محسن شریفیان به مناسبت روز جهانی نیانبان مطرح کرد؛
حمایت نمیشویم و حمایت نمیخواهیم/ جشن نیانبان سال آینده در جنوب برگزار خواهد شد
امروز نوزده اسفندماه برابر با ده مارس، روز جهانی نیانبان نام گرفته و محسن شریفیان که برگزارکننده این مناسبت در ایران است، طی گفتوگویی از اهمیت و چگونگی برگزاری این مناسبت گفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز نوزده اسفندماه برابر با ده مارس، روز جهانی نیانبان نام گرفته است.
محسن شریفیان، سرپرست گروه موسیقی «لیان» و نوازنده نیانبان که بانی برگزاری جشن نیانبان در ایران است، درباره روز جهانی نیانبان و چگونگی برگزاری این مناسبت در ایران گفت: خیلی از کشورها دهم مارس را روز جهانی نیانبان اعلام کردهاند که البته انتخاب این روز در چنین فصل و ماهی مبنای خاصی ندارد و آنچه مدنظر بوده صرفأ اختصاص روزی جهانی به نام این ساز بوده است.
شریفیان با اشاره به اینکه ساز نیانبان در کشورهای دیگر نمونههای بسیار دارد و از طرفداران بسیاری برخوردار است، افزود: جامعه جهانی نیانبان در انگلستان تاریخ این روز را انتخاب کرده و اهالی موسیقی در این کشور تلاش دارند این مناسبت را با کیفیت و پررنگ برگزار کنند.
محسن شریفیان که هفته گذشته در اسکاتلند ورکشاپ نیانبان ایرانی برگزار کرده، درباره چگونگی برگزاری مراسم روز جهانی نیانبان در ایران گفت: ما نیز در ایران برای همراهی نوازندگان و پاس داشتن این روز از چهار سال پیش تصمیم گرفتیم که این مناسبت را برگزار کنیم.
سرپرست گروه «لیان»، در توضیحات بیشتر گفت: تصمیم من و بعضى از دوستانم این است که جشن روز جهانی نیانبان در ایران را هر پنج سال یکبار برگزار کنیم. این مراسم از مرجع خاصی حمایت نمیشود که البته ما نیز به حمایتهای دولتی نیازی نداریم زیرا میخواهیم این روز مال خودمان باشد و برنامهریزیهای آن را خودمان انجام دهیم.
شریفیان درباره علت برگزاری پنج سال یکبار جشن جهانی نیانبان در ایران گفت: درست است که هدف ما از برگزاری جشن نیانبان ایجاد شادی و نشاط است، اما به نظرم برگزاری سالانه این جشن ممکن است دلزدگیهایی را ایجاد کند، زیرا به هرحال مردم در وضعیت فعلی درگیر مشکلات خودشان هستند و ما نیز تلاشمان این است که رعایت حال آنها را بکنیم.
شریفیان گفت: چهار سال پیش مراسم ویژه و باشکوهی را برگزار کردیم و در میان کشورهای برگزارکننده به عنوان بهترین رویداد شناخته شد و جشن روز جهانی نیانبان سال آینده نیز با حضور موسیقیدانان و نوازندگان در جنوب ایران برگزار خواهد شد.
وی در پایان گفت: بسیار خوشحالیم که در سالی که گذشت بانوان نیانبان نواز بیش از پیش دیده شدند و مردم و مخاطبان نیز نسبت به کودکان موسیقی نواحی توجه بیشتری از خود نشان دادند و همه اینها گویای این است که توجه جامعه نسبت به ساز نیانبان بیشتر شده است.
محسن شریفیان که نشان درجه یک هنری نیانبان دارد، پیش از این ساز نیانبان را به نام هرمزگان، کرمان بوشهر و خوزستان ثبت ملی کرده است.