویم که فرمول بازیگری عوض نشده است.

این بازیگر همچنین در رابطه با پیشنهاد نقش‌های تکراری به بازیگران توضیح داد: این موضوع برای همه وجود دارد. اما اگر بازیگر غم نان نداشته باشد، می‌تواند برای خود تنوع کاری ایجاد کند. البته با این حال، بعضی از بازیگران خودشان ترجیح می‌دهند، که در یک نقش ایفای نقش کنند و با تکرار آن مشکلی ندارند. بعضی کارگردان‌ها ریسک نمی‌کنند، اما برخی دل به دریا می‌زنند و نقش‌های جدید را به بازیگران پیشنهاد می‌دهند.

نادری ضمن بیان اینکه افرادی که ریسک می‌کنند، اقدام درست‌تری را انجام می‌دهند، اظهار داشت: باید تا حدی نگرش حرفه‌ای را در سینما و تلویزیون بسط دهیم. اکنون فقط افراد خاصی در سینما و تلویزیون کار می‌کنند و بقیه بازیگران با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده و بیکار هستند. به زعم بنده این موضوع اتفاق خوبی نیست. تصور می‌کنم که ما به یک تحول و ایجاد شور همه جانبه‌ای در سینما و تلویزیون نیاز داریم.

وی در ادامه در رابطه با چگونه باورپذیر کردن نقش توسط بازیگران بیان کرد: بازیگر عموماً باید با نقش چالش داشته باشد و با شخصیت و لحظات از جوانب مختلف روبرو شود. به این ترتیب، او می‌تواند نقش را به درستی ارائه کند. چیزی که خروجی این رویارویی باشد، مطمئناً برای بیننده جذاب خواهد بود. به نوعی آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند. به طور کلی، باورپذیر بودن نقش و اینکه مخاطب شما را در موقعیت‌های کمدی، تراژدی، اکشن و... بپذیرد، مهمترین مسئله است که به این ترتیب انجام می‌شود.

این بازیگر در ادامه ضمن بیان اینکه به ایفای نقش در ژانر کمدی علاقمند است، گفت: به شخصه کارم را با ژانر کمدی شروع کردم اما متاسفانه آن را ادامه نداده و بیشتر در آثار جدی حضور داشتم و همین موضوع من را از این فضا دور کرد. فکر می‌کنم زمان آن رسیده که با رصد کاراکترهای کمدی در آثار طنز، مجددا به این ژانر برگردم و بازی این مدل نقش‌ها را تجربه کنم.

نادری همچنین در رابطه با نحوه انتخاب نقش‌های مختلف توضیح داد: تاکنون نقش‌هایی را بازی کرده‌ام که برخی از آنها به شخصیت خودم نزدیک و برخی دیگر از من دور بوده‌اند. اما اتفاقی که سبب شود تا نقشی را انتخاب کنم به خود قصه و موقعیت کاراکتر در سیر داستانی بستگی دارد.

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش در رابطه با ایفای نقش در سریال پاتوق که به تازگی مجددا در حال پخش از شبکه آی فیلم است، اظهار داشت: این سریال یک محصول فرهنگی است که در کشورمان تولید شده و بازپخش آن اتفاق خوبی به شمار می‌آید چراکه به هر حال برخی با این سریال خاطره داشته و با دیدنش حال خوبی پیدا می‌کنند.

این بازیگر در پایان گفت: سریال‌ها بخشی از زندگی مخاطبان هستند و خاطراتشان به آن‌ها گره خورده است. بر همین اساس پخش مجدد کارها تاثیر مثبتی در جامعه دارند. از سوی دیگر بازپخش مرتب سریال‌های خاطره‌ساز ما می‌تواند قدرت صنعت فیلم و سریال‌سازی را به مخاطبین فرامرزی نشان دهد که این اتفاق ارزشمندی به شمار می‌آید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز