خسر نشان:
جشنواره نیانبان در راستای حفظ میراث فرهنگی است
رئیس جشنواره نیانبان کیش میگوید: آنچه در کیش اتفاق میافتد تمرکز بر ساز نیانبان است که به عنوان ساز مشترک در یک گستره بزرگ جغرافیایی است.
به گزارش ایلنا، خسرو نشان (معاون گردشگری کیش و رئیس جشنواره موسیقی نی انبان) در خصوص پایهگذاری این جشنواره در منطقه آزاد کیش گفت: یکی از ماموریتهای معاونت گردشگری کیش، حوزه میراث فرهنگی است و ماموریت اصلی هم جذب گردشگر است پایهگذاری چنین جشنوارهای بر این اساس بود که در سال ۱۳۹۴ نی انبان به عنوان میراث ناملموس از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در استانهای کرمان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان ثبت ملی شد. بنابراین وظیفه ما براین بود که جایگاهی برای ساز نی انبان که ریشه در تاریخ و فرهنگ سرزیمنمان دارد پیدا کنیم.
وی ادامه داد: جشنوارههای موسیقی مختلفی در کشور برگزار میشود که یکی از بهترین جشنوارههای موسیقی نواحی است ولی آنچه درکیش اتفاق میافتد تمرکز بر ساز نیانبان است که به عنوان ساز مشترک در یک گستره بزرگ جغرافیایی است چرا که در دعوت از گروههای خارجی توانستیم ردپای این ساز را در بسیاری از کشورها پیدا کنیم.
معاون گردشگری منطقه آزاد کیش با اشاره به قابلیتهای ساز نی انبان برای داشتن جشنواره اختصاصی بیان داشت: علاقمندی مردم به موسیقی جنوب را میتوان عاملی برای جاذبه گردشگری دانست و از آنجایی که یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری در کیش موسیقی است و همچنین توجه به نی انبان به عنوان میراث ناملموس و ویژگیهایی که در زمینه جذب گردشگر دارد باعث شد ما به فکر برگزاری این جشنواره بیفتیم.
خسرو نشان در خصوص برپایی جشنواره نیانبان در شرایط کرونایی تصریح کرد: کیش یک تجربه بسیار موفقی در مدیریت شرایط کرونایی از ابتدای سال داشت و همین مسئله باعث شد عوارض این بیماری در کیش به حداقل برسد به طوری که این امکان را پیدا کردیم که کنسرتهای موسیقی را برگزار کنیم.
او افزود: جشنواره موسیقی نیانبان نیز در صورت ادامه یافتن شرایط پایدار کیش قرار است در مکانهای رو باز و با فاصلهگذاری اجتماعی برگزار شود، اما به طور کلی ما در جریان برگزاری هر رویدادی ازجمله جشنواره موسیقی نیانبان تابع تصمیمگیری شورای سلامت منطقه آزاد کیش هستیم، چرا که هیچ برنامهای بدون مصوبه شورای سلامت برگزار نمیشود.
رئیس جشنواره موسیقی نیانبان در خاتمه درباره تداوم برگزاری این جشنواره در سالهای آتی گفت: ما بایستی اصالت خودمان را در زمینه موسیقی خصوص جنوب حفظ کنیم اما هر پدیدهای در طول زمان دچار تغییر وتحول میشود و متاسفانهعدم تداوم جشنوارهها آفتی است که در برابر هر رویدادی وجود دارد بویژه در مسیر رویدادهای فرهنگی و هنری. دغدغه و نگرانی ما هم همین مسئله است اما فقط میتوانیم برای دورههایی که خودمان مدیر آن هستیم تصمیم بگیریم. البته وظیفه ما برگزاری مناسب جشنواره است که بتواند کارکردهای مثبتش را در آینده نشان دهد و همین عاملی برای انگیزه مدیران بعدی شود که برای تداوم جشنواره تلاش کنند. من امیدوارم این جشنواره برای حفظ میراث فرهنگی کشور برای توجه و جذب گردشگر ادامه یابد.
نخستین جشنواره بینالمللی نیانبان توسط معاونت گردشگری و معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش و به ریاست خسرو نشان از ۲۰ تا ۲۲ اسفندماه در کیش برگزار خواهد شد که فواد توحیدی دبیری جشنواره و محسن شریفیان دبیری بخش بین الملل را بر عهده دارند.