خبرگزاری کار ایران

کتابداران و کتاب‌خوانان برتر تهران تقدیر شدند/ ضرورت ایجاد تحول در صداوسیما

کتابداران و کتاب‌خوانان برتر تهران تقدیر شدند/ ضرورت ایجاد تحول در صداوسیما
کد خبر : ۱۱۵۹۱۱۷

مراسم تجلیل از مروجان و کتابداران نمونه استان تهران با حضور مسئولان کشوری و استانی و دوستداران کتاب در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

به گزارش ایلنا، آیین تقدیر از مروجان کتاب، کتابداران و مسئولان برتر کتابخانه‌های استان  تهران روز چهارشنبه ۲۶ آبان ماه همزمان با سومین روز از بیست و نهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور دکتر سید عباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، دکتر حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما، مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد، محمدهادی ناصری طاهری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران و جمعی از کتابداران و  مروجان کتابخوانی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در این مراسم با تشکر از کتابداران  و کارکنان اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان برای خدمات ارزنده‌ای که در دوران کرونا انجام دادند، عنوان کرد: کتابداران در راستای انجام ماموریت شریف فرهنگی خود جانانه تلاش کرده اند، حتی در ایامی که بسیاری از فعالیت ها به دلیل شیوع ویروس کرونا با محدودیت مواجه بود بسیاری از کتابداران از هر فضا و فرصتی چه از کتابخانه و چه از منزل برای ارائه ماموریت فرهنگی خود در این دوران استفاده کردند

محمد هادی ناصری طاهری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران در این مراسم با اشاره به فعالیت های اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران در دوران کرونا گفت: یکی از افتخارات کتابخانه های عمومی استان تهران که به واسطه تلاش های همکاران و کتابداران طی این مدت رقم خورد تهیه ، تولید و انتشار حدود ۱۹۰ دقیقه تولیدات تصویری بود؛ که با توجه به محدودیت هایی ایجاد شده  در همان هفته اول محدودیت ها با توجه به قرارگیری اجباری مردم از اسفندماه در قرنطینه که فراغت بیشتری داشتند، تولیدات تصویری را تهیه و در شبکه های اجتماعی مجازی در اختیار مردم شریف قرار گرفت. همچنین از اردیبهشت ۹۹ فعالیتی با عنوان "مدرسه دانایی" را آغاز کردیم.

مدرسه دانایی اقدامی نو بر اساس نیاز مخاطبان

وی ادامه داد: در دوره ای که بسیاری از نهادها و ارگان ها به دلیل شیوع ویروس کرونا با یک رکود موجه در فعالیت ها مواجه بودند ما در اداره کل کتابخانه‌های عمومی این خدمت جدید به نام "مدرسه دانایی" را بر اساس ظرفیت فضای مجازی و آموزش الکترونیک تعریف و راه اندازی کرده و سعی کردیم نیازهایی که از سوی مخاطبان و کاربران کتابخانه های عمومی در کتابخانه ها که پیش از کرونا انجام می شد به اضافه نیازهای درخواستی جدید و با توجه به سند پژوهشی که در نهاد کتابخانه های عمومی براساس نیازهای آموزشی کاربران کتابخانه های عمومی  تدوین شده بود، براساس تمام این موارد بسته هایی آماده کردیم.

ناصری تصریح کرد:مدرسه دانایی در سه نوبت برگزار شد و یکی دیگر از نقاط مورد توجه این اقدام بررسی نقاط ضعف و قوت طرح بود که در هر نوبت مشکلات هر دوره نسبت به دوره قبل بررسی و نیز راهکارهای آن  در نظر گرفته شد و سعی شد مسیر بالنده ای بر اساس این ظرفیت طی شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران گفت: در مجموع ۵۶۷۰ نفر در سه دوره مدرسه دانایی شرکت کردند، ۴۰ کارگاه برگزار و ۳۱۶ ساعت آموزش، ارائه شد و امیدواریم این مسیر همچنان ادامه داشته باشد و بتوانیم بر اساس نیاز مخاطبان خدمت هایی را طراحی و ارائه دهیم و بر اساس نیاز مخاطبان در این فضای فرهنگی کشور حرکت کنیم.

ترویج کتابخوانی در رسانه امری ضروری است و هر کتابدار در نقش رسانه‌ای فعال نقش‌آفرینی کند

مهدی توکلیان مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: روابط‌عمومی ها در حال حاضر معجزه نمی کنند، روابط‌عمومی ها انعکاس دهنده فعالیت ها و خدمات نهاد، سازمان و مجموعه شان هستند.

وی افزود: نام‌گذاری ۲۴ آبان به نام روز کتاب، کتابخوانی و کتابداران به مناسبت روز رحلت علامه فقید عارف سالک علامه طباطبایی است که منشا تحولات و خدمات تاثیرگذاری در تاریخ ایران اسلامی است.

توکلیان گفت: امروز با مدیریت نهاد و کتابداران ثابت کردیم که کتابخانه ها در شهرها موجود زنده هستند و فقط کتابخانه ها در سال ۱۴۰۰ به نقش امانت دهی کتاب کفایت نمی کنند و به واسطه مجموعه تلاش هفت ساله اخیر نهاد، کتابخانه ها به نوعی به عنوان باشگاه های فرهنگی و اجتماعی و آموزشی در خدمت مخاطبان و مراجعه کنندگان هستند و این نتیجه تلاش و خدمات جهادی و بدون چشم داشت همکارانی است که در مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی و کتابداران رقم خورده است؛ امیدواریم این سنگ بنا که در مدیریت جدید گذاشته شده همچنان برقرار و مستدام باشد.

وی ابراز امیدواری کرد: توجه به بحث ترویج کتابخوانی در رسانه ها همچنان برقرار و هر کتابدار در نقش رسانه ای فعال برای انعکاس فعالیت ها در فضای رسانه های نوظهور نقش آفرینی کند.

در دوره جدید مدیریت صداوسیما به کتاب توجه ویژه می‌شود

دکتر سید حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صداوسیما نیز در این مراسم با اشاره به مهجوریت برخی نویسندگان در کشور گفت: چرا اجازه می دهیم گاهی هنر خوار شود، در این زمینه همه مقصریم و باید گره گشایی کنیم. در حالیکه نویسندگان از منظر مادی و مالی جدا از منظر معنوی باید مورد توجه قرار گیرند.

وی با ابراز امیدواری از تداوم روند تجلیل و تشویق فعالان کتاب افزود: استمرار در فعالیت های فرهنگی و بخصوص استمرار تشویق، جامعه را از ناامیدی که سمی مهلک است نجات می دهد. ب جامعه زمانی عمق پیدا می کند که به خردورزان و اندیشمندان توجه کند و راس اینها کتاب است، احترام به فعالان حوزه کتاب احترام می آورد.

قرایی گفت: چند روزی است در و دیوار شهر تهران به مناسبت هفته کتاب به جای تبلیغات مزین به عکس نویسندگان و شاعران و هنرمندان شده و بوی کتاب گرفته است که امیدواریم باطنش نیز چنین شود.

ضرورت ایجاد تحول در صدا و سیما

وی گفت: در دوره جدید مدیریت صداوسیما تلاش می شود به حوزه تبلیغی کتاب توجه ویژه شود، صدا وسیما در حوزه معرفی کتاب باید عمق پیدا کند، باید در این حوزه نیز در صداوسیما شاهد تحول باشیم که در این زمینه می شود از کتابداران کمک گرفت، تحول با کمک گرفتن، بهتر به ثمر می رسد تا با فردیت و نگاه تک محوری. ضمن اینکه صداوسیما در دوره جدید تلاش دارد به فعالان کتاب در نقاط دورافتاده توجه بیشتری داشته باشد.

وی بر لزوم کتابخوانی مسئولان در تمام سطوح تاکید کرد و گفت: وقتی مسئولی کتاب می خواند نقد را بر می تابد و حرف مردم را بهتر گوش می دهد. از سوی دیگر هر کارمند و مدیر باید خود به یک مروج کتابخوانی تبدیل شود، مروجان کتاب در ادارات از طریق شبکه‌های اجتماعی و محافل خانوادگی و دورهمی ها و نیز دو بال مسجد و مدرسه فضای کتابخوانی را در کشور فعال کنند. اموزش و پرورش نیز می‌تواند بار عشق به مطالعه را به دوش بکشد.

کتاب و کتابخوانی تاثیر مستقیمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد

دکتر سید عباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران در این مراسم گفت: قطعا دین مبین اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است و جایگاه فاخر کتاب برای همه انسان‌ها مشخص است. اگر از این منظر نگاه کنیم که فلسفه خلقت انسان ها رسیدن به کمال بشری است به فرموده رهبری کتاب نقش طریقتی دارد و ابزار رسیدن به کمال بشری است.

کتاب خوب جایگاه مقدسی در هدایت و کمال بشری انسان دارد  و مولفه بسیار مهمی است. هر انسانی بخواهد به کمال بشری برسد ناگزیر باید از راه کتاب به این کمال برسد.

وی افزود: اگر کسی با فضای کتاب و کتابخوانی بیگانه باشد شاید بتوان این برداشت را داشت که در طریقت رسیدن به کمال به عنوان فلسفه خلقت نقصی داشته است.

جوهری با اشاره به اظهار ناراحتی قلبی رهبر انقلاب از آمار کتابخوانی در کشور گفت: توقعمان این است در دولت جدید حتما تحولی در حوزه کتابخوانی شکل بگیرد. از سر اعتقاد نگاهمان به کتابخوانی این است، وقتی جایگاه کتاب از نگاه اسلام چنین جایگاه رفیعی است، همه باید همت کنیم و امروز آستین ها را بالا بزنیم.

