در نامه دانشجویان و دانشاموختگان علوم سیاسی به روحانی مطرح شد؛
به عدم پذیرش فارغالتحصیلان علوم سیاسی در آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی اعتراض داریم
۱۱۹۴ دانشجو، دانشآموخته و استاد علوم سیاسی با نگارش نامهای به رئیسجمهور، به عدم پذیرش فارغالتحصیلان علوم سیاسی و رشتههای مرتبط با آن، اعتراض کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ۱۱۹۴ دانشجو، دانشآموخته و استاد علوم سیاسی با نگارش نامهای به رئیسجمهور، به عدم پذیرش فارغالتحصیلان علوم سیاسی و رشتههای مرتبط با آن (روابط بینالملل، اندیشه سیاسی، مطالعات منطقهای و ...) در آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی اعتراض کردند.
اعتراض این دانشجویان به نمایندگی از اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی کشور، نسبت به تبعیض موجود در بکارگیری دانشآموختگان رشتههای مذکور صورت پذیرفته است.
پیشتر نیز دویست تن از دانشجویان علوم سیاسی نسبت به نحوه بازنگری در سرفصلهای این رشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتراض کرده بودند. شایان ذکر است که تاکنون، این اعتراضات با واکنشی از سوی دولت مواجه نشده است.
متن نامه اعتراضی به این شرح است:
«جناب حجتالاسلاموالمسلمین آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
چنان که میدانید فهم جهان مدرنی که در آن زندگی میکنیم و سیاستگذاری این جهان یکی از مهمترین مسائل بشر است که بیپشتوانه علوم سیاسی عملا امکانپذیر نیست. رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل به واسطه مطالعه و سیاستگذاری امور داخله و خارجه از دیرباز تاکنون نقشی مهم و موثر در توسعه پایدار دولت کشورها داشته است.
تاریخ کشور ما نشان داده که هر گاه سیاستمداران و بزرگانی که پای در علم سیاست دارند به میدان آمدهاند ایران به موفقیت و پیشرفت دست یافته است.
جای تعجب و تاسف است که در شرایط خطیر کنونی، که کشور با تهدیدهای مختلف روبرو است و عقل حکم میکند که در هر زمینهای از متخصصان استفاده شود، علوم سیاسی و روابط بینالملل نادیده گرفته شده است. علوم سیاسی و روابط بینالملل رشتهها و گرایشهای تخصصی دارد که اغلب پوشش دهنده مشکلات فعلی ایران هستند. هیچ رشتهای، موضوعات زیر که اغلب جز مولفههای حکومتداری است پوش نمیدهد. آیا کشور ایران به تخصصهای تشریفات دیپلماتیک، فنون مذاکرههای بینالمللی، مطالعات مرزها، تکنیکهای عقد قرارداد بینالمللی، مدیریت سیاسی، حقوق اساسی، سازمانهای بینالمللی، سیاستگذاری عمومی، دیپلماسی، امنیت ملی، روابطعمومی سیاسی، تصمیمگیری نهادی، خبرنگاران سیاسی، مدیریت فرآیندهای توسعه سیاسی، اخلاق سیاسی، حقوق بینالملل، اندیشه و مشاوره سیاسی، مربی عقیدتی سیاسی، ارتباطات سیاسی، سیاست داخلی، انتخابات، احزاب سیاسی، جامعه مدنی، مطالعات قومی، مطالعات امنیتی، مطالعات پارلمانی، جنبشهای اجتماعی، جامعهشناسی سیاسی، رفتارشناسی سیاسی، روانشناسی سیاسی، زبانشناسی سیاسی، مطالعات زنان و سیاست، آیندهپژوهی سیاسی، مدیریت و برنامهریزی سیاسی، مطالعات جهانی شدن، مطالعات انرژی، مدیریت روابط دیپلماتیک، مطالعات همسایگان ایران، قانوننویسی، بودجهنویسی، بازاریابی سیاسی، سیاست خارجی، آثار سیاسی برنامهنویسی، شهرداریها، حکومت محلی و شوراها، مطالعات جنگ، مطالعات صلح، اقتصاد سیاسی، اقتصاد سیاسی بینالملل، فنآوری اطلاعات و سیاست و بسیاری از دیگر تخصصهای موجود در رشته علوم سیاسی نیاز ندارد؟
علیایحال، در آخرین نمونه در آزمون استخدامی تنها به یک نفر در رشته علوم سیاسی اعلام نیاز شده است که آن هم برای سازمان شیلات میباشد!
ما به عنوان نمایندگان جامعه دانشگاهی علوم سیاسی نسبت به این وضعیت ابراز گلایه جدی مینماییم و توقع حداقلی از ریاستجمهوری داریم که رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل به دفترچه آزمون استخدامی اضافه گردد. خواهشمند است در این زمینه با مشورت با خانواده بزرگ و فرهیخته علوم سیاسی و مسئولان مرتبط اقدامی عاجل و مدبرانهای انجام دهید.
جهت استحضار در پیوست این نامه امضای 1194 نفر از دانشجویان و دانشآموختگان علوم سیاسی و روابط بینالملل ضمیمه شده است.
با تجدید احترام
امیرحسین ابراهیمی
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران
رونوشت جهت استحضار و اقدام مقتضی به:
جناب آقای دکتر محمدجواد ظریف وزیر محترم امور خارجه
جناب آقای دکتر منصور غلامی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
جناب آقای دکتر عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر محترم کشور
جناب آقای دکتر جمشید انصاری معاون محترم رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی