خبرگزاری کار ایران

تخمین یک و نیم میلیون سال قدمت برای سرطان در انسان

تخمین یک و نیم میلیون سال قدمت برای سرطان در انسان
کد خبر : ۱۳۵۶۰۵۹

محققان موفق شدند یکی از اولین موارد شناخته شده سرطان را در استخوان انگشت پای یکی از اجداد اولیه انسان کشف کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، سرطان ممکن است یک بیماری مدرن به نظر برسد، اما قرن‌هاست که انسان را تحت تاثیر قرار داده است. دانشمندان بقایای بسیاری از انسان‌های ماقبل تاریخ را کشف کرده‌اند که نشان‌دهنده وجود سرطان است. اما باید دید اولین مورد سرطان ثبت شده کدام است و اولین باری که انسانها در متون پزشکی درباره آن نوشتند، چه بود؟ 

اولین شواهد سرطان انسان مربوط به یکی از خویشاوندان اولیه انسان است که حدود ۱.۷ میلیون سال پیش می‌زیست. این فرد، احتمالاً از گونه Paranthropus robustus یا Homo ergaster بوده که با یک تومور بدخیم در استخوان انگشت پای چپ خود زندگی می‌کرد. باستان‌شناسان بقایای اسکلت را در غار Swartkrans کشف کردند. 

هنگامی که محققان اسکن‌های سی تی اسکن فسیل استخوان انگشت پا را با تصاویری از موارد امروزی استئوسارکوم، شکل تهاجمی سرطان که از سلول‌های تشکیل دهنده استخوان شروع می‌شود، مقایسه کردند، بلافاصله ظاهر متمایز استئوسارکوم شبیه گل کلم را تشخیص دادند. 

به گفته انجمن سرطان آمریکا، امروزه استئوسارکوم یکی از شایع‌ترین سرطان‌های استخوان در انسان است و می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اگرچه اغلب در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان که هنوز در حال رشد هستند دیده می‌شود. با وجود آنکه محققان هنوز سن این فرد ماقبل تاریخ را تخمین نزده‌اند اما این احتمال وجود دارد که این فرد بالغ بوده باشد. البته مطالعات محققان در سال‌های گذشته نشان از کشف یک تومور خوش خیم در یکی از خویشاوندان انسان با قدمت ۱.۹میلیون سال به نام Australopithecus sediba هم دارد که در آفریقای جنوبی بدست آمده. 

اگرچه استخوان انگشت ۱.۷ میلیون‌ساله اولین مورد سرطان شناخته شده در یک هومینین است (گروهی که انسان‌های امروزی را نیز دربرمی‌گیرد) اما در ۳۰۰۰ قبل از میلاد ایمهوتپ (ریاضیدان، پزشک و معمار مصر باستان) نیز مطالبی را نوشته است که به پاپیروس ادوین اسمیت معروف شد. او در این متن، ۴۸ مورد پزشکی، از جمله چندین مطالعه موردی در مورد سرطان سینه را شرح داد. 

تخمین یک و نیم میلیون سال قدمت برای سرطان در انسان

این متن به صورت هیراتیک (یک سیستم نوشتاری مصر باستان و یکی از خطهای قدیمی که پس از خط هیروگلیف اختراع شد) نوشته شده بود و بعداً توسط باستان‌شناس آمریکایی، به انگلیسی ترجمه شده. در این متن، ویژگی‌های انواع مختلف تومورها، از جمله «تومورهای روغنی» و «تومورهای جامد» توصیف شده است. در این پاپیروس که دربردارنده مطالب پزشکی است، نه تنها اجمالی از چگونگی استفاده از پزشکی جراحی در هزاران سال پیش توسط مصریان باستان، نقل شده بلکه برخی از اولین شواهد ثبت شده سرطان را نیز ارائه شده است. با این وجود اطلاعاتی از چگونگی بوجود آمدن سرطان در دوران ماقبل تاریخ در دست نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز