حال و روز ناخوش این روزهای استاد حسن ناهید/استاد محجوب موسیقی ایران در بستر بیماری است
حسن ناهید استاد و پیشکسوت نینوازی کشورمان این روزها به دلیل دست و پنجه نرم کردن با چند بیماری، احوال خوبی ندارد و ماههاست که گرفتار بستر بیماری شده است.
حسن ناهید در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت جسمیاش گفت: مدتها بود که از مشکل قلبی رنج میبردم و یکی از رگهای قلبم حدود 95 درصد و دو رگ دیگر حدود 60 درصد مسدود شده بودند که پیش از عید نوروز مورد عمل جراحی قرار گرفتم و پزشکان معالجم برایم بالن کار گذاشتند.
این موزیسین و پیشکسوت نینوازی در ادامه افزود: متاسفانه چندی پیش نیز بر اثر زمین خوردن دندهام دچار ترکخوردگی شده و پزشک معالجم تاکید کرده که استراحت مطلق داشته باشم. از طرف دیگر مدتهاست که به دلیل مشکلاتی که برای دندانهایم به وجود آمده، نتوانستهام نوازندگی کنم و اخیرا هم برخی از دندانهایم را کشیدهام.
وی همچنین عنوان کرد: این درحالی است که از برخی بیماریهای دیگر نیز رنج میبرم و مجبور هستم بهطور روزانه از داروهای مختلفی استفاده کنم و آمپول بزنم. مجموع همه این عوامل و بیماریها باعث شده تا مدتها در بستر بیماری باشم و روزهای سختی را پشت سر بگذارم.
حسن ناهید گفت: با این وجود دلم میخواهد سال جدید و فرا رسیدن بهار را به مردم کشورم تبریک بگویم و برای همه آرزوی سلامتی و خوشبختی و شادکامی کنم. امیدوارم امسال برای اهالی موسیقی نیز سال پربار و درخشانی باشد و خبرهای خوبی را در پیش رو داشته باشیم.
این نوازنده 74 ساله، سابقه همکاری با ارکستر گلها (به رهبری روحالله خالقی)، ارکستر صبا (به رهبری حسین دهلوی) و ارکستر پایور (به رهبری فرامرز پایور) را در کارنامه خود دارد و در کنسرتهای بسیاری در داخل و خارج از ایران به هنرنمایی پرداخته است. او همچنین با خوانندگانی چون حسین قوامی، محمدرضا شجریان، محمود محمودی خوانساری و عبدالوهاب شهیدی همکاری داشته است.
حسن ناهید چندی پیش نیز درباره نحوی ورودش به عرصه موسیقی به ایلنا گفته بود: در سال 1332 که نوازندگی نی هفت بند را شروع کردم و 10 سال بیشتر سن نداشتم در کل ایران تنها یک نوازنده نی به این صورت وجود داشت و آن هم استاد کسایی بود. ساز نیچوپانی در مناطق مختلف ایران وجود داشت که به درد اجرای موسیقی دستگاهی نمیخورد. اما در زمینه نی هفت بند فقط در اصفهان نوازنده داشتیم. نی هفت بند از "هفت بند" و "شش گره" تشکیل شده است و به درد اجرای موسیقی دستگاهی میخورد. من در آن زمان در شیرزا بودم. من زمانی به اصفهان آمدم و یک نی هفت بند از یک نوازنده دورهگرد خریدم و با نگاه کردن به او بهصورت خودآموز شروع به تمرین کردم. در هفده سالگی هم راهی تهران شدم و به برنامه گلها راه پیدا کردم. در آن زمان استاد حسین دهلوی خدمت بزرگی با یاد دادن نت به من انجام داد و بعد هم مرا به مرحوم نصرتالله خان گلپایگانی معرفی کرد و بعدها با هوشنگ ظریف و محمد اسماعیلی و افلیا پرتو آشنا شدم. در سال 1339 دو نوازنده نی در ایران بودیم.