جزئیات چهاردهمین جشنواره فیلم صد اعلام شد
نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ ظهر امروز یکشنبه دوم دی ماه در ساختمان سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نشست محمدرضا جعفریان اظهار کرد: جشنواره صد جزوی از میراثهای حوزه هنری است که ما در این دوره آن را توسعه و ارتقا دادیم تا بتوانیم گنجینهای که به دستمان رسیده را به هدف اصلیاش نزدیکتر کنیم. دوره سیزدهم دو سال پیش برگزار شد، اتفاقات خوبی در این رویداد رخ داد و آثار خوبی داشتیم. امسال در دوره چهاردهم رسم پیشین جشنواره را خواهیم داشت، چندین جلسه با دبیری آقای منصوری داشتیم و یکی از محورهایی که انتخاب شد موضوع این روزهای جامعه، کشور و جهان و در واقع موضوع فلسطین است که در جشنواره ما محوریت دارد. این دوره هم یک تقدیر در نظر گرفتهایم و اختتامیه این دوره کمی دیرتر برگزار میشود.
جعفریان گفت: جشنواره صد برای دیده شدن کسانیکه در سینما تا امروز دیده نشدهاند کارکرد دارد و در زمانیکه با فضای مجازی فیلمها با قالبهای کوتاهتر رواج پیدا کرده است، قالب فیلمهای صد ثانیهای برای ما موضوعیت پیدا کرده و جشنواره از این منظر برایمان مهم است.
یوسف منصوری دبیر جشنواره نیز در بخش دیگر این نشست اظهار کرد: ویژگی جشنواره صد این است که علاوه بر اینکه تمرین و مشقی برای ورود جوانان علاقهمند برای ورود به سینماست کارکرد مهمی دارد که آن هم مختصرگویی و ایجاز برای رساندن پیام است و فکر میکنم از این طریق میتوانیم نگاه و دغدغه خودمان را به جامعه هدفمان منتقل کنیم. به همین دلیل شورای سیاستگذاری جشنواره فجر کار متفاوتتری دارد و باید هم حواسش به دوستان علاقهمند و فعال در سینما باشد و تعهدش به این عزیزان را داشته باشد و هم ویژگی ایجازگویی را از دست ندهد.
وی افزود: دو سال گذشته که سیزدهمین دوره جشنواره را داشتیم در مجموع ۱۳ دوره ۱۹۰۰۴ فیلم به جشنواره ارسال شد که در دوره سیزدهم تعداد کل آثار ۴۶۲۲ بود. اتفاق خوشایندی که پارسال رخ داد اکرانی در کشورهای صربستان، اسلواکی و... بود که برای فیلمسازان جوان خوشایند بود.
دبیر این رویداد گفت: باید در این دوره برندبوک و هویت بصری جدیدی در نظر میگرفتیم و لازم بود جشنواره بروزرسانی شود و در همین راستا لوگوی جشنواره صد تغییر کرده است. شورای سیاستگذاری ما با آقایان احمدرضا درویش، شهیدیفر، حمیدی مقدم، جاوید و خانم پیرهادی تشکیل شده است.
وی افزود: جشنواره چهاردهم در سه بخش ملی برگزار خواهد شد. عنوان اولین بخش ایران عزیز است که در این بخش پذیرای فیلمسازان ایرانی هستیم. پیشرفت، امید، میهندوستی، زیبایی، اقتصاد و ثروت ملی، اخلاق و خانواده عناوین مدنظر جشنواره در این بخش هستند. بخش بینالمللی با عنوان کرامت انسانی برگزار خواهد شد و عناوینی مثل عدالت و آزادی، نوعدوستی، صلح و فضایل اخلاقی مدنظر این بخش جشنواره هستند. این دوره جشنواره صد یک ویژگی و تفاوتی دارد که مربوط به بخش سوم میشود و تحت عنوان بخش فراصد برگزار خواهد شد و عنوانش فلسطین آزاد است و مخاطب میتواند تا سیصد ثانیه در این بخش فیلم داشته باشد. این بخش محدود به فلسطین نیست و به همه اتفاقات منطقه میپردازد. مبارزه با اشغالگری، حقوق کودکان و زنان، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسلکشی از عناوین این بخش هستند.
منصوری درباره جوایز این رویداد گفت:جوایز در بخش ملی به آثار داستانی، پویانمایی و مستند اهدا میشود. در بخش ملی به فرد برگزیده تندیس جشنواره و مبلغ یک میلیارد ریال و به فرد دوم دیپلم افتخار و جایزه ۷۰ میلیون تومانی اهدا خواهد شد. در بخش بینالملل ۱۵۰۰ یورو به برگزیدگان داده میشود و در بخش فراصد سه اثر برگزیده ۲۰۰ یورو داده میشود.
در ادامه این نشست جعفریان درباره تعداد بالای جشنوارههای سینمایی اظهار کرد: تنوع و تکثر جشنواره اتفاقا اتفاق خوب و جشنوارههای مختلف موجب پوشش همه نوع سلیقه میشود.
جعفریان درباره تولیدات مرکز فیلم سوره گفت: در سازمان سوره سیزده فیلم سینمایی تولید کردیم، بیش از نیمی از این آثار فیلم اولی بودند، در حال حاضر سالی یک انیمیشن سینمایی تولید میکنیم و در تلاش هستیم که سالی دو انیمیشن سینمایی تولید کنیم و فکر میکنم انیمیشنهایمان را امسال به جشنواره نمیدهیم چون جشنواره توجهی به آثار کودک و نوجوان ندارد و سال گذشته برخورد بدی با آثار انیمیشن شد.
منصوری تاکید کرد: جشنواره شورت شورا فیلم بازار فیلم ندارند و بخش بینالملل سازمان سینمایی سوره فیلمکوتاههای انیمیشن خوبی پیدا کرده اما بسته فیلمهای صد ثانیهای بازار ویژهای ندارد.