خبرگزاری کار ایران

عکاسان پیشکسوت با ایلنا مطرح کردند:

پشت هر مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد/عکاسان طبیعت، خودشان را با محیط زیست وفق دهند

پشت هر مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد/عکاسان طبیعت، خودشان را با محیط زیست وفق دهند
کد خبر : ۷۱۰۱۵۸

مریم زندی، افشین بختیار، امیرعلی جوادیان و کاووس صادقلو چهار هنرمند عرصه عکاسی هستند که با اشاره به عکاسی از طبیعت و محیط زیست از لزوم توجه عکاسان به مجموعه عکس‌ها و تفکری که باید در پس عکاسی باشد، سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز با برگزاری مراسمی در فرهنگستان هنر پنجمین دوره از جشنواره نورنگار به کار خود پایان می‌دهد. گرچه به گفته دبیر جشنواره، دوره ششم بلافاصله پس از برگزاری اختتامیه کلید خواهد خورد.

به بهانه پایان این رویداد فرهنگی که البته از سوی بخش خصوصی برگزار شده با تنی چند از عکاسان پیشکسوت و شناخته شده کشور در این باره گپ زدیم.

مریم زندی (عکاس پیشکسوت) که ۴۶ سال است در این حوزه فعالیت می‌کند، درباره موضوع اصلی جشنواره نورنگار که محیط زیست است، اظهار کرد: کلمه محیط زیست را که می‌شنوم قلبم فشرده می‌شود و بابت تمام چیزهایی که از دست داده‌ایم و داریم از دست می‌دهیم احساس بدی دارم. حتما لازم نیست از طبیعت عکس زیبا بگیریم و می‌شود از آن عکس‌های هنرمندانه و عکاسانه هم گرفته شود که لزوما نه زیبایی و نه زشتی را نشان بدهد.

پشت هر مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد/عکاسان طبیعت، خودشان را با محیط زیست وفق دهند

وی درباره تاکید جشنواره بر استیتمنت‌نویسی و ارسال مجموعه عکس، بیان کرد: استیتمنت به بیننده خط می‌دهد و عکاس با آن می‌خواهد افکارش را به مخاطب منتقل کند. تک عکس در بسیاری مواقع ممکن است اتفاقی باشد اما پشت مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد و در زمینه محیط زیست گرفتن مجموعه عکس بهتر عمل می‌کند.

عکاسی از محیط زیست راحت نیست

افشین بختیار دیگر عکاس باسابقه‌ای‌ست که در این باره گفت: همه فکر می‌کنند عکاسی از محیط زیست راحت است اما وارد شدن به این مقوله نیاز به یک فرد محیط زیستی دارد. برای اینکه از درختان کهنسال طبیعت، رودخانه‌ها و دریا عکاسی کنند باید دریایی باشند تا بتوانند آنطور که باید و شاید عکس بگیرند.

وی تاکید کرد: عکاس باید حواسش باشد وقی وارد محیط زیست می‌شود به آن صدمه نزند و برای آن ارزش قائل شود. خوشبختانه نورنگار هر بار به چیزی می‌پردازد که کمتر به آن پرداخته‌اند. ان شاءالله این جشنواره هم با بهترین عکس‌ها همراه باشد و عکاسان خودشان را با محیط زیست وفق بدهند.

پشت هر مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد/عکاسان طبیعت، خودشان را با محیط زیست وفق دهند

طبیعت الهام بخش است

امیرعلی جوادیان، عکاس دیگری است که درخصوص عکاسی از طبیعت گفت: بسیاری از فرهنگ‌های بیگانه طبیعت را منبعی می‌دانند که می‌توانند از آن ارتزاق کنند و بهره بگیرند. در حالی که در تمام فرهنگ ایرانی ما طبیعت را مادر خود می‌دانیم و برایمان الهام‌بخش است. با این رویکرد عکاسان ایرانی می‌توانند نگاهی متفاوت داشته باشند و طبیعت را فقط منبع نبینند.

این عکاس درباره لزوم استیتمنت نویسی نیز بیان کرد: کپشن‌نویسی یعنی این زبان هنری را که ما عکاسان در اختیار داریم و با آن مکالمه می‌کنیم، هرچقدر این زبان غنی‌تر باشد این ارتباط کامل‌تر و بی‌عیب و نقص‌تر است و می‌تواند مخاطب خود را پیدا کند.

پشت هر مجموعه عکس باید تفکر حاکم باشد/عکاسان طبیعت، خودشان را با محیط زیست وفق دهند

کاووس صادقلو (هنرمند) نیز درباره عکاسی از طبیعت اذعان کرد: چقدر ما زیبایی در محیط زیست ایران داریم و چه بسا پرداختن به این زیبایی‌ها حتی در کویر منجر به این شود که افرادی آنجا سرمایه‌گذاری کنند. اطلاع‌رسانی در این خصوص مهم است. اینکه چه کسانی از نمایشگاه آثار برگزیده بازدید می‌کنند و آنها جذب نمایشگاه می‌شوند نیز اهمیت دارد. شاید اینگونه بتوانیم جذب توریست داشته باشیم یا افرادی را به سرمایه‌گذاری ترغیب کنیم.

افشین شاهرودی، مسعود زنده روح کرمانی، نادر داودی، صادق میری و سعید محمودی ازناوه پنجمین دوره از جشنواره عکس نورنگار را داوری کردند و مراسم اختتامیه آن امروز ساعت ۱۴ در فرهنگستان هنر برگزار می‌شود و سپس نمایشگاه آثار برگزیده نیز در گالری خیال شرقی موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز