خبرگزاری کار ایران

شناسایی یکی از کهن‌ترین استقرارهای انسانی دشت مشهد

شناسایی یکی از کهن‌ترین استقرارهای انسانی دشت مشهد
کد خبر : ۱۴۱۲۸۴۱

سرپرست هیئت باستان‌شناسی کاوش تپه قادرآباد مشهد از گمانه‌زنی به‌منظور تعیین حدود عرصه و حریم این محوطه خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، محمد صادق داوری (سرپرست هیئت باستان‌شناسی کاوش تپه قادرآباد مشهد) گفت: این برنامه میدانی با پشتیبانی مالی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان رضوی و با مجوز پژوهشگاه انجام شد. 

این باستان‌شناس افزود: متأسفانه این تپه باستانی طی دهه‌های اخیر متحمل آسیب‌های زیادی بر اثر خاکبرداری‌های غیرمجاز شده و وسعت کنونی آن (عرصه ظاهری‌اش) کمتر از ۱۰۰۰ متر مربع است. 

او اظهارکرد: بر اساس بررسی مواد سطحی، توالی استقراری در این تپه متعلق به دوره‌نوسنگی تا عصر مفرغ است که بدین ترتیب یکی از کهن‌ترین استقرارهای انسانی حوضه رودخانه کَشَف‌رود (دشت مشهد) به‌شمار می‌رود. 

سرپرست هیئت باستان‌شناسی با اشاره به اینکه آگاهی‌های بسیار کمی از دوره‌نوسنگی استان خراسان رضوی در دست است تصریح‌کرد: امید می‌رود که پس از انجام برنامه تعیین عرصه و حریم این محوطه، پژوهش‌های جامع‌تر باستان‌شناسی در آن ادامه یابد. 

داوری در پایان گفت: برنامه تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی با مشارکت تعدادی از باستان‌شناسان استان و دانشجویان باستان‌شناسی انجام شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز