خبرگزاری کار ایران

آخرین فرعون مصر چه قیافه‌ای داشت؟

آخرین فرعون مصر چه قیافه‌ای داشت؟
کد خبر : ۱۳۸۷۸۱۰

شاید یکی از سوالاتی که در ذهن تاریخ باقی مانده تصویر واقعی پادشاهان عصر باستان باشد که یکی از معروفت‌ترین آن‌ها کلئوپاترا آخرین فرعون مصر است.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، کلئوپاترا هفتم ممکن است مشهورترین زن در دنیای باستان باشد. کلئوپاترا هفتم از حدود ۵۱ تا ۳۰ قبل از میلاد سلطنت کرد و آخرین فرمانروای سلسله بطلمیوسی بود که نزدیک به ۳۰۰ سال بر مصر حکومت کرد. چهره او روی تعداد انگشت شماری از آثار باستانی از جمله سکه‌ها و یک نقش برجسته جاودانه شده است. شاید شناخته شده‌ترین تصویر او نقش برجسته‌ای در معبد دندرا در مصر باشد که او را در کنار پسرش سزاریون نشان می‌دهد. 

اما علیرغم این تصاویر باستانی، ما در واقع اطلاعات بسیار کمی در مورد ظاهر قدرتمندترین زن جهان باستان داریم. در سال‌های اخیر، این مناقشه بر یک موضوع بحث‌برانگیز متمرکز شده است: پوست کلئوپاترا چه رنگی بود؟ 

با توجه به آنکه جسد کلئوپاترا هرگز پیدا نشده است و سوابق تاریخی نیز سرنخ‌های زیادی برای ما باقی نگذاشته‌اند از این رو توصیف چهره واقعی این فرعون باستانی دشوار است. 

آخرین فرعون مصر چه قیافه‌ای داشت؟

رنگ پوست کلئوپاترا چه بود؟ 

آثاری که امروز داریم زیاد نیستند. آن‌ها شامل سکه‌های ضرب شده از او هستند که در سایت Taposiris Magna در مصر پیدا شده است. تعدادی مجسمه وجود دارد که ممکن است کلئوپاترا هفتم را به تصویر بکشد که اکنون در موزه‌های پراکنده در سراسر جهان قرار دارند. با این حال، منشأ این مجسمه‌ها نامشخص است و اینکه آیا آن‌ها واقعاً کلئوپاترا هفتم را به تصویر می‌کشند یا خیر مورد بحث است. در کل، این آثار و نقش برجسته در دندرا، چیز زیادی در مورد ظاهر او به ما نمی‌گوید. 

اندرو کنریک (محقق مدعو در دانشگاه آنگلیای شرقی در بریتانیا) معتقد است: مجسمه‌ها و مجسمه‌ها به‌عنوان نمایش جنبه‌های مختلف یک فیگور در نظر گرفته شده‌اند، نه اینکه شبیه به واقعیت باشند. علاوه بر این، ما هویت مادر یا مادربزرگ پدری کلئوپاترا را نمی‌دانیم، به این معنی که ممکن است کلئوپاترا تبار آفریقایی داشته باشد. آنچه که ما می‌دانیم این است که پدر کلئوپاترا یونانی بود و او خود را یونانی می‌دانست - اگرچه او خود را مصری به تصویر می‌کشید. 

با این حال، زاهی حواس (وزیر سابق آثار باستانی مصر) معتقد است که اصل و نسب یونانی او به وضوح به یک پاسخ اشاره دارد آن هم این است که کلئوپاترا سیاه‌پوست نبود. 

با این حال تحقیقاتی روی استخوان‌های آرسینوی چهارم که تصور برآن است که خواهر کلئوپاتران بوده، نشان می‌دهد که مادرشان آفریقایی‌تبار بوده. با این وجود هیچ ایده‌ای وجود ندارد که مادر کلئوپاترا و آرسینو چه کسانی بوده‌اند. درکل می‌توان گفت با توجه به آنکه در عصر باستان آنچنان که در عصر حاضر به رنگ پوست توجه می‌شود، این امر مورد توجه نبود از این رو اطلاعات دقیقی درخصوص کلئوپاترا، شکل و شمایل و رنگ پوستش در دست نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز