کارگردان مستند ««کهنه سرباز» مطرح کرد؛
جشنواره «سینما حقیقت» بر آینده کاری مستندسازان تاثیرگذار است/ دردسرهای ساخت یک مستند پرتره
مستند «کهنه سرباز» به کارگردانی جابر مطهریزاده روایتی از زندگی یک خانواده است که تحت تاثیر جنگ و پیامدهای آن هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جابر مطهریزاده کارگردان مستند «کهنه سرباز» که در بخش جایزه شهید آوینی پانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» نمایش دارد، درباره این مستند که پرتره یک خانواده است و به صورت مشاهدهگر روایت میشود، گفت: «کهنه سرباز» روایت زندگی خانوادهای است که با وجود گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ هنوز هم با آن مواجه هستند و میخواهند بنیان خانواده خود را حفظ کنند.
او ادامه داد: سالهاست این خانواده را میشناسم و از حدود پنج سال پیش برای ساخت آن تلاش کردم، اما نه تنها از من حمایتی نمیشد بلکه موانعی مقابل پایم قرار میگرفت، در نهایت با همت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، طرح این مستند در سال ۱۳۹۸ تصویب و تولید آن از همان زمان آغاز شد.
کارگردان مستند «دیدهبان» درباره همکاری سوژه مستند با گروه تولید توضیح داد: کاراکتر مرد خانواده که به عنوان نقش اول فیلم شناخته میشود، کاراکتر عجیبی است و نمیتوان به راحتی با او ارتباط برقرار کرد؛ او بارها ما را از خانهاش بیرون کرد، جلوی فیلمبرداری را گرفت و اجازه حضور عوامل در صحنه فیلمبرداری را نمیداد اما همه این دردسرها، به ساخت آن میارزید. ذات مستند آگاهیبخشی است و باید به اینگونه موضوعات نیز توجه شود.
این کارگردان در پاسخ به این پرسش که فکر میکند کدام بخش از فیلمش در جشنواره «سینماحقیقت» مورد توجه داوران قرار میگیرد، گفت: تدوین فیلم مستند «کهنه سرباز» باوجود سن و تجربه کم تدوینگر به خوبی انجام شده، پس امکان دیده شدن آن وجود دارد، از طرف دیگر دوست دارم کاراکتر فیلم توسط مردم و مسئولان دیده شود تا نسبت به حضور افرادی از این جنس آگاه باشیم.
مطهریزاده در جواب این پرسش که تجربههای شهید مرتضی آوینی چقدر در تربیت یک نسل فیلمساز تاثیرگذار بوده است، خاطرنشان کرد: تجربههای شهید آوینی موج نویی را وارد سینمای مستند کرد که تا سالهای سال میتواند مورد استفاده فیلمسازان قرار گیرد. امیدوارم که شرایط دیده شدن فیلمهای بخش شهید آوینی برای همه فیلمها به صورت یکسان باشد.
او درباره جشنواره «سینماحقیقت» گفت: «سینماحقیقت» تخصصیترین و حرفهایترین جشنواره در ایران است که بر آثار درحال تولید و آینده کاری مستندسازان تاثیرگذار است، امیدوارم فیلمهای راه نیافته به این جشنواره، بستری برای به نمایش درآمدن داشته باشند. امیدوارم مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به عنوان متولی جشنواره «سینماحقیقت» بستری را برای اکران آنلاین یا فیزیکی فیلمها در طول سال به وجود آورد و نمایش آنها تنها به روزهای جشنواره محدود نشود.
پانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه برگزار میشود.