وی با بیان اینکه امروز گرفتار حوزه آسیب های اجتماعی هستیم و با اشاره به راه اندازی اخیر قرارگاه اجتماعی در تهران گفت: کتاب و کتابخوانی قطعا تاثیر مستقیم در کاهش آسیب های اجتماعی دارد. هرجا کتابخانه های قوی و فعال داریم و چراغ کتابخانه ها در محل روشن شده قطعا اسیب های اجتماعی در آن محل کاهش یافته است. لذا رسالت امروز کتابداران این است که به عنوان مشاوران امین از جایگاه خود استفاده کرده و ضمن اینکه ما مسئولان وظیفه خود می دانیم که بویژه در زمینه توسعه کتابخانه ها چه سیار و نهادی کمک کار دوستان در نهاد کتابخانه های عمومی و با تمام ظرفیت در خدمت مردم باشیم. حتما از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم و تاثیر در حوزه کتاب و کتابخوانی را جدی بگیریم.

جوهری گفت: رسالت عظیمی که علمای شیعه بر گردن ما نهاده اند و ما باید به نسل بعد تحویل دهیم رسالت عظیمی است، خون دل های زیادی برای دریافت یک کتاب خورده شده است، این هویت دینی و اسلامی را باید منتقل کنیم و این بسیار مهم است. جامعه امروز ما نیاز ویژه به حوزه کتاب و کتابخوانی و خادمان کتابخوانی به عنوان مشاوران امین دارد. امیدواریم با همکاری همدیگر شاهد بهبود فضای کتاب‌خوانی در جامعه باشیم.

تقدیر از ۱۶ برگزیده استانی در حوزه کتاب و کتابخوانی

همچنین در این مراسم ویژه که با حضور پرشور کتابداران کتابخانه های عمومی و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی برگزار شد از برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی شامل، کتابداران برتر استان، مسئولان برتر کتابخانه‌های شهری، روستایی، خدمتگزار برتر استان، خیر نمونه، کتابخانه برتر و کتابخوانان برتر استان در گروه‌های سنی مختلف با حضور مسئولان ارشد استانی و اصحاب رسانه تجلیل شد.

اسامی برگزیدگان بیست و نهمین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان تهران:

ندا ناطقی، مسئول کتابخانه عمومی ارغوان شهر تهران، سید یدالله نظری، مسئول کتابخانه امام جعفر صادق(ع) شهرستان پاکدشت و  ام لیلا رفیع پور، مسئول کتابخانه اقبال لاهوری شهرستان قرچک به عنوان مسوولان برتر کتابخانه های استان تجلیل شدند.  

همچنین در این مراسم؛ کتابداران برتر در بخش استانی مورد تقدیر قرار گرفتند. مریم پیرویسی از کتابخانه امام جعفر صادق برگزیده استان و  مرضیه طیبی از کتابخانه کاظم اخوان  شهرستان رباط کریم و صغرا ابراهیمان از کتابخانه ۱۵ خرداد شهرستان پیشوا به عنوان کتابداران برتر شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش کتابخانه برتر در حوزه تحویل کتاب در محل، ضمن تقدیر ار کتابخانه مرکزی پارک شهر و ارغوان شهر تهران به خاطر فعالیت مناسب، کتابخانه شهید دکتر باهنر شهرستان شمیرانات به عنوان برگزیده این بخش معرفی و از مسئول و کتابداران آن تجلیل به عمل آمد.

کتابخانه امام علی(ع) شهرستان قدس و کتابخانه فردوسی شهرستان پیشوا به عنوان کتابخانه برتر انتخاب و معرفی شدند.

در ادامه آیین تقدیر از برگزیدگان استانی خدمتگزار برتر انجام شد و از قاسمعلی تاجیک اسماعیلی نیروی خدمات کتابخانه عمومی پانزده خرداد شهرستان پیشوا تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم کتابخوانان برتر کتابخانه‌های استان تهران در رده‌های ۰ تا شش سال، ۸ تا ۱۲ سال، ۳ تا ۱۸ سال، ۱۹ تا ۲۹ سال و بالای ۳۰ سال نیز معرفی شدند.  

حسنی حداوندخانی، خردسال کتابخوان نمونه از کتابخانه ۱۵ خرداد پیشوا، آرش حامدی حاجی‌بابا کتابخوان نوجوان برتر از کتابخانه ۱۵ خرداد همین شهرستان، محمدرضا زمانی در رده سنی ۳ تا ۱۸ سال از شهرستان قدس و  مه‌سیما یوسفی در رده سنی ۱۹ تا ۲۹ سال از کتابخانه ولایت قرچک و همچنین زهراسادات طباطبایی در رده سنی بالای ۳۰ سال از کتابخانه ارغوان تهران به عنوان کتابخوانان برتر معرفی شدند.  

در حوزه خیران کتابخانه‌ساز هم از محمدعلی کریمی از شهرستان ملارد به خاطر ساخت چهار بابا کتابخانه و تحویل به نهاد، کمک به ساخت مراحل عمرانی کتابخانه‌ها و اقدامات ارزنده وی برای شاداب‌سازی کتابخانه‌ها تجلیل شد.  

همچنین شعرخوانی نغمه مستشارنظامی و پخش کلیپ‌های "سرود کتابدار"، "توسعه فضای کتابخانه‌ها"، "اقدامات فرهنگی و ترویجی خدمات کتابخانه‌ای" از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز