خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

بزرگترین موزه باستان‌شناسی شمال غرب کشور در مشگین شهر/ پل‌های معلق، گردشگری اردبیل را متحول کردند/ تخفیف مراکز آب‌درمانی و اقامتی تا ۲۰ اسفند

بزرگترین موزه باستان‌شناسی شمال غرب کشور در مشگین شهر/ پل‌های معلق، گردشگری اردبیل را متحول کردند/ تخفیف مراکز آب‌درمانی و اقامتی تا ۲۰ اسفند
کد خبر : ۱۳۳۶۸۱۷

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از ساخت بزرگترین موزه باستان‌شناسی شمال غرب کشور در مشگین شهر و طراحی برندی مختص اردبیل برای صنایع‌دستی خبر داد.

به گزارش خبرنگارایلنا، حسن محمدی ادیب (مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل) با اشاره به رویداد اردبیل ۲۰۲۳ گفت: با آغاز سال ۲۰۲۳ فعالیت‌های ما نیز با تشکیل ستاد استانی رویداد ۲۰۲۳ آغاز و شرح وظایف دستگاه‌ها تبیین شده است. در این راستا ۱۸ برنامه مصوب این رویداد به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شده است. در این میان شاهد برگزاری دو رویداد بین‌المللی خواهیم بود. یکی از این رویدادها برگزاری نشست سفرای کشورهای عضو اکو است که در ماه می‌برابر با اردیبهشت ماه، در استان اردبیل برگزار می‌شود. این نشست همزمان با همایش کوچ عشایر برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو را نیز خواهیم داشت. این نشست نیز مهرماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود. در حاشیه این نشست‌ها برگزاری و ایجاد تعامل با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را خواهیم داشت و اجرای دو سمینار علمی نیز در برنامه جای گرفته است. یکی از سمینارها در حوزه گردشگری سلامت است که توسط دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار می‌شود و سیمنار دیگر در حوزه سرمایه‌گذاری در گردشگری استان اردبیل با محوریت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار خواهد شد. 

محمدی ادیب با تاکید برآنکه هرچند اردبیل از نظر وسعت در زمره استان‌های کوچک کشور قرار می‌گیرد اما از نظر جذابیت‌های گردشگری دارای بیشترین و متنوع‌ترین جاذبه‌هاست، گفت: از نظر تاریخی، اردبیل یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های بشیری رادر خود جای داده. از نظر جاذبه‌های طبیعی نیز قله سبلان را داریم و دریاچه‌ای که بر روی قله قرار دارد. حتا میراث جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی نیز گردشگران مشتاق به این حوزه را جذب می‌کند. در این میان قصد داریم با مجموعه‌ای از رویکردها در حوزه گردشگری و جذب توریست ورود کنیم. ضمن آنکه در حوزه گردشگری سلامت و آب‌درمانی نیز جاذبه‌های مطرحی داریم که می‌توانند در این حوزه فعال عمل کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: بیشتر گردشگران استان اردبیل برای استفاده از آبگرم‌ها و چشمه‌های آب معدنی به این استان سفر می‌کنند و به نوعی گردشگران آب درمانی هستند. این روزها در دوران پساکرونا شاهد آغاز و رونق فعالیت هتل‌ها و مجموعه‌های آب‌درمانی هستیم و با وجود آنکه این روزها به دلیل سرمایه هوا مسافر زیادی به اردبیل سفر نمی‌کنند اما با برنامه‌ریزی انجام شده و تخفیفات ارائه شده در قالب حراج سفر که تا ۲۰ اسفند ارائه می‌شود، شاهد حضور گردشگران هستیم. حتادر تعطیلات بهمن و اسفند با تکمیل ظرفیت مراکز اقامتی و هتل‌ها تا ۸۰ درصد بودیم. 

او درخصوص شهرهایی که بیشترین مسافران را جذب می‌کنند و مقصد گردشگران استان اردبیل هستند، گفت: سرعین و مشگین شهر، هیر و اردبیل از جمله شهرهای پر مسافر استان هستند. همچنین پل‌های معلق استان جاذبه‌ای ایجاد کردند که مسافران به سمت این استان بیایند. طولانی‌ترین پل معلق خاورمیانه در مشگین شهر و اولین پل تمام شیشه‌ای خاورمیانه را در هیر داریم و همچنین طرح پل معلق دیگری پیشنهاد شده که در طی فرآید صدور موافقت اصولی و ساخت هستیم. از زمانی که پل معلق مشگین شهر فعال شد حوزه گردشگری این شهر را متحول کرد. این انتظار وجود دارد که سایر پل‌های معلق در شهرهای مختلف استان نیز سبب افزایش فزاینده تعداد گردشگران شوند. 

به گفته محمدی ادیب به دلیل شیوع کرونا و… شاهد کاهش تعداد گردشگران خارجی در استان اردبیل هستیم اما سعی برآن است تا بتوان گردشگران بیشتری را جذب کرد. با تورلیدرها و تورگردانان تفاهم‌هایی انجام شده همچنین امید است تا رویداد ۲۰۲۳ بتواند روند جذب گردشگر خارجی را تسریع کند. 

۱۰ محوطه برای کاوش باستان‌شناسی در ۱۴۰۲

او درخصوص وضعیت مرمت و احیا بناهای تاریخی استان اردبیل نیز گفت: مجموعه ۲۶ پروژه در دست اجرا داریم. مجموعه بازار تاریخی اردبیل، مجموعه میراث جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی را در دست مرمت داریم. همچنین در حال تکمیل بزرگترین موزه باستان‌شناسی شمال غرب کشور در مشگین شهر و در جوار مقبره شیخ حیدر هستیم. 

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل حدود ۱۰ محوطه برای کاوش در سال ۱۴۰۲ در این استان در نظر گرفته شده که در این میان پروژه‌هایی که نیازمند نجات بخشی باشند در فرصت نخست انجام خواهند شد. 

صنایع دستی و برندی خاص برای اردبیل

او با اشاره به آنکه دو شهر از شهرهای استان اردبیل در زمره شهرهای ملی صنایع دستی جای گرفته‌اند، گفت: شهر اصلاندوز به عنوان شهر ملی ورنی و شهر عنبران به عنوان شهر ملی گلیم ثبت شده و هنرمندان و صنعتگران زیادی در استان مشغول کار هستند که مجموعه آن‌ها به حدود ۳۰ هزار نفر می‌رسد که در حوزه صنایع دستی مشغول به کار هستند. بزرگترین چالش این حوزه بازاریابی و برندسازی است و ما درصدد تعریف برندی مختص اردبیل هستیم که بتوانیم در قالب آن در نمایشگاه‌ها و سایر حوزه‌ها ورود کنیم. این برند هنوز مصوب نشده و نیاز است تا در ستاد استانی مصوب شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز