آغاز به کار انجمن ادبی دانشگاه تهران با نکوداشت قیصر امینپور
آیین گشایش انجمن ادبی دانشگاه تهران با نکوداشت یاد و خاطره قیصر امینپور، سهشنبه (۱۷ بهمن ماه) ساعت ۱۵ در باغ موزه نگارستان، برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، این مراسم با حضور مجید سرسنگى (معاون فرهنگ دانشگاه تهران) حضور و شعرخوانی ساعد باقری، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا عبدالملکیان، سهیل محمودی، محمدعلی بهمنی، افشین علا، اسماعیل امینی، سعید بیابانکی، حسین آهی، عبدالجبار کاکایی، حمیدرضا شکارسری، بیوک ملکی، فریبا یوسفی و علیرضا بدیع برگزار خواهد شد.
مجید سرسنگى (معاون فرهنگى دانشگاه تهران) در زمینه آغاز به کار انجمن ادبى دانشگاه تهران، گفت: یکى از رویکردهایی که ما در این چند سال در حوزه فرهنگى دانشگاه تهران داشتیم این است که سلیقههاى مختلف دانشجویان محملى براى فعالیتهاى فرهنگى پیدا کند. حوزه ادبیات و شعر یکى از حوزههایى است که به شدت دانشجویان به آن علاقه دارند. ما در دانشگاه، دانشگاه ادبیات داریم که اساتید برجستهاى در آنجا یا درس دادند و بودند و یا در حال حاضر هستند. مثل مرحوم قیصر امینپور، استاد شفیعی کدکنى که خوشبختانه در حال حاضر هم حضور دارند و دانشجویان از محضر درس ایشان استفاده مىکنند.
وى افزود: بنابراین فکر کردیم که تشکیل یک انجمن ادبى مىتواند در جذب استعدادهاى جوانى که در دانشگاه هستند در حوزه ادبیات و شعر مفید باشد و بسترى را فراهم کند که این دانشجویان و همچنین اساتید بتوانند در این انجمن ادبى هم بیاموزند و هم به دیگران آموزش دهند.
معاون فرهنگى دانشگاه تهران، اظهار داشت: نکته دیگر این است که یکى از مسائلى که دانشگاه همیشه از آن رنج مىبرده؛ عدم ارتباط با جامعه بوده است؛ در حوزههاى علمى هم این موضوع بوده و در حوزههاى فرهنگى و هنرى هم هست، یعنى به عنوان مثال اساتیدى که در دانشگاه در حوزه شعر کار مىکنند خیلى در جامعه شناخته شده نیستند و با جامعه ارتباطى ندارند، نه تاثیرى در جامعه مىگذارند و نه تاثیر از جامعه مىگیرند؛ البته عموما این طور است و استثناهایى هم بوده است.
سرسنگى در ادامه عنوان کرد: فکر کردیم ایجاد یک انجمن ادبى مىتواند نقش اساتید و دانشجویان ادبى دانشگاه را در محیط حرفهاى ادبیات و شعر کشور بیشتر کند و به نوعى ما بتوانیم در حوزه ادبیات و شعر جریانسازى و نقشآفرینى کنیم.
وى افزود: این دو هدف اساسى بود که باعث شد تصمیم به تأسیس انجمن ادبى بگیریم؛ البته اهداف خردترى هم دارد مثل اینکه باعث مى شود فضایى داشته باشیم که عموم مردم، دانشجویان و علاقمندان بتوانند در جلسات ادبى شرکت کنند و از آن بهره ببرند.
معاون فرهنگى دانشگاه تهران، گفت: در مجموع قرار است فعالیت هایى که در باغ موزه نگارستان انجام مىشود، چند بعدى شود؛ ایده ما این است که باغ موزه نگارستان تبدیل به یک مرکز فرهنگى هنرى جامع شود و تنها یک موزه براى نگهدارى چند شئ نباشد به همین دلیل سعى کردیم فعالیتهاى متنوعى را در باغ موزه نگارستان طراحى کنیم ازجمله نگارخانههاى تجسمى، برنامههاى هنرى و ادبى و برنامههایى براى کودکان و نوجوانان، برنامههایى براى بازشناسى هویت علمى و فرهنگى دانشگاه تهران و... ایجاد انجمن ادبى و حضور آن در باغ موزه نگارستان در راستاى این اهداف نیز هست.
مجید سرسنگى در پایان، افزود: این انجمن ادبى فرهنگى به همت اداره کل فرهنگى و اجتماعى دانشگاه تهران و دانشجویان فعال در کانونهاى و انجمنهاى علمى دانشجویى ادبى دانشگاه و تعدادى از شعرا و ادباى بنام کشور، آغاز به کار خواهد کرد. امیدواریم که در ادامه کارش با حضور اساتید و دانشجویان، تبدیل به یکى از حلقههاى مهم ادبیات و شعر کشور شود.
حضور در این مراسم برای عموم آزاد است و علاقهمندان میتوانند به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ موزه نگارستان، تالار روح الامینی مراجعه کنند